De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 7 november 2023

2e Team Wedstrijd Noord

Afgelopen zondag stond de tweede wedstrijd van  de Teamwedstrijd Noord competitie alweer in de agenda. Donald en Odin in het team en Elwood had ik voor deze wedstrijd als BM ingeschreven. We vertrokken rond kwart voor 8 naar Assen met de 4 mannen. Charlie ging ook weer mee. Ons team zou deze wedstrijd niet op volle kracht aanwezig zijn. Sia had een andere afspraak en Cathy zou de estafette ook niet kunnen lopen omdat ook zei een andere afspraak had staan. Dit hield dus in dat we geen keuze honden hadden voor de estafette op het eind van de dag. Odin zou dus zijn debuut maken in het estafette team. Maar zover was het nog niet eerst de gewone wedstrijd nog lopen.

Als we iets na achten aankomen is de baan al opgebouwd voor de eerste ronde Vp. We zetten de spullen weer naast de bak en gaan even aan de wandel met de mannen


De start nummers voor de heren. Donald start als eerst Odin 2 honden erna en dan heb ik even ruimte om Elwood op te halen.


We mogen onze ronde verkennen. Er ligt een leuk rondje met lekkere looplijnen. De medium klasse begint en al snel ben ik dus met Donald. We beginnen goed palen insteek gaat goed maar helaas komt Donald er 1 paal te vroeg uit en schiet door over de hindernis, disk. We gaan door en lopen verder eigenlijk wel een heerlijk rondje. Odin dan, hij schiet direct na de start over de bakrand en heeft dus ook een disk, Alin start opnieuw en Odin loopt verder een net rondje. Zowel Ik als Alin liepen dus geen punten voor eht team. Harold, Melanie en Cathy pakten gelukkig wel punten en als team zouden we als 7 eindigen op het VP.


Erik en Irene kwamen weer kijken naar de verrichtingen van ons en in plaats van 2 hebben ze tegenwoordig 3 dames in huis. Amy het zusje van Charlie is hun nieuwe beagle vriendinnetje. De meiden piepten het weer uit van blijdschap toen ze mij zagen. Amy en Charlie stoeien heerlijk met elkaar en gaan dan samen in de fietskar.

Knappe jonge dame


Na heerlijk samen te hebben liggen ravotten in de kar wint de vermoeidheid het toch, even later lagen ze samen in een diepe slaap.


Ondertussen is de baan omgebouwd voor de jumping. En in de pauze mogen we verkennen, er ligt een mooie ronde opnieuw met heerlijke looplijnen. Ik ben even wezen lopen met De heren en heb de kop weer leeg. Nu kijken of het op de jumping wel gaat.

Donald begint weer als eerste van onze heren. loopt een prachtige ronde maar vlak voor de palen ben ik een fractie van een seconde te laat met mijn commando en schiet hij achter me langs en pakt een sprong, disk. verdorie we gingen zo mooi, de rest van de ronde gaat ook heerlijk en dan is het lopen van een disk helemaal balen. Odin mag dan en die loopt een keurige ronde, een paar foutjes maar hij komt rond zonder disk en Alin pakt zo  punten. Melanie, Cathy en Harold pakken ook punten en met vier teamleden in de punten tellen de hoogste drie. Elwood loopt ook weer ouderwets lekker, tikt wel twee latjes maar verder een heerlijke ronde.  Als team werden we 2e op de jumping, een heel mooi resultaat.


De individuele rondes waren nu klaar. Alleen de team estafette nog. Als team een 7e en 2e plaats op deze onderdelen en met een goede estafette zou een plaats bij de beste 5 teams van de dag tot de mogelijkheid moeten behoren. Cathy moest weg en kon dus de estafette niet lopen. Ons estafette tem bestond dit maal dus uit Odin, Happy, Iza en Donald. Elwood zou in een BM team lopen samen met Mirthe, de dochter van Melanie. Het zou de eerste keer zijn dat Elwood in een wedstrijd niet met mij rond zou gaan. 

Het is dezelfde estafette als de vorige wedstrijd alleen lopen de honden nu aan de andere kant.

Elwood het bange hondje van ooit. Mirthe en Elwood hebben direct een klik, zo mooi om te zien. Alinda blijft in de buurt voor het geval Elwood toch besloot om te gaan spoken.  Als ze samen starten staan Melanie en ik aan de kant en beide genieten we . Melanie heeft Elwood ook vanaf de eerste les agility mee gemaakt en weet ook de weg die Elwood afgelegd heeft tot wat hij nu is. Mirthe loopt een mooie estafette met Elwood, beide straalden ze van plezier. De startvolgorde van de teams is het omgekeerde klassement. Als team stonden we 7e na de eerste wedstrijd dus we starten als 7 laatste team. Odin begint gaat goed weg bij de start en loopt een foutloze ronde, Happy volgt en loopt ook foutloos, Iza komt dan en mist helaas het raakvlak en tikt een lat, en als laatste Donald. We vliegen weg en Donald is op power, hij knalt de kat over, vliegt door de tunnels en gaat als een raket. Wij moeten de tijd stoppen en dus 1 sprong extra nemen, tussen de laatste en finish sprong ligt nog een riem, Donald is even afgeleid, pakt hem op maar gaat toch door en we komen foutloos en snel binnen. Het was een heerlijke estafette voor ons team.

We zouden als 5e eindigen in de estafette.


En als dan de dag uitslag komt van alle rondes samen staan wij op een mooie vierde plaats. We hebben een super dag gehad als team.


1 t/m 5 kregen een erelint, en wij dus als team het lint voor de 4e plaats overall. 


Het was een mooie dag, we hebben dikke lol met ons cluppie en genieten samen van mooie hondensport. De volgende wedstrijd in deze serie is pas na de jaarwisseling dus nog even geduld voor het vervolg.

En zo kwamen dus Donald en Odin  nu thuis met een prachtig lint. Weer een mooie herinnering in ons wedstrijd boek van de mannen. 


Hieronder de link naar de filmbeelden van de mannen.

Elwood in Assen

Odin en Donald in actie

Geen opmerkingen: