De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

vrijdag 2 augustus 2019

Er nog even tussen uit.

Na de VSS hebben we hier niet stil gezeten. De maandag nadat we terug waren zijn we naar Wijdenes gereden om Domino weer terug te brengen. Onze nieuwste meute lid James kwam toen met ons terug naar Westerbork. Vanaf het moment dat James hier de meute binnen stapt is het net of hoort hij er gewoon bij. De heren waren nog wel wat moe en mopperig door de reis en warmte maar de kleine man werd direct goed opgenomen. Alleen Mango, puppen vriend eerste klas, moet nog niet veel van de kleine drukte maker hebben. Mango is chagerijnig, dit komt door de warmte. Maar inmiddels ontdooit hij een beetje. De nachten gaan vanaf de eerste nacht super. Half elf in de bench en James slaapt direct door tot 6 uur. Poepen en plassen doet hij keurig buiten, het is hem nog maar 1 keer ontkomen in de kamer.

Kleine stoere vent met zijn heerlijke stevige stampers.


Afgelopen maandag zijn we opnieuw naar Wijdenes afgereisd. Good old Djill vierde haar 15e verjaardag en dat kon niet ongemerkt voorbij gaan. Een paar jaar geleden heel erg ziek, maar de sterke dame vecht door en mocht dus maandag 15 kaarsjes uitblazen. Petra had ons uitgenodigd voor een BBQ. We konden wel een aantal nachten blijven overnachten op de weide, dus de tent ging mee. Voor James zou het dus zijn eerste keer kamperen worden.

Dus maandag alle mannen in de bus en op naar Noord Holland. Drama op de weg, wat een getuf, caravans, vrachtwagens, en zondag rijders, het schoot voor geen meter op. We doen er dan ook langer over dan normaal. Op de dijk lelystad / Enkhuizen met verbazing gekeken naar het ei van Columbus van Rijkswaterstaat, hahaha. Een groot natuurontwikkeling project is bezig langs de dijk . Natuurlijke oevers en heel veel moeras. Water is weggepompt, kunstmatige dijken en langs de weg een groot breed strand, niet voor eceatie. Maar dit zad stuift en het verkeer heeft er last van. Nu is men dus met mestverspreiders bezig om over deze hele oppervlakte zwarte teelaarde aan te brengen waarin snel gras kan kiemen om zo het stuiven tegen te gaan... Kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Als we in Wijdenes zijn gaan de heren direct de tuin in bij de meiden. Er zijn ook twee logee hondjes dit brengt het totaal op maar liefst 16 honden die plezier hebben met elkaar. Na de koffie en gebak rijden Alin en ik naar het weiliand om de tent op te zetten.

De voorspelling is weer warm weer dus we leggen het Alu net weer over de bus om de warmte er uit te houden.

 
Als alles staat gaan we terug naar Petra en Leo, Ondertussen zijn Henri en Hetty er ook. Zij zullen ook mee BBQ en ter ere van Djill haar verjaardag. Het is een fijne avond samen met veel plezier. Als het tijd is om te gaan slapen lijnen we de heren aan en wandelen naar de tent. Het is inmiddels donker. Ze mogen nog even rennen op het veld en gaan dan de benches in. Als ik Donald in de bench doe merk ik dat hij zeik nat is. Hoe kan dat ? Alles zit rondom in het gaas, maar onze Duck had toch een gaatje gevonden en was even de sloot in gesprongen..... zijn oom Justin heeft het vroeger ook gedaan.  Hj is blijkbaar dor het zelfde gat weer terug gekomen het veld op en we hadden er niks van gemerkt , zij het niet dat ik hem de bench in tilde haha. Dus even op onderzoek uit waar meneer eruit was gegaan. En daar al het gras droog was kon ik de plek zo vinden want daar was alles kledder nat. James gaat in zijn benchje bij ons in de slaapcabine, binnen vijf minuten was hij in een diepe slaap en werd niet eerder weer wakker als 8 uur s morgens.
 
 
De tent gaat open en de honden rennen het veld op. Het is heerlijk voor ze.  We kleden ons aan en lopen dan met de mannen richting Leo voor het ontbijt. De honden de tuin in en wij heerlijk buiten aan de warme broodjes. Na het ontbijt weer terug naar de weide waar de heren de hele dag lekker samen rennen en spelen.
 
James, zoveel nieuwe indrukken kreeg hij te verwerken, maar wat deed hij het goed.
 

En dan de oude baas Michael, James is zijn kroonprins. Toen het in maart zo slecht ging met hem dat in laten slapen de enige oplossing zou zijn kwam Petra met het voorstel om Djanis toch te laten dekken en dat er uit dat nest eventueel een nieuw reutje voor ons zou zijn om het gat dat Michael zou achterlaten na zijn overlijden op te vullen.  Niemand had toen durven dromen dat we nu, 5 maanden verder, nog steeds volop genieten van de oude baas.


