De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 10 juli 2018

Ot en Sien wandeling 2018

Afgelopen zondag stond de Ot en Sien wandeling in Roden hier weer in de agenda.  Nicole was zaterdag al naar het Noorden gekomen met Hugo en Herman en overnachtte bij ons in Bork. Al jaren gaan we naar deze wandeling en de laatste jaren hielp ik Jan vaak met het ophangen van de route bordjes voor de mensen richting de start locatie. Dit jaar was dat niet nodig omdat er weinig lopers zich hadden aangemeld en alle lopers die zich aangemeld hadden wisten wel waar ze moesten zijn. Er zou 1 nieuw gezin mee lopen ''potentiele beagle eigenaren'' die met ons mee zouden komen om zich iets meer te verdiepen in het ras voordat ze zelf een beagle gingen aanschaffen. Wat Jan en Jenny alleen niet wisten was dat dit ''potentiele beagle eigenaren '' gezin niemand minder waren dan Tessa en Lex uit Noorwegen. Zij zijn nu op vakantie in Nederland en ik had een hele tijd terug Tessa al eens gepolst of ze mee wilden lopen in Roden, we hadden het stil gehouden voor Jenny dat zij dus mee kwamen.

Zo vertrokken we dus zondag morgen eerst naar Grolloo om Tessa, Lex en de kinderen op te pikken bij hun vakantie adres. Met twee bussen rijden we door naar Roden. De eerste lopers zijn er al en Jan en Jenny staan buiten het gebouw waar we moeten verzamelen. Ik stop en Alinda draait het raampje naar beneden. Oh zegt Jenny, jullie hebben mensen uit Denemarken mee, kijkend naar het Noorse kenteken hahahhahaha. Ehm Jenny beter kijken zegt Alinda en dan ohhh Tessa en Lex. De verassing was geslaagd.

We zetten de honden op het veldje en dan is het tijd dat Donald zijn excuses gaat aan bieden aan Alie, Op de camping van BSBE had hij in een onbewaakt ogenblik  Alie haar slippers een beetje bewerkt, tja dan zijn spaarpotje maar op de kop en nieuwe kopen.





We gaan aan de koffie terwijl de honden heerlijk in de schaduw op het veld wachten tot we gaan lopen..


                                           Foto: Eliane Sikkema

Michael


Dylan


Zijn zus Elfie


Voor Odin was het de eerste keer dat hij mee ging naar de Ot en Sien wandeling.

 
Ondertussen genieten we  van 1 van de bewoners van de verzorgingsflat, al een paar jaar komt deze oude mevrouw speciaal naar buiten om te genieten van al die mooie hondjes, dit jaar had ze zelfs speciaal een tasje met koekjes voor de honden bij zich, zo mooi om te zien hoe je een oude vrouw zo een prachtig moment kunt geven.
 

Foto's : Eliane Sikkema                                          
 
Als de koffie op is beginnen we aan de wandeling. Eerst een klein stukje door de bebouwing en dan gaan we het Mensinge bos in.
 
Tessa liep met Elfie.
 

En Mango had ik weer afgegeven aan zijn grote vriend Eric. Tja wat moet je hier nou van zeggen, even stiekem het voetbalveld op en heerlijk afkoelen onder de sproeier haha



We splitsen de groep voor de lange en de korte route, Wij lopen de lange.




Stralende koppies.



Familie Duck, Donald was blij,


De twee oudjes waren weer onafscheidelijk, Michael 12 en Carlein 15.


Carlein tussen de jonge heren Donald en Odin.


Odin vind water fantastisch, dat hadden we al een paar keer gezien, hij dook nu zonder angst de waterlossing in.


Gevolgd door Dylan en Donald, Alinda kon nog net op het randje blijven.


De Roder dames stonden de heren van Bork aan te moedigen.


Blij, blij blij.


De oude lovers samen.


Hadden we zondag morgen nog tegen Nicole gezegd dat Michael opeens oud werd, vandaag bewees hij weer eens het tegenovergestelde.


Eric had de korte route genomen om zo ook wat meer tijd met Mango in het water te hebben. Beide mannen hadden een plezier samen.

 

 
De omgeving van de oude vistrappen is recent geheel veranderd. Het is er nog steeds een heerlijke plek waar we genieten van de spelende honden en de mooie natuur om ons heen. Er vlogen opvallend veel weidebeekjuffers, een prachtig blauwe verschijning.
 

Nicole deed haar naam tante koek eer aan. Als je koek hebt heb je beagle vrienden .


We vervolgen de wandeling en komen bij het grote bosven. Hier begint de water pret pas echt. Mango en Elwood waren onze water honden.





Maar ook Donald en Odin vinden zwemmen erg mooi. We hebben nu dus 4 heren die gek zijn op water.


Mango wacht op mij !!



Mango met zijn balletje.



Odin zwem zomaar 15 meter het ven op, tja oen was de lengte van de lijn op en moest hij wel terug.



Prachtig om te zien.


En ook achter de bal aan.


 
De vier waterratten van Bork samen.
 



Na een heerlijke tijd bij het ven lopen we terug naar het verzamelpunt. De honden gaan aan hun spit op het veld en wij genieten van een uitgebreide lunch. Ondertussen wip ik zonu en dan even naar buiten om nog wat foto's te schieten.






Als iedereen vertrokken is gaan wij samen met Tessa, Lex en de kinderen nog even mee met Jan en Jenny. De honden vermaken zich nog even heerlijk in de tuin en vallen dan overal in een heerlijke slaap.


Hugo en Odin.


Wij vertrekken weer naar Bork. Wensen Tessa en Lex een fijne vakantie en als de heren weer in de bus zitten rijden we Roden uit. Thuis zitten we nog even heerlijk na en om ons heen liggen vermoeide heren. Vooral de drie jonge heren Odin, Donald en Hugo waren helemaal gesloopt.


 
 
In de avond pakt Nicole haar spullen weer in en vertrekt naar Brabant, een mooie dag kwam zo weer ten einde.

Geen opmerkingen: