De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 23 juni 2015

Big Smile Beagle Event week (13 t/m 17 Juni)

Het Big Smile Beagle Event is maar 1 dag, maar wij maakten er  dit jaar een complete week van. Vorige week zaterdag vertrokken wij naar de camping in Lauwersoog. Zaterdag morgen de bus inpakken en tegen 11 uur begon onze reis naar het Noorden, klinkt ver maar voor ons is het maar een dik uurtje rijden. De bus was weer afgeladen vol, wat neem je toch veel mee voor zo'n week.


Danny en Susan zijn net iets eerder dan ons op de camping aangekomen en hebben hun caravan en voortent al staan. Het begint te regenen als wij beginnen om ons onderkomen op te bouwen. Maar in een record tijd hadden we de tent dit maal staan.


De kenneltjes voor de heren , afgeschermd met dekkleden om hun uitzicht en prikkels te beperken.

 
We eten deze avond bij de buren en genieten van de honden en de rust op het camping veld. Aan het eind van de Avond komen Joris en Nicole ook aan. Ze hebben een stacaravan gehuurd maar komen even buurten bij ons. De afspraak voor een eerste wandeling op zondag is al snel gemaakt.
 
De eerste nacht in de tent dit seizoen, de heren hebben een hoes om hun bench zodat het voor hun iets warmer is. We horen ze niet en ze liggen in een diepe coma, net als wijzelf.
 
Zondagmorgen ben ik al weer vroeg wakker. Ik ga me douchen en haal warme broodjes, inmiddels is Alin ook ontwaakt en voeren we de honden.  Koffie buiten is toch het lekkerst. In de middag komen Joris en Nicole samen met hun honden naar ons veld. Samen met Danny en Susan gaan we aan de wandel.
 
 
De eerste beagletrein van het weekend vormt zich



De hoge brug over de weg is altijd een pittig overstapje met de honden aan de riem.


Even uitrusten.


Bartje, Shanna en Max
 
 
Fanouck en Herman
 

We lopen heerlijk door de prachtige natuur van de Lauwersmeer en komen bij het hondenstrand. 


Fanouck laat zien dat als je maar snel genoeg rent je echt wel over water kunt lopen.


We gaan weer terug naar de camping, Danny en Susan gaan weer terug naar huis, voor hun was dit een proefkampeerweekend om te kijken hoe max zich zou gedragen op de camping.  We genieten op de camping en de heren lagen inmiddels allemaal in een diepe slaap.

 
Op maandag ochtend ga ik een blokje om zonder de honden. De Lauwersmeer staat op dit moment vol met bloeiende orchideen, een lust voor het oog.
 
Hier de rietorchis
 
 
 Valeriaan.


Vleeskleurige orchis

En beide soorten naast elkaar.


In de middag gaan Joris en ik een grote wandeling lopen met de 6 honden. Heerlijk door de Marnewaard.


Fanouck komt terug met de bal.

 
Na ruim twee uur komen we terug bij de camping. We halen een patatje bij de snackbar en hebben nog lang een gezellige avond.
 
Dinsdag is het stralend weer. Alinda en ik gaan al weer vroeg op stap met de heren. Het is genieten voor zowel hun als ons.
 

We komen weer bij het hondenstrand en de jongens gaan te water.


Dylan gaat er languit in liggen , hij vind water fantastisch.



Mango had zijn bijna vertrouwde blessure weer opgelopen, een blaar op zijn voetzool. Je zag aan hem dat het hem pijn deed. Hij ging in het water dan ook liggen om zijn poten te koelen.


Je zag aan hem dat hij pijn had.  De rest van de week zou Mango niet meer meelopen met de lange wandelingen. Zo hoopten we dat zijn voet voor zaterdag weer genezen zou zijn.


Genieten


Was op de camping, geen broeken en sokken maar hondentuigjes die drogen in de zon.


In de avond ga ik nog naar de wadden dijk om te genieten van de zonsondergang, hij leek mooi onder te gaan maar helaas kwam er een kwartier te vroeg zeebewolking opzetten.

 
En dan is het alweer woensdag.
Dit zou de eerste drukke dag worden. Jan en Jenny kwamen langs,ons schoonzusje met haar beide dochters kwam ook op visite. En Petra en Leo zouden vandaag ook arriveren op de camping.
 
Een happy family, Djyma tussen haar familie. Van links naar rechts, Elwood, Dylan, Djyma en daar onder Michael, Justin en een stukje van Fanouck
 

Wat doe jij daar in de tent, kan het net niet zien lijkt Djyma hier te denken.


Elwood zijn dochter, inmiddels een mooie dame geworden.


En daar komen de Muskoka's een aanhanger achter de auto, die zijn wat van plan.


Hoop niet voor Leo dat hij de hele weg vanaf Wijdenes achter de kar heeft moeten aanlopen.


De kennel staat en de dames gaan er in. Mango staat als een trotse leider tussen de Muskoka dames.


Carlein bekijkt alles van een afstandje.


Even een knuffelmoment tussen Elfie, Djyma en mij.


Het was druk voor onze tent, en dat zou niet de laatste keer zijn deze dagen.

 
Hier stopt dit verslag. Maar wees gerust er volgen nog een paar delen. Die komen 1 deze dagen ook online.

Geen opmerkingen: