De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 17 januari 2021

Van alles wat, van patient tot witte wereld

 Weer een week voorbij, een week waarin  in de wereld van alles is gebeurd, van rellen in Amerika tot de val van het kabinet in Nederland, de wereld staat in brand, niet alleen door de corona maar er is overal veel onrust. Hier in de meute gebeurde er ook weer van alles, van wandelen naar operaties , snuffelstage bij SBB en dit weekend een beetje sneeuwpret.

Michael zorgt er wel voor dat we blijven lachen, de oude man hangt geregeld de clown uit

Elwood liep al een tijdje met een bult naast zijn anus, deze bult groeide en we vertrouwden het niet. We hadden een afspraak staan voor vorige week om hem te laten verwijderen maar door een corona test en wachten op de uitslag hier is die afspraak een week verschoven. Afgelopen woensdag is de bult verwijderd en opgestuurd voor onderzoek. Afwachten nog even wat daar uitkomt. We hadden voor hem een opblaasbare kraag gekocht. Door deze om zijn nek te doen kan hij de bocht niet maken om bij de hechtingen aan zijn achterste te komen.

Het lijkt wel of zoekt Elwood het zwembad alvast op 


Van het zielige hondje toen hij thuis kwam veranderde hij al weer snel in de oude vertouwde Elwood.


Ook ons kantoor is gesloten, buiten werk gaat gewoon door maar administratie werk spaar ik op en voer dat thuis uit. Zo werkte ik donderdag en vrijdag van uit huis. Ik had dan ook direct zicht op Elwood. Deze week  hadden we nog een aannemer in het bos aan het werk, waar ik elke dag even langs ga om de stand van zaken te bespreken, dus Elwood had nu het voordeel dat hij mee mocht met de baas.


De boswachter en zijn maatje.



Zere bips werd zo bofbips voor Elwood, ook vrijdag mocht hij weer mee met mij.



De weersvoorspelling was voor zaterdag sneeuw... de mannen die wachten vol goede moed.


En maar wachten, en wachten en wachten.... je wordt er zo moe van...

 
En helaas voor hun begon het hier pas na 7 uur te sneeuwen. Dus weinig speel plezier voor hun. Wel even vlug in de tuin achter de vlokken en ballen aan, maar de verwachte laag van een paar cm die kwam niet.

Baas is gek op winter weer en Mango ook. Voor Mango hebben we nu een winterjas, na zijn aanvallen is hij hard oud geworden dus nu een jas aan met koud weer om zijn lijf warm te houden.  Om half elf ga ik nog een keer de es op. Mango de jas aan en samen de vlakte op genieten van de sneeuw die naar beneden kwam. Veel kwam er niet meer en op buien radar zagen we dat we net in de laatste sneeuwbui liepen.



Vanmorgen was ik er al weer vroeg af . De sneeuw was al aardig aan het wegdooien, wat over bleef was een natte drap. Dus vlug erop uit met de mannen zodat ze nog even plezier hebben in de sneeuw. Eerst de beide oudjes. Jas en en naar buiten


Nat, glad of koud het maakt ze niet uit, plezier hebben ze altijd.




Maar goed dat Michael een jas aan heeft anders zie je hem niet in het witte landschap.



Heerlijk genieten samen.


Sneeuwwitjes in de sneeuw


Mango, Donald en Elwood gaan dan met mij mee. Mango krijgt zijn warme jas weer aan.


Het bos kleurde prachtig ondanks dat het geen dikke laag sneeuw was.



En als laatste Odin en James.



Niets ontgaat ze.


We zijn mooie op tijd rond voordat het schaatsen op tv begint. En de heren.... die waren heerlijk rustig de rest van de dag, Helemaal toen ik even koffie ging zetten tussen het EK Allround en EK sprint. Mijn plek op de bank werd direct ingepikt.


De sneeuw is hier nu allemaal weer weg, de temperatuur is weer ruim boven nul, het was een heel klein speldenprikje van koning winter, jammer, had van mij, en de mannen, wel wat langer mogen duren.


Geen opmerkingen: