De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 23 december 2008

Kerstshow Wychen

Gisteren was het weer tijd voor de laatste show van het jaar 2008 en wel de kerstshow in Wychen. Deze show wordt verdeeld over drie dagen. Voor ons was de derde dag, de show dag. Nel en Andra de Hamilton waren op zondag al bij ons gekomen, ze zouden met ons mee rijden naar Wychen. 's avonds de auto in gepakt en maandag ochtend vertrokken we rond 7:00 uur richting Wychen. We zijn rond 9:00 uur in Wychen. We parkeren de auto, maken de beaglekar klaar en lopen richting de sporthallen. We moesten naar ring 4. Deze ring zat direkt achter de entree dus we waren zo ter plekke. De rest van de beagle familie was er al dus de dag kon beginnen. De Hamiltons waren als 1 van de eersten aan de beurt. Dus Mango klaar maken en op naar ring 8. Het ging goed met onze Zweed en hij kreeg 1 Uitmuntend en een CAC.Meer op zijn eigen weblog. Het was nu wachten tot de tijd was om met de beagles de ring in te gaan. De heren maakten van deze tijd gebruik om lekker nog wat te slapen.



Bij de beagles was het zoals altijd het eerste optreden voor de jongste groep. Dylan moest het opnemen tegen Stormaway's Mr Brandnew



Het ging weer goed met onze jonge knaap. Dit zou zijn laatste show zijn in de puppyklas, en het zou mooi zijn als hij nog 1 keer mocht schitteren in de erering.
De keurmeester bekeek hem goed en was goed te spreken over Dylan.



Als hij beide puppy heeft gezien moet hij een keus maken. De beste puppy reu was Dylan. Later mag Dylan nog een keer de ring in voor de keus Beste pup van het ras.



Na de puppy's was het de beurt voor de openklas met hierin onze Michael. Michael deed het ook vandaag weer prima en liet zich van zijn mooiste kant zien.









Michael kreeg vandaag de kwalificatie 2 Uitmuntend. Weer een U'tje er bij we waren weer trots op onze man. De winst in de openklas ging naar Summer Treasure From Elly's Pack.


In de openklasse ging de strijd om de hoogste plaats tussen Roeper's Blue Thunder



en Ayers Rock From Elly's Pack.





De keurmeester koos voor de laatste. Zo ging de strijd voor de beste reu van de dag dus tussen twee honden van Elly.



De beste reu werd Ayers Rock.

Nu het reuengeweld geweest was werd het tijd voor de teven. Met als eerste de pups. Hier stond Key to succes from Asquin´s home in geschreven.



Dit jonge teefje kreeg ook 1 Veel belovend en moest dus nu met onze Dylan gaan uitmaken wie de beste pup van de dag was.



De eer voor beste pup ging naar Dylan. Hij mocht dus inderdaad aan het einde van de dag nog 1 maal als pup de ere ring betreden.



De openklasse van de teven viel mij tegen.



Volgens de rasstandaard behoort een beagle te beschikken over een gesloten/krachtige zogenaamde katvoet. Dit leek daar volgens mij niet op.




De winst in deze klasse ging naar Kimbralin Treintje.

In de jeugdklasse teven stonden de zussen Roepers Out of the Blue en Shocking Blue naast elkaar in de ring





De winst in deze klas ging naar Sydney from Elly´s Pack.

Tweede werd Yvonne met Snugglewood´s Evita.



Roepers out of the Blue werd derde.




In de tussen klasse was de winst voor Dream Catcher from Muskoka Dream´s.



De kampioensklasse werd gewonnen door Fennela van de Mansveldhoeve.



Uit alle klasse winnaars moest nu nog de beste teef van de dag worden gekozen. Dit werd Dream Catcher from Muskoka Dream´s.



De strijd voor beste van het ras werd gewonnen door Ayers Rock.



Na drie uur werd het dus tijd voor de erekeuringen. Alinda en Dylan moesten naar de vooropstelling. Hier werden alle beste pups van hun ras bij een gebracht. De keurmeester maakt hier zijn uiteindelijke beslissing. Er waren maar drie eindprijzen te vergeven.



Als de keurmeester haar keuze heeft gemaakt moeten de pups nog wachten tot de ere ring vrij is. Na zo´n lange dag wil de vermoeid hied dan wel eens toeslaan.




Helaas zaten Alinda en Dylan niet bij de laatste drie.



Nu deze show was afgelopen was de eindstand in de competitie voor de beagle van het jaar 2008 ook bekent. De uitslagen van alle in Nederland gehouden internataionale cac/cacib shows in het jaar 2008 tellen hier voor mee. De winst was voor Dream Catcher from Muskoka Dream´s. Michael werd keurig tweede in dit klassement.


De twee beste ´show´ beagles van het jaar 2008.



Na een lange maar erg gezellige dag gaan we weer naar het hoge Noorden. De honden liggen allemaal inneen diepe slaap. Thuis hebben ze neit eens veel zin om de auto te verlaten. Moe maar voldaan kruipen we zelf ook al snel onder de wol. Een fantastich show jaar is ten einde.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Congratulations to Dylan and Michael on the show today
Hug from Monica and Miranda

Anoniem zei

Hoi Tjeerd en Alinda,

GEfeliciteerd met Dylan en Michael.
Het is alweer de laatste show van
dit jaar.
Ik heb met veel plezier jullie site gevolgd en als ik zelf niet op de show kon zijn kon ik hier lekker genieten van het verslag.
Tot volgend jaar en wij wensen jullie gezellige feestdagen en
een gezond en succesvol nieuwjaar!!!

Patrick,Yvon
en een poot van
Mazzel en Jewel

Anoniem zei

Hallo Tjeerd en Alinda,

Al een tijdje zijn wij helemaal ondersteboven van de Hamilton Stovare. Zo kwamen we op de website van Meillon en ook bij jou terecht.
We genieten van de prachtige foto's.
Tot onze schrik zien we dat we een show in (hometown!) wijchen hebben gemist! En dat terwijl we Mango graag een keer in levende lijve hadden gezien!
Ik snap nog niet helemaal hoe het zit...is hij nu van jullie of logeert hij nog steeds (al heel lang?) bij jullie?
Onze vraag is eigenlijk, kom je nog met Mango op een show in nederland of weet je of de andere twee hamiltons in Nederland nog eens op een show komen?
Eigenlijk willen we gewoon graag eens komen kijken, voor dat we de oversteek naar Engeland wagen....
Afijn, in elk geval een mooi en voor de honden rustig uiteinde van dit succesvol hondenjaar en wie weet tot ziens!
groeten Rob en Miranda