De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zaterdag 1 juli 2017

BSBE 2017 (deel 1)




Al tijden stond de week van 22 t/m 29 rood  omcirkeld in de agenda.  Het Big Smile Beagle Event 2017 zou dan plaats vinden. Voor ons weer een BSBE Week. Woensdags moesten we beide nog werken. S avonds ben ik begonnen met het inpakken van de bus. De heren hadden al weer door dat er wat ging gebeuren. Ze bleven constant in de buurt van de spullen die de bus in moesten. Op donderdag morgen pak ik de laatste dingen in en niet te vergeten de heren zelf ook in de bus. Onze reis naar Zoutkamp kan beginnen.

Klaar voor vertrek

 
We zijn met een dik uur op de plaats van bestemming, de eerste BSBE gangers zijn al op de camping. We hadden ons vertrouwde plekje van vorig jaar weer gereserveerd. Een heerlijke plek om met zoveel honden te zitten. Iets verder weg van alle drukte dus geen prikkels voor de honden heerlijk rustig.
 
 
Jan en Mathilda zijn iets eerder dan ons gekomen en we beginnen tegelijk met het opbouwen van onze tenten. Voor Petra hadden we onze snelle slaaptent opgezet. Petra zou samen met Leo en alle Muskoka meiden komen maar nu Djoplin drachtig is neemt ze geen risico en bleef Leo thuis met een aantal meiden. Petra zou alleen Djanis en Domino meenemen.
 
Het tenten kamp staat weer.
 

 
De honden krijgen hun eigen kenneltjes weer, dekkleden erlangs en er over dus uit de zon en vrij van regen. Het genieten kan beginnen.
 
 
 
Het camping leven kan beginnen en hoe kan dat beter dan met camping food. We zetten de tafels bij elkaar voor de tent  en voor het avond eten halen we pizza, heerlijk met z'n allen buiten eten.
 

 

Er volgt een gezellige avond bij de tenten en/of bij de blokhutten. De klok is middernacht gepasseerd als we onze slaapzakken opzoeken.

De ochtend begint voor mij gewoon weer vroeg. Voor half acht zit ik al met mijn eerste bakkie koffie aan de waterkant, dit zou de hele week een vast ritueel worden. Mooier wakker worden bestaat niet.


Langzaam zie ik de camping wakker worden. Samen met Jan verplaats ik een picknick zet naar ons hoekje. En als Nicole later met verse broodjes komt, ontbijten we met z'n allen buiten. De honden zitten inmiddels allemaal weer in hun kenneltje en genieten net als wij van de eerste zonnestralen.
 




Na het ontbijt is het weer heerlijk relaxen. Sommigen gaan vissen, zoals hier Petra en Hans.


De honden zitten ondertussen mooi te kijken wat er allemaal gebeurd. Het wachten is voor hun  op een wandeling.


Na het loopje met de heren gaat Jan even bezig met Cosmo, beetje dollen met een reddingsboei.
 


 
 Alinda en Mathilda rijden nog even naar Peize om de bestelde materialen voor de workshop riemen maken op te halen. En nemen gelijk ook een deel van de boodschappen mee voor de BBQ.


En na het eten afwassen, ook dat hoort erbij.


Alinda en Mathilda verzorgen het avond programma. Een workshop honden riemen maken. Hier voor had men zich kunnen opgeven. Kleurtjes van de touwen hadden de deelnemers bij opgave door gegeven en Alinda had die besteld. Het dreigde een klein beetje met motregen dus inplaats van voor de blokhutten werd er verplaats naar de veranda van de blokhut.







 
Het was een geslaagde avond en elke deelnemer ging aan het eind van de avond terug naar zijn tent met een eigen gemaakte riem. We zitten nog even na, laten de honden nog even uit en duiken dan ook de tent in. Morgen gaat de wekker weer vroeg. Het Big Smile Beagle Event  komt er aan.
 
Hier een link naar een filmpje wat ik heb gemaakt van deze eerste twee dagen op de camping.
 
 
Deel twee volgt snel.
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen: