De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 10 juni 2013

Jonge hondendag en beaglespektakel

Gisteren was het heel vroeg dag. De wekker stond hier op kwart voor vijf. Ik moest naar Heteren  om foto's te maken voor de BCN van de jongehondendag. De heren gingen alle vijf mee want het kon wel eens een lange dag worden. Alinda zet mij af in Heteren en rijd dan door naar een andere hondenshow, hier zal zij twee honden uitbrengen. Het is een warme maar mooie dag, Heel veel foto's gemaakt van de vele nesten met jonge honden. Tegelijkertijd met de jongehondendag was het beaglespektakel. Toen Alinda in de middag weer bij ons kwam konden onze heren zich nog even heerlijk uitleven op de mini coursing en behendigheidsbaan.  Ook maakten we hernieuwde kennis met Elwood zijn zusje Bo. Het was de eerste keer dat we Bo weer terug zagen nadat ze het nest verlaten had. Een kopie van Elwood, Djanis en Pepper, erg leuk om te zien hoe ze alle vier nog steeds zoveel op elkaar lijken.

Uit het oog maar niet uit het hart. Bij de ingang van het terrein lag een hele stapel beaglebodes voor potentiele nieuwe leden van de BCN. Jayson was dus veel vuldig aanwezig op het terrein.


Ik had de tent mee die we van Monica ( Mango zijn fokker) in Zweden hadden gekregen. Monica heeft deze tent gewonnen met een foto van Mango genomen door mij.

Wachten op de dingen die komen gaan.


Zus Bo en Elwood. Tineke helpt even om ze samen op de foto te krijgen.


Een kopie van haar broers en zus.


Mooie jonge dame.


Als Alinda in de middag ook weer op het terrein is mogen de heren zich even heerlijk uitleven. Als eerste Justin op de mini coursing.


De oefeningen in de tuin werpen zijn vruchten af. Justin is erg gefocust op de nephaas.


Genieten.



Heerlijk rennen en jagen.



Elwood mag ook weer. De kleine man vind het een heerlijk spelletje en gooit al zijn jeugdige energie in het spel.


Genieten van mijn kleine vriend.


Goed kijken waar de haas is.


Een tandje erbij schakelen.


En vol in de ankers voor de komende bocht.


Speedy conzalis.


De achterpootjes glijden weg door de snelheid.


Zo mooi.


Vlak voor de camera langs.


Dylan had geen zin in de coursing en ook Michael had er geen zin in. De behendigheidsbaan naast de minicoursing had veel meer zijn aandacht. Eerst een keer rond met Alinda.


Op de kattenloop.
 

Paaltjes.


Na Alinda neem ik Michael nog een vier tal rondes mee. Op volle snelheid nemen we de hindernissen. Het is wel duidelijk dat Michael Op wedstrijd nivea getraint heeft en ook wedstrijden gelopen heeft. Meneer gaat  bijna als een border collie over het veld. Wat een genot.
Als klapper mag Mango ook nog coursen. Het terrein is goed afgezet dus we laten hem los. We weten dat zijn focus erg op de haas is dus dan durfen we het wel aan om hem los te laten. Mango weet wat er staat te gebeuren en is door het dolle heen. Zijn luid vult het hele terrein daar kan geen beagle tegen op. Hij is bijna niet te houden zo graag wil hij. Hier 1 foto van Mango, de rest komt op zijn eigen blog. Klik hier

1 opmerking:

Friso en Rian zei

Was weer een geslaagd beaglespektakel! Leuk om jullie ontmoet te hebben!
Inderdaad zie je dat Bo en Elwood broer en zus zijn.
Groet,
Friso,Rian, Iza en Bo