De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 12 mei 2008

Internationale pinkstershow Arnhem

Gisteren was het dan weer show time. We gingen naar Arnhem. We hadden voor deze dag geen hoge verwachting want Michael had een erg drukke speelweek achter de rug. Elke dag ravotten met Mango, tot overmaat van ramp verstapte hij zich vrijdag avond met als gevolg een kreupel pootje. Zaterdag een drukke dag met Mango en vriendje Max. Dus hij was aardig vermoeid. Alinda voelde zich sinds zaterdag al niet helemaal lekker dus dat hadden we er ook nog bij.
Om half 8 zijn we vertrokken. Mango ging ook mee, niet om te showen maar als bezoekers hond. Zo kon hij mooi wennen aan de grote drukte en kon hij tevens zijn vriend Michael aanmoedigen. En natuurlijk kon hij ook weer even snuffelen met de andere Hamiltons.
Om negen uur waren we in Arnhem. Het was al aardig druk in de Rijnhal. Door wat te schuifen met andere benches konden we nog bijn de andere beagle eigenaren zitten. Er waren vandaag 23 beagles ingeschreven Het was s' morgens vroeg al behoorlijk warm in de hal.

Alinda was nog wat met Michael aan het oefenen.


Het gaat allemaal prima. Hij kreupelt niet meer en ook het staan gaat goed. maar dan gaat het opeens helemaal fout. Alinda wil hem nog eens neerzetten en bukt om Michael op te pakken. Haar hele maag inhoud stijgt haar naar de keel en ze kan het nog maar net binnen houden. Ze staat te draaien op haar benen en besluit om Michael niet uit te brengen in de ring. Ze vraagt Tineke Perfors of die Michael wil showen. Dit wil ze wel. Het was voor Tineke dus eerst wel even wennen,met een vreemde hond. Gelukkig had ze afgelopen maandag, toen we bij hun op puppie bezoek waren, Michael een keer in show stand gezet. Ze wist dus wel hoe Michael aanvoelde.



Als eerste van de beagles zijn de reu pups aan de beurt. Hier gaat de winst naar Ayers Rock From Elly's Pack.
In de open klasse is de winst voor Famous Fraggle from Muskoka dream's. Tweede wordt hier Max from Muskoka dream's.

De broers Fraggle en Max


In de Jonge Hondenklasse is het Michael die de winst naar zich toetrekt. Tweede wordt hier Mazzel.

Michael


Mazzel


De jeugklasse wordt gewonnen door Aaron.
In de veteranen klasse gaat de winst naar Floyd van Bodamy. Floyd is met dit resultaat nu dan ook Nederlands veteranen kampioen.
Nu alle reuen klassen zijn geshowd moet de beste reu van de dag dus nog worden gekozen.

De 4 klasse winnaars van de reuen(Puppyklasse doet niet mee)



Michael wordt gekozen tot beste reu van de dag. Zijn neef Fraggle wordt reserve reu.



We waren trots op onze kleine man. Beste reu, dus straks nog een keer de ring in voor de keuze van beste van het ras. Voordat het zo ver was moesten eerst de teven nog worden gekeurd. Ondertussen ging Michael even op zieke bezoek bij Alinda.


De puppyklasse bij de teven werd gewonnen door Chardonna from Marbelles Manor. De open klasse door Beagle House Hemco Nicki. De jonge hondeklasse door Enigma Perla Vitavy. De jeugdklasse door Roepers Shocking Blue en de Kampioensklasse door Djill from Muskoka Dream's. Als beste teef van de dag werd gekozen voor Roepers Shocking Blue(Erin) Djill from Muskoka Dream's werd hier tweede.
De strijd voor de beste van het ras (BOB) ging dus tussen Michael en Erin. De keurmeester koos voor Michael.

Michael is gekozen tot beste van het ras.



De beste teef (Erin) en beste reu (Michael) van de dag.



Onze dag kon niet meer stuk: 1U, Beste reu, Beste van het ras, CAC/CACIB en straks nog een keer aantreden in de eindkeuring van ras groep 6.

Aan het eind van de dag zijn dan de einkeuringen. De honden betreden de erering en worden ondersteund door muzikale klanken. Het is net of heeft Michael door dat het nu echt belangrijk aan het worden is en laat zich nog eens extra goed zien.

Tineke bracht Michael prachtig voor.





De jury overlegt welke honden er mogen blijven staan. Er waren 5 ere prijzen en 11 honden. De beste 5 werden uitgezocht en de andere 6 mogen de ring verlaten. De spanning steeg bij ons. Tineke en Michael werden geplaats bij de beste vijf.



Nu begon het aftellen. Was plaats 5 voor Michael of zat er nog meer in vandaag. Nee, plaats vijf was voor een Dalmatische hond, ook de plaats 4 en 3 waren niet voor hem. De spanning steeg ten top. Het ging nu tussen Michael en een Basset hound. Wie werd er 1e en wie 2e. De winnaar moest vandaag( Maandag) terug komen voor de eindkeuring voor best in show. Michael werd als tweede geplaatst. Een echt super resultaat, tevens kreeg hij een uitnodiging voor de show 'hond van het jaar 2008''. Zowel bij Alinda als Tineke waren tranen van blijdschap.



Nu moest er nog officiele foto's worden gemaakt. Ook Alinda kwam zo nogmaals met Michael en Tineke op de foto.




Het was een super dag voor Michael. Tineke nogmaals ontzettend bedankt. Toen we naar huis reden zijn beide heren achterin direkt gaan liggen slapen. Voor de belevenissen van Mango op deze dag zie zijn eigen blog. De volgende show van Michael is 25 Mei in Benekom. Hopelijk kan hij zijn prestaties dan evenaren of zelfs verbetern.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Tjeerd en Alinda

Van Harte met de behaalde resultaten, ik kan mij voorstellen dat je enigzins overdonderd bent als je de erering in moet met je hond.

Jullie weten het verslag altijd heel pakkend te schrijven, als je er zelf niet geweest bent dan voel je toch de spanning.

Jammer dat Alinda hem zelf niet kon showen, maar het resultaat mag er zeker zijn.

nogmaals van harte

Wibo en Geertje

Anoniem zei

Hartelijk gefeliciteerd met dit fantastische resultaat voor Michael. Heel mooi hoor.

hartelijke groet,

Familie Wunker en Max

Anoniem zei

Hey Michael,

Gefeliciteerd met je OVERWINNING!!! Van zo'n goede winnaar vinde wij, Fraggle en Erin, het zeker niet erg om te verliezen. Geniet ervan en tot de volgende keer.

Groetjes,
Fraggle & Erin (en natuurlijk ook van ons vrouwtje Annelies en Geable & Mystic)