De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 12 april 2018

Een super weekend bij Jan en Mathilda (1)

Inmiddels is de week alweer bijna om maar door drukte ben ik er nog niet aan toe gekomen om een verslag te maken van ons fantastische weekend afgelopen weekend bij Jan en Mathilda in Nieuwekerk aan de ijssel.

Afgelopen winter kreeg ik van Jan de vraag of ik samen met Elwood weer wou deelnemen aan de teamwedstrijd in Waddinxveen. Elwood en Pepper, de Blues Brothers, weer samen in 1 team. Michael kon eventueel weer bij Mathilda in een team. Ik was er direct voor te porren om weer met Elwood deel te nemen. Michael namen we nog even in beraad. De oude man is onderweg naar de twalf jaar en dit zou misschien te veel voor hem zijn, we besloten dan om Michael niet in te schrijven.
De weken naar April tikten weg en er komt een appje binnen van Jan of we zin hebben om er een gezellig weekend van te maken. Van vrijdag tot en met zondag. Nicole en Joris . Petra en Leo krijgen de app ook. En zo begon de voorpret voor dit weekend dus al snel.
Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. Alin en ik moesten beide gewoon werken en zouden dus in de avond pas vertrekken. Rond half zeven was Alin thuis. Ik was eerder en had alle spullen al klaar gezet. Ik pak de bus in terwijl Alin zich omkleed. Tegen zeven uur zit alles in de bus en kunnen we rijden.
De mannen zaten vol verwachting in de hal, eenmaal in de bus gingen ze heerlijk liggen slapen.

 
We rijden lekker vlot door, Bij Zwolle even vlug een hapje eten en dan door. Het was tegen half tien dat we de bus bij Jan het erf opreden. De honden er uit en ze worden verwelkomt door de meute van Jan en Mathilda. Heerlijk spelen ze met elkaar in de grote tuin. Wij genieten er allemaal van  hoe makkelijk ze weer in elkaar opgaan. We gaan aan de koffie en gebak en hebben een fijne avond. Dan is het tijd om ons klaar te maken voor de nacht. Honden in de benches in de bijkeuken en wij er met onze slaapmatjes voor. Binnen de kortste keren lag alles in een diepe coma.
De wekker ging vroeg op zaterdag. Het was rond zes dat we aanstalten maakten om alles klaar te maken voor de wedstrijd. Honden voeren, eten en de spullen in de auto. Rond 7 uur  vertrekken we naar Waddinxveen. De zon komt prachtig op, het begin van een mooie dag.
We helpen met het opbouwen van de catering en wedstrijd parcoursen. Zetten de tent op en dan is het wachten op het begin van de wedstrijden. Een verslag van de wedstrijden volgt in een ander blog. Daar bij komen de filmbeelden.
 
Something With Blues. Dit was onze team naam.
 

Uiteindelijk zouden we als 12e eindigen na 4 ronden. Helaas geen finale die was voor de eerste 10.

 
Joris en Nicole waren s morgens ook al gekomen om de hele dag mee te maken en ons aan te moedigen. Hugo en Herman waren uiteraard ook mee. Na de wedstrijden eten we nog wat op het wedstrijd terrein en als alles opgeruimd is vertrekken we weer naar het huis van  Jan en Mathilda. De honden gaan met elkaar de tuin in en het wordt een avond genieten. Mijn foto camera maakte overuren wat heerlijk om ze allemaal zo te zien spelen.
 
Donald, wat genoot onze jonge heer.
 


En ook Odin, Mika was zijn schaduw dit weekend. Waar de 1 was was de ander ook.


En kleine Hugo. Hij ontmoete voor het eerst dit deel van zijn familie. De hele dag was hij al op de wedstrijd geweest , heerlijk frank en vrij liep hij daar rond, heerlijk slapen en dan weer vol energie door. 1 maal in de tuin was de batterij weer helemaal opgeladen en ging hij vol speed.


Dag bruine meneer. Ik ben Hugo, jij bent Cosmo heb ik begrepen.


Pret letter eerste klas.



En daar waren Odin en Mika ook weer .


Mango en puppen, al zijn hele leven vind Mango ze fantastisch. Ook met Hugo ging hij weer heerlijk om. Spelen met de kleine man, wat een genot om naar te kijken.




En ook Odin en Mika mochten meedoen.


Mango, Odin en Donald.


En dan gaat Hugo zich bemoeien met het spel tussen Mika en Odin.



Heerlijk liep alles met elkaar te spelen. En ook Cosmo deed mee.





Puppy jagen.



 

Donald en Cosmo bekijke het spel van de anderen van een afstandje.


En besluiten dan samen aan de wandel te gaan.


Cosmo, een tijdje een moeilijke periode in zijn leven gehad maar door veel geduld en vertrouwen van Jan en Mathilda is hij bezig aan een hele verandering. Het gaat steeds beter met hem.


Vrolijke stuiterbal Odin


Nu ik bezig ben met de blog zie ik pas dat ik van de avond eigenlijk geen foto's heb van Elwood, Pepper en Benji. De drie waren moe van de wedstrijd dag. Hier dan toch een plaatje van Pepper met zijn jonge broertje Donald.



Racing Hugo in de achtervolging op.......


Inderdaad Donald Duck


Het was genieten hoe Donald zijn spel ook aanpaste aan de kleine Hugo



En even later was hij weer bij Cosmo.


Terwijl Hugo samen met zijn grote Zweedse vriend aan de wandel was.


Odin en Mika.


En daar kwamen de racers weer voorbij.



Maar Hugo moest natuurlijk ook even met zijn huisvriend Herman aan de wande.


Onze twee oudjes. Dylan en Michael.


Donald daagde Cosmo uit .


En dan valt langzaam de avond. De baterijtjes van de honden gaan langzaam uit. Maar die van de baasjes ook. We maken ons klaar voor de nacht. De bench van Herman en Hugo komt ook bij ons in de bijkeuken te staan. Mocht Hugo er uit moeten de komende nacht dan zouden wij dat doen. Op zondag zouden Petra en Leo komen met hun dames en pupje Fred. Een mooie dag eindigde en een mooie dag lag in het verschiet. Maar eerst slapen..

 
 

 
 
 
 

Geen opmerkingen: