De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 6 april 2014

Twee dames in de meute


Opeens bestond de Borkse meute uit 2 beagles extra. Afgelopen donderdag was Alinda naar Wijdenes gereden om Djanis en Djoplin op te halen. Petra ging onverwachts op familiebezoek in Canada en haar dames waren ingeschreven voor de show afgelopen zaterdag in Utrecht. Petra had gevraagd of Alinda haar dames eventueel wou uitbrengen. Uiteraard was dat geen probleem, ondanks dat we zelf niets hadden ingeschreven.  Dus zodoende reed ze donderdag even op en neer naar Wijdenes.  Weer thuis gekomen heeft ze dus een verrassing voor de heren, twee vriendjes van de Muskoka Clan. Zoals altijd worden de dames weer direct in de groep opgenomen en er wordt heerlijk gespeeld tot laat in de avond. Elwood en Djanis zijn niet bij elkaar weg te denken en Djoplin is steeds bij Mango. De nacht gaat gepaard met zwaar gesnurk, dood moe van het spelen worden er in hun slaap nog een aantal bomen gezaagd. Vrijdag spelen ze weer allemaal de hele dag buiten. Ik doe een poging om alle beagles op het bankje te krijgen voor een familie foto. Tot mijn grote verbazing had ik het binnen drie minuten voor elkaar, allemaal zitten en kijkend naar dezelfde richting.


Broer en zus, Zelfde blik en zelfde bouw. Net of weten ze het zelf ook, constant zoeken ze elkaar op en spelen van s morgens vroeg tot s avonds laat.
a (5)
Mooi stel zo samen
a (34)
Michael vond het ook heerlijk om met Djanis te spelen, Ewood is het er niet mee eens het is zijn speelmaatje.
a (50)
Allemaal familie. Djanis, Michael,Justin, Dylan,Elwood en Djoplin
a (69)
En zo werd het zaterdag morgen. We pakken onze spullen en vertrekken met beide dames naar Utrecht. De beagles worden vroeg gekeurd dus we kunnen mooi voor de drukte naar Utrecht toe rijden. Tot vorig jaar moest je altijd ruim voor aanvang van de keuringen aanwezig zijn en moest je verplicht blijven tot drie uur. Met ingang van 1 januari zijn die regels verandert en mag je vlak voor je keuring binnen komen en eventueel direct na de keuring weer vertrekken. De locatie in Utrecht is mooi, een goed groot parkeer terrein waar je gratis mag parkeren,dat is wel anders bij andere shows in Nederland bv bij de Rai betaal je 16 euro parkeergeld.. En een mooie ruim opgezette hal. Velen kunnen hier een voorbeeld aan nemen. We plaatsen de spullen bij de ring en wachten. We borstelen de dames nog even en dan mogen ze de ring in. Eerst Djanis, ze doet het netjes en krijgt een 3U met een net keurverslag.
Djanis op de tafel
a (16)
Op de grond voor de keurmeester
a (19)
Een driehoek lopen en dan weer mooi gaan staan
a (20)
Mooie jonge dame
a (22)
En de ontspanning is zo belangrijk, even lekker gek doen met Alinda aan de rand van de ring.
a (27)
En dan Djoplin.  Klaar zetten op de tafel.
a (34)
Zo ik sta,
a (35)
En ook voor Djoplin een 3 U met een net verslag.
a (36)
Voor ons zit het er nu op, we zijn klaar. We maken nog een rondje door de hal, kijken nog bij wat andere rassen en maken ons dan klaar om te vertrekken naar Wijdenes. We zijn nu al over de helft van de rit dus dat scheelt een extra ritje als we de beide dames nu weer terug  zouden brengen.  Alinda belt nog even met Leo dat we er met een klein uurtje zijn. Het is druk op de weg en rond Amsterdam komen we dan ook stil te staan in de file. Wat een blik staat er dan rond je op de weg. Blij dat het in het Noorden dan relatief rustig is. Na een kort oponthoud rijden we weer door het zonnetje straalt en het is echt heerlijk weer.Aangekomen bij Leo gaan de dames de tuin in. Ik neem mijn camera mee en we gaan via de steegdeur naar de achtertuin. De rest van de Muskoka dames staat ons al op te wachten en vriendinnetje Domino is helemaal door eht dolle heen dat ze ons weer ziet. Zo grappig om te zien hoe Domino op ons gericht is ze rent van mij naar Alinda en weer terug helemaal happy. Als ik ga zitten zit ze direct stijf tegen me aan en wil alleen maar knuffelen.
Domino ziet Alinda, helemaal blij.
a (87)
En dan komt ze naar mij, grote grijns rond haar snoet.
a (94)
a (95)
Daphne, 15 jaar en 5 maand maar nog steeds het stralende middelpunt van de meute
a (97)
Daphne en Dana, bijna 29 jaar beagle wijsheid
a (102)
Djane heerlijk in het zonnetje
a (104)
Michael zijn moeder  Dana, bijna 13 jaar
a (108)
Daphne, wat een genot om deze dame weer te zien.
a (118)
Vriendinnetje Domino zoekt een lekker warm plekje in de border, heerlijk uit de wind in het zonnetje
a (121)
Terwijl dochter Djanis eigenwijs bij Alinda op schoot is gekropen
a (126)
Nog even lekker gek doen samen.
a (128)
Djill, ook al weer bijna 10 jaar.
a (139)
Djanis en Djoplin, het komische stel, samen in de tuinstoel
a (145)
Kiekeboe, waarom lig jij onder de stoel baas Tjeerd ??
a (151)
Heerlijk die steeds grijzer wordende koppies. Dana
a (155)
a (158)
En Djill
a (160)
Genieten van je oude dag heerlijk tussen je roedelmaatjes,familie en in een heerlijk zonnetje wat wil je nog meer. Dana en Djill nemen het ervan.
a (162)
Daphne
a (164)
Daphne en Dana
a (169)
Als hier naar kijkt dan krijg je toch een smile rond je gezicht. Heerlijk liggen slapen en genieten van alles om je heen.
a (170)
En ook Djane in een diepe slaap op de tuinstoel
a (171)
We nemen nog een laatste kop koffie en maken dan aanstalten om te vertrekken. Djanis hield ons goed in de gaten
a (175)
Alle dames nog een knuffel en dan is het tijd om te gaan. Zonder honden vertrekken we naar huis. Even over de dijk en genieten van het mooie uitzicht over het Markermeer. Twee uur later zijn we weer thuis bij onze heren. Uitgebreid werden we besnuffeld en Mango en Elwood bleven maar voor de deur zitten, er moeten toch nog twee komen baasje ??

3 opmerkingen:

sjoukje zei

Prachtig!!

Anoniem zei

Weer een mooi verslag Tjeerd en prachtig om de grand old lady's van Petra zo mooi in beeld te zien.

Grt Anita

Sylvia zei

Prachtige foto's genomen! En die van de oudere dames ook!