James en Odin trekken veel naar elkaar toe, zou er dan toch een onzichtbaar lijntje zijn van Vader en zoon...




 
In de middag wordt het warmer, de heren zoeken de schaduw op en rusten, maar elke beweging op de weg wordt beantwoord met een korte sprint naar het hekwerk. Ach sprint training is wel even goed voor de mannen
 
Aan het eind van de middag gaan we weer terug naar Petra haar huis, de mannen de tuin weer in en daar speelt James echt heel mooi met moeder Djanis en zijn oudere zusje Pebbles.
 




Woeste James.


Vangt zijn oudere zus.






Alinda en Petra gingen eten halen en als ze terug komen worden ze verwelkomt door de meutes die achter het hek van de steeg staan. Normaal zit er een halve deur maar nu met de warmte staat die open en zit er een hek werk waar de wind heerlijk doorheen kan waaien.


De kleine doet dapper mee. Tja als je klein bent zoek je een steuntje zodat je groter lijkt.


16 honden bij elkaar wat een rijkdom.


En dan komt de man met de hamer, nee met de moker. Helemaal knock out.


Als later in de avond de temperatuur weer aangenaam is gaan de honden in de auto mee naar het veld. Ik loop er heen met Mango. En als dan de deuren opengaan is het genieten.





 
Het weer slaat om en er dreigt onweer. In Enkhuizen zal het rond 22.00 uur inslaan in een zeilboot. Wij kregen er veder niks van .We gaan de nacht weer in en de heren slapen als een blok, Ook kleine James is weer helemaal van de wereld.
 
Woensdagochtend de rits weer open en de mannen weer het veld op. Wat een luxe is dit voor ze. We gaan daarna weer naar Leo voor het ontbijt. Leo eeft een zwembadje opgezet voor d ehonden. Odin kijkt ernaar loopt er een rondje om heen en duikt dan met zijn kop erin. Twee tellen later loopt er aan de onderkant water uit hahaha, meneer had de stop eruit getrokken. Alinda en Petra gaan daarna samen op stap en ik blijf bij Leo en de honden.
 
James 11 weken en Djill, zijn overgroot oma 15 jaar en 2 dagen .
 

Als de honden uitgespeelt zijn in de tuin zoeken ze allemaal een plekje in hun verblijf, grappig om te zien dat de Muskoka Dames aan de ene kant liggen en de heren van Bork aan de andere kant. Djill staat er tussen als scheidsrechter haha, kleine James kan nog niet kiezen en ligt nog heerlijk bij mama.



En dan is daar de toenadering van Mango naar James, de temperatuur is gezakt en Mango zit weer beter in zijn vel.


 
De hele dag spelen en slapen de meutes met elkaar. Als het regende vluchten ze naar binnen, als het weer droog was vloog alles weer buiten. In de avond gaat alles weer in de auto mee naar het veld.
 
1,2 open .
 




Broer en zus Elwood en Djanis springen er tegelijk uit, kijk naar de gelijkenis van beide.



En als laatste Djill.


Scharrelen en spelen, over de hele weide liepen ze. Auto's en fietsers die er langs reden minderden vaart om te kijken naar de meutes.


Mike en Dylan.


En James rende dapper mee met de rest.





Michael en Djill vonden het prima, die deden hun eigen ding.



Odin en Donald.


Odin ging aan de ren met logee Shiva.




Blije snoetjes.


 
Donderdag pakken we langzaam de boel weer op. De tent was nat geworden dus we hoopten dat het nog even zonnig zou zijn zodat hij droog mee kon. En dat lukte, de wind en de zon zorgden voor een droge tent, als er tegen 13.00 een donkere wolk opkomt zetten is het nog even vlug aanpoten om de tent toch nog droog in de zak te krijgen maar het lukt.  We rijden nog even langs Petra en Leo, nemen nog een laatste bakje koffie en vertrekken dan weer naar huis. Even een paar dagen er tussen uit, even genieten van de mannen. Het was weer zo voorbij. Petra en Leo bedankt voor jullie gastvrijheid.
 
Thuis zoeken de mannen direct de bank op en vallen in een diepe slaap. De laatste weken heeft hun tol geeist, de reis naar Denemarken, de actieve week daar en dan de extreme hitte. We hebben de afgelopen tijd gemerkt dat vooral Elwood en Michael en Odin  last hadden van de warmte.  De mannen krijgen nu een paar dagen weer heerlijke rust en vanaf volgende week beginnen we weer volop met de trainingen. 
 
 
 
 


Geen opmerkingen: