De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 6 februari 2018

Het gaat super met de mannen

Drukke tijden hier in Bork. Twee avonden in de week naar puppyles met de kleintjes. Trainen met Elwood thuis en in Duitsland, een foto shoot met de puppen ,puppy kijken in Wijdenes  en de gewone wandelingen met de mannen .6 honden geeft veel werk, voordeel van een meute is dat de ouderen mee helpen met het opvoeden van de jonkies. Heerlijk om te zien hoe Odin en Donald al helemaal opgenomen zijn in de meute. De eerste maand van het jaar hebben we inmiddels al weer achter ons gelaten en je merkt nu alweer dat de dagen lengen. Als ik thuis kom uit het werk is het nog licht. De rondjes met de mannen kunnen dus weer zonder zaklamp worden gelopen. En de camera kan weer mee.

Michael Odin en Donald zijn de laatste tijd een paar keer extra samen met mij uit geweest. Michael is de enige die de kleintjes lang niet echt in zijn buurt wilde hebben. Nu er meer 1 op 1 aandacht voor Mike en de kleine mannen is lijkt  het ijs definitief gebroken en spelen ze samen.

Meestal aan de riem maar ook los lopen moeten ze leren. Dit doe ik alleen als ik het voor 99% vertrouw.


Donald met zijn lange flappers.


Odin in volle concentratie.


Vrolijke oude man.


Rennen ......




Heerlijk samen met Michael.

 
Afgelopen zaterdag was het opeens een beetje winter. Een dun laagje sneeuw bedekte de tuin.
Voor de jonge mannen een eerste kennis making met dat rare koude witte spul
 


Elwood en Dylan hadden dikke pret samen.






Een Blues Brother en een Donald Duck.




Genieten.


Opeens is Elwood geen '' kleine puppy'' meer maar de grote broer. Zo mooi om te zien hoe goed hij die omschakeling heeft doorstaan.


Lekker sneeuwballen vangen vind hij fantastisch.

 
We rijden naar Wijdenes om kennis te maken met de puppen van Djanis. 3 reutjes en 1 teefje. Het is weer genieten. Wat is Donald dan snel groot geworden als je deze kleine hummeltjes dan weer ziet.
 

Heerlijke kleine kreukelpuppy's


Twee weken oud zijn ze nu. De eerste oogjes zijn open gegaan.



Djanis is een trotse moeder die goed voor haar puppen zorgt.


 
Elke morgen is dit een vast ritueel. Mango en Donald die heerlijk met elkaar stoeien. Mango deed het met Justin, met Elwood en nu dus ook met Donald. Zo mooi om te zien.
 



De mannen. Deze week gewogen. Donald 8,9 kg. Odin 10,9 Het leven is goed hier in de Borkse meute.

 
 
 
 

1 opmerking:

MoirArt zei

Wat fijn om te lezen hoe goed het met de heren gaat! En wat zien Odin en Donald er mooi uit, de foto’s zijn weer prachtig!