De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 7 februari 2023

1e wedstrijd Dogsport competitie 2023

 Afgelopen zondag hadden we de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen bij Dogsports. Een nieuw competitiejaar gaat beginnen, we beginnen weer op nul. Elwood is vorig jaar gepromoveerd en loopt nu in de open klasse, Donald en Odin starten in de promotieklasse. We namen ook Dylan en James weer mee want we hadden geen idee hoe de dag zou verlopen en hoe laat we weer thuis zouden zijn. We vertrokken rond kwart over 7 hier uit Bork en reden vlot door naar Hellendoorn, het was erg rustig onderweg. Iets over achten zijn we ter plekke. Het vertrouwde ritueel, tassen en stoelen uit de bus en ditmaal ook weer twee benches mee naar binnen. Volgens het programma moest ik redelijk snel achter elkaar lopen in twee banen dus dan was het wel makkelijk als ik de heren binnen hand bereik had.  Als we alles hebben staan gaan we eerst even een rondje bos doen met de mannen, even de blaas leg voor dat we de baan in gaan.

De manege in Hellendoorn is een prachtige locatie, ruim en veel lichtinval, 1 nadeel, de geluidsinstallatie is bar slecht. Er zijn voor deze wedstrijd weer twee ringen uitgezet. Elwood loopt in de ene en Odin en Donald in de andere, we zaten met de stoelen mooi in het midden en konden dus beide banen in de gaten houden.

Ring 1 voor de veteranen en de promotieklasse.


Ring 2 voor de debutanten en de open klasse.


We begonnen in beide banen met het vast parcour. Voor mij was het even haasje repje want het verkennen in beide banen was haast gelijktijdig. Twee rondes verkennen en onthouden dat werd even goed opletten.  Er liggen wel uitdagende rondes en ik verbaasde me toch wel over de pittigheid van de ronde in promotieklasse. De veteranen en debutanten beginnen en ik hou het verloop van beide in de gaten en waar ik bang voor was leek te gebeuren. Ik zou met beide mannen haast gelijk tijdig de baan in moeten.  De veteranen klasse ging iets sneller dan de debutanten dus met Donald zou ik net iets eerder moeten lopen.  We gaan naar de start en wachten op de fluit. We gaan goed weg, na de start direct de A, Donald knalt er op en komt vol speed eraf, raakvlak mooi en hij werd echt gelanceerd naar de tunnel, wat een snelheid komt er dan los. We lopen een mooi stukje, insteek palen gaat goed maar 2 palen te vroeg komt hij eruit, herstel en nog een keer herstellen en door. We hebben wat mis communicatie bij een paar sprongen maar Donald maakt gelukkig geen verkeerde sprongen , tikt nog een lat maar we komen verder goed rond. Het was een werk rondje. Ik doe Donald in doe Donald in de bench en maak Elwood klaar, ondertussen gaat Alinda met Odin naar de start. Odin begint mooi maar als Alin even twijfelt gaat Odin zelfstandig denken en neemt dan een verkeerde hindernis, een disk dus. Ze gaan verder en Odin laat leuke stukjes zien. Ik loop met Elwood richting de start voor onze ronde. We gaan lekker fel weg het eerste deel gaat goed , op de wip stapt Elwood een beetje mis lijkt het met 1 poot, maar we gaan lekker door. Een wissel achterin en dan naar de palen, twee palen voor het eind komt hij eruