De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 11 september 2018

Naar de clubmatch van de BCN

Afgelopen zondag zijn we naar de clubmatch van de Beagle club Nederland geweest. We hadden Odin en Donald in geschreven maar die gingen natuurlijk niet alleen mee. De hele meute, inclusief onze logge Jip gingen zondag achter in de bus op weg naar Heteren.
Alinda zou meerdere honden showen vandaag. Hugo van Joris en Nicole, Dijockey van Jan en Jenny en onze eigen Odin. Daar Odin en Donald in dezelfde klasse stonden zou ook ikzelf weer de showring in gaan.

De wekker ging dus weer lekker vroeg op zondag. Koffie zetten, honden voeren en ons zelf klaar maken. De bus had ik de avond er voor al ingepakt. De planning was om rond zeven uur te gaan rijden en dat lukt ons toch altijd weer om ook rond de geplande tijd te vertrekken. De honden gingen in de benches achterin. Mango, Elwood, Odin en Donald in de ene en Michael, Dylan en Jip in de andere.

We rijden vlot door, en zijn rond half negen in Heteren bij de manege. We zetten de tent op en ik haal de kennelpanelen uit de bus. Die hadden we bewust meegenomen zodat de heren en dames wat meer ruimte hadden. Ondertussen komen er steeds meer beagle eigenaren het terrein op. De zon schijnt het begin van een mooie dag.

 
Als de show begint moet Alinda al snel met Hugo de ring in. Kleine Hugo zo groen als gras wat betreft het showen. Maar de kleine man deed het super. Alinda bleef heel rustig en haar geduld straalde door naar Hugo. Hij kreeg een mooie 4e plaats op zijn show debuut.
 









Dan is het tijd voor Odin en Donald. We zijn al heel wat jaren actief in de honden wereld maar dit werd 1 van de eerste keren dat Alin en ik samen in dezelfde ring stonden met een hond.  Alin liep met Odin en ik met Donald. We hadden afgesproken dat ik geen druk op Donald zou leggen en dat alles voor hem leuk moest zijn. Zijn ervaring met  het show gebeuren heeft in Amsterdam tijdens de wereld show een deukje opgelopen. Het was de kleine man daar iets te heftig en hij sloeg daar helemaal vast. Dus nu zorgen dat hij weer een positief gevoel krijgt. Beide heren hangen erg aan elkaar en dat is wel eens lastig. Als Donald voor loopt is het goed , loopt Donald achter Odin dan wil hij vaak springen in plaats van lopen. Ik stond nu achter Alinda en we hadden al afgesproken dat ik dicht op haar zou lopen hopend dat Donald dan goed liep. Dus zo gezegd zo gedaan. Beide mannen liepen de eerste ronde keurig en toen moest ik iets meer afstand houden van de keurmeester, dus een beetje gas terug maar toch dicht genoeg op Alin blijven hihihi.





Dan komt de individuele keuring. Op de tafel, recht op en neer en een driehoek voor de keurmeester. Bij Odin is het kwartje gevallen en hij staat steeds beter in stand.







Na Odin mag Donald. Hij is redelijk ontspannen en lekker vrolijk. Op de tafel wordt hij goed bekeken. De keurmeester vind hem een beetje groot maar dat weten we zelf ook, hij is nog volop in ontwikkeling en is momenteel een echte slungel. Als we moeten lopen kan hij zijn mooie gangwerk laten zien, want er zit een heerlijke beweging in hem.









Nu alle honden gelopen hebben maakt de keurmeester zijn eindoordeel. Nog 1 keer opstellen .





Donald komt op de vierde plaats.


Odin op de tweede.

 

We waren trots op onze beide jonge heren. Een positieve ervaring voor beiden die hadden ze weer even nodig na de wereldshow.

Even een moment van rust, de uitslagen en belevenissen worden direct via de telefoon gedeeld op social media.


Bij de teven mag Petra al snel de ring in met Pebbles.


De rest van de meute volgden de verrichtingen van Pebbles met grote aandacht.




En ook voor Pebbles was er net als voor haar broer Hugo een mooie vierde plaats


Alinda mag dan nog een keer de ring Dijockey.

Eigenwijs??? Wie ikke ??





Dijockey deed het netjes maar werd helaas niet geplaatst bij de beste vier.

Het is nu wachten op de veteranen klasse. Eerst nog even wachten tot de andere klassen geweest zijn. De meutes liggen heerlijk bij elkaar in de ren.


Donald keek mij met zijn twinkelende pretoogjes aan.


Bij de veteranen gaat onze aandacht uit naar Sjors van Tineke .



En uiteraard naar onze grote vriendin Domino.




Beide dames liepen met veel plezier door de ring het genieten straalde van hun af. Het blijft toch mooi om die oudjes nog zo te zijn stralen.

Sjors werd 1e

En Domino 2e.


De beste van het ras word gekozen en dan zit de show erop. We hebben nog een gezellige nazit bij de tent en pakken dan langzaam onze spullen weer in. Ik maak nog een serie foto's van de zusjes Jip en Dijockey.





Als alles in de auto zit gaan de honden weer achter in.


 
 Niet veel later blijkt dat de man met de hamer is langs geweest. De vermoeidheid is groot.


We rijden weer naar het Noorden, eten onderweg nog wat en zijn rond kwart over 8 weer veilig thuis. De heren en dame rennen het huis binnen, even een rondje door de tuin en vallen dan direct in een diepe slaap op de bank. Een mooie dag kwam ten einde.

Geen opmerkingen: