De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

vrijdag 15 januari 2016

De meute viert vakantie bij de Siriushoeve (Part 4)

De dagen vliegen voorbij als het gezellig is. Het ochtend ritueel is bijna elke morgen het zelfde. Eerst de honden de tuin in, dan wij ontbijten, dan de honden voeren en dan met de hele groep het grote speelveld op. Petra ging na het ontbijt al met de groep het speelveld op terwijl Alinda en ikzelf de afwas nog even deden. Als ik even later het grote veld opkom is mijn vriendinnetje Domino de eerste die mij ziet, in een sneltrein vaart komt ze naar me toe rennen. Ik had geen tijd om de camera in de goede stand te zetten.

Hoi baas Tjeerd, was je daar eindelijk ....



De honden lieten we niet zo lang rond rennen want we hadden een grote wandeling in de planning staan rond een groot meer. We pakken alles in de auto en rijden drie kwartier naar ons einddoel. Daar aangekomen blijkt de ijzel nog niet te zijn weg gedooid. De wandelwegen zijn nog 1 grote ijsbaan. We nemen niet het risico op ongelukken en rijden naar een bosgebied, het Staatsforst Cloppenburg, waar we een paar uur heerlijk rond dwalen.

Houtoogst had, net als bij ons hier in Drenthe, erg last van de nattigheid en dat zorgde ervoor dat de bospaden plaatselijk erg slecht waren. Met de sneeuw en ijs laag erop was het goed uitkijken waar je je voeten neer zette.


Aan de bomen hingen waarschuwingsborden  voor teken. Met dit weer hadden we daar in ieder geval geen last van.


Djanis, Domino en Djoplin


Op plekken waar de zon vrijspel had was alle sneeuw en ijs verdwenen.


Maar waar e zon niet kon komen had je dit.


Het was niet koud , we genoten van de prachtige natuur en de honden vermaakten zich prima.


Mango was helemaal in zijn element met dit winterse weer.


 
Dallas ging weer een tijdje in de draagzak.


De Muskoka Dream's dames met Petra en Leo.


Dana deed mij erg denken aan onze oude Jayson. Snel lopen doen ze niet meer maar als het dieseltje warm is en ze hebben hun eigen tempo te pakken dan gaan ze uren achterelkaar door.


Dallas vond het prima in de draagzak. De kleine meid was moe.
 

Na een wandeling van dik twee uur komen we weer bij de auto's De honden gaan weer in hun bench.




De Duitsers zullen wel gedacht hebben die rare Hollanders parkeren ze dwars op de parkeerplaats. Toen we aankwamen was de parkeerplaats 1 grote ijsbaan alleen aan de rand was een strook ontdooit. Door zo te parkeren konden we zonder risico op glijpartijen de honden uitladen en aan lijnen.


 
 We rijden weer terug, doen onderweg nog een paar boodschappen. Van achter uit de bus klinkt een heerlijk gesnurk, er zijn een aantal erg moe. Bij de Siriushoeve laten we alles nog weer een keer op het speelveld zodat mango zijn poten nog even kan strekken. De beagles hadden het snel bekeken en wilden het liefst naar binnen, lekker slapen bij de kachel. Mango poseerde nog even op de tafel en voor de banden.


 
De rest van de avond was het erg rustig. Overal lagen beagles in een diepe slaap, pootjes bewogen alle kanten op, ze lagen heerlijk te dromen.
 
Dallas lag weer heerlijk bij mamam Djanis.
 

Elwood was helemaal gesloopt en lag in Alinda haar armen in een heerlijke slaap.


Als het tijd is om onder de wol te gaan gaan de heren de bench weer in. Elwood lag er nog geen vijf minuten in en toen lag hij al zo  hahaha.


Domino en dochter Djanis lagen kop aan kop te slapen.

 
Opnieuw kwam een mooie dag ten einde. Zoals ik het bericht ook begon, de tijd vloog voorbij.
Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen: