De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 14 mei 2014

Blues Brother on tour


Nee niet het befaamde en beruchte duo, maar onze Elwood. Afgelopen zondag heeft hij zijn eerste buitenlandse optreden gehad, en wel in Dortmund. Het was voor ons erg vroeg dag, om half vijf ging de wekker al. Aankleden, ontbijten, de andere heren verzorgen en dan op weg naar onze oosterburen. Het is heerlijk rustig  op de weg  zo vroeg op de zondagmorgen. Na ruim twee en half uur zijn we in Dortmund. Het is er al behoorlijk druk. We zoeken onze ring op en zetten onze stoelen bij Isabbel en Corne. We zitten in een erg onrustige hal, veel opgefokte rottweilers en boxers, dit was niet echt bevordelijk voor Elwood zijn zelf vertrouwen. De beagles worden vroeg in de ochtend gekeurd, in tegenstelling tot hier in Nederland is er in Duitsland nog wel animo om je beagle te laten keuren, 75 honden stonden er in geschreven. Als eerste waren de veteranen aan de buurt. Hier maakte Benji, Max from Muskoka Dreams, zijn opwachting en werd beste veteraan. Benji is de opa van Elwood.Uiteindelijk werd Benji ook beste veteraan van het ras en mocht later in de middag dus nog maals aantreden in de grote erering. Elwood is aan de beurt, er zijn 9 honden ingeschreven in zijn klasse. Hij loopt redelijk ontspannen in de grote groep maar met neerzetten is er toch weer een teken van verstramming, Alinda doet haar best om hem te ontspannen en dat lukt.  Op de tafel gaat ook redelijk en als hij nog maals moet lopen gaat het heel goed. Zijn gang werk is echt heerlijk om naar te kijken.  De keurmeester heeft alle honden bekeken en moet een selectie maken. De beste vier worden geplaatst. Ze komt naar Alinda toe met een groene rozet. Elwood wordt vierde, we waren hier erg blij mee en super trots op onze kleine man. Zijn keurverslag was erg goed. Onze dag was geslaagd.  na de beagle keuring blijven we nog even kijken en maken nog wat foto’s van opa en kleinzoon samen op de show.

Blues Brother on tour. Een foto van  het Bigsmile beagle event 2013 toen Jan en ik als Blues Brother de dag doorbrachten.


.1017434_10200313330095115_1390326520_n


De show begon met deze topper. Benji (Max from Muskoka Dream’s). De opa van onze Elwood. Inmiddels in de veteranen klasse met zijn negen jaar maar wat is het nog steeds een kanjer. Als jonge hond heeft hij veel gewonnen, Internationaal show kampioen, landskampioen in verschillende Europese landen en inmiddels ook al Luxemburgs en Nederlands veteranen kampioen. Nu op weg om daar het Duits veteranen kampioenschap bij te voegen. Hij liep opnieuw de sterren van de hemel en veel jeugd honden mochten willen dat ze konden gaan zoals deze topper dat nog steeds doet.


a (5)


Elwood zijn buitenlandse show debuut.
a (8)


Hij vond het allemaal weer heel erg spannend. De sfeer rond de ringen van de boxers en rottweilers had zijn zelfvertrouwen geen goed gedaan.
a (11)


Elwood zijn keurgroep bestond uit 9 jonge reuen.
a (14)


Lopen met de groep.
a (17)


En in stand zetten. Alinda merkte dat Elwood last had van spanning en doet haar best om hem gerust te stellen.
a (18)


Zo weinig mogelijk aanraken dan stond hij het beste.
a (21)


Tja en dan krijgt meneer twee loopse teven in de neus. Wie zet dan ook een bench met loopse teven naast de ring als de reuen in de ring zijn?? Opzet? het zou maar zo kunnen. Elwood is even helemaal geconcentreerd op de bench maar Alinda krijgt toch zijn aandacht weer terug
a (22)


Tijd voor de individuele keuring. Elwood op de tafel het ging redelijk goed.
a (25)


En een driehoek lopen voor de keurmeester
a (27)


En dan nog een keer recht op en neer.
a (28)


De tong uit zijn bekkie, hier zag ik zijn moeder Domino terug in zijn koppie.
a (30)


Als alle honden gekeurd zijn maakt de keurmeester een selectie. Elwood komt op een keurige vierde plaats. We waren hier erg tevreden mee. De kleine man zelf ook als ik het zo zie hij staat er echt bij met een blik van ‘goed van mij he baasje’
a (31)


Blues Brother from Muskoka Dream’s. 4 Uitmuntend in Dortmund.
a (36)


Na de keuring maken we nog een aantal foto’s van Opa en kleinzoon. Samen op een show. Ook dat zul je niet vaak tegen komen.
a (38)


Benji en Elwood. Trots kijken ze naar elkaar.
a (47)
a (48)


Ligt daar een koekje ?
a (52)


We verlaten Dortmund en rijden terug naar huis. Onderweg maken we nog een stop bij de gele M. We bestellen wat te eten en ook voor Elwood. De kleine man genoot van alle extra aandacht die hij kreeg en genoot van zijn kip nuggets en de laatste restjes van mijn milk shake.


Zit daar ook wat voor mij bij baasje??
10264531_693564660708600_4203023145704197367_n
Jammie jammie dat is lekker
10334366_693565790708487_1007184622642611048_n
Het was een lange dag maar we kijken er met genoegen op terug.

Geen opmerkingen: