De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 17 augustus 2008

Show Kc Hoogeveen

Gisteren was het dan weer zover. Na de zomerstop stond de eerste show weer op de agenda. Dit maal was het een thuis wedstrijd voor ons. Plaats van handeling was Hoogeveen. Dit is voor ons maar 20 minuten rijden, dus lekker rustig aan gedaan met alles klaar maken. We hadden voor deze show drie honden ingeschreven. Michael, Mango en Dylan. Het zou de eerste show worden van Dylan dus we waren erg benieuwd hoe hij het zou doen. Rond 9:00 uur arriveren we bij het clubgebouw van Kc Hoogeveen. Een prachtig groot terrein, gelegen naast de airstrip van Hoogeveen. We bouwen de partytent weer op en zetten alles klaar. Terwijl wij hier mee bezig waren zaten de drie Daltons heerlijk in hun bench te kijken.



Als alles op zijn plaats staat is het tijd om de honden klaar te maken. De beagles waren als 1 van de eersten aan de beurt en ook Mango moest snel aantreden. Eerst nog maar wat oefenen met Dylan. Het staan in stand gaat al heel goed.



Ook aan de showriem loopt hij prima. Hij danst zelfs een beetje. Alin heeft nog even een intiem moment met Dylan en dan is het moment van de waarheid aangebroken.



Dylan zet, net als al veel van zijn familie leden, de eerste stappen in de show ring. Hij loopt hier heerlijk relaxt rond, en het is net of heeft hij het al veel vaker gedaan. Op de tafel met de keurmeester erbij gaat ook erg goed. Onvoorstelbaar hoe rustig als Dylan was.





Nadat de keurmeester hem helmaal heeft beoordeeld, moet hij nogmaals een rondje lopen. Het ziet er echt super uit hoe hij loopt.







Als kwalificatie krijgt Dylan, 1 Veel Belovend. Later op de dag mag hij in de erekeuring van alle baby's strijden om de titel beste baby van de dag.

Michael had gezien hoe zijn klein broer het had gedaan. Nu was het zijn beurt om daar niet voor onder te doen. Maar ja het gras was weer eens nat en daar heeft meneer een erge hekel aan. Zijn lopen leek dan soms ook meer op huppelen. Maar er waren ook momenten dat hij prima liep. Ook in stand stond hij er goed bij.







Michael kreeg 1 Uitmuntend en werd Beste van het ras. Ook hij mag later op de dag nogmaals aantreden in rasgroep 6.

Nu moesten de bloedhonden worden gekeurd en daarna was het de beurt aan Mango. Alinda kreeg nu de vraag om een bloedhond te showen. Hier zei ze geen nee tegen.


Weer een ervaring rijker.

Nu was het tijd voor Mango. Zijn ervaringen plaats ik op zijn eigen weblog. Maar ik kan wel zeggen dat het heel goed ging. Hij kreeg 1 Veel Belovend. En werd later op de dag gekozen tot beste pup van de show. Hier nam hij het op tegen nog 17 andere puppy's.

Zoals ik al had genoemd was het keuringsveld naast de airstrip. Er kwamen dan ook vaak kleine vliegtuigen over.



Rond half 4 beginnen de erekeuringen. Als eerste de baby's. Dylan neemt het hier op tegen nog 20 andere baby's. En ook nu loopt hij als een trein. Hij wordt geplaast als tweede baby van de show. We waren super trots op onze kleine man. Tweede van de show, en dat op zijn eerste show!





Voor Michael zat er helaas geen eerste plaats in van de rasgroep. Maar met Mango als beste pup van de show en Dylan als tweede baby van de show waren we super trots op de heren. Een lange dag kwam zo weer teneinde. Alles werd weer ingepakt en de reis naar huis werd weer genomen. Thuis gekomen zijn de heren direkt gaan liggen slapen, ze waren erg moe. Komend weekend hebben we geen show maar maken Michael en good old Jayson hun debuut in de behendigheids wedstrijden. Een hele andere wereld maar voor de honden ontzettend leuk om te doen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Tjeerd en Alinda,

Gefeliciteerd met Michael,Dylan
en Mango.
Heerlijk zo,n eerste show na de
zomerstop en dan met zo'n resultaat.
Komend weekend moeten Mazzel en Jewel er ook aan geloven.
Dit is dan tevens Jewel's eerste
show. Veel succes volgende week
bij behendigheid, ik lees het wel
weer hier op de site.

Groetjes Yvon
en een poot van Mazzel en Jewel

Anoniem zei

He Hoi,

GEFELICITEERD!!!
Wat leuk zeg!!!
Suus was erg enthousiast dat jullie in de prijzen waren gevallen.

groetjes fam. nr. 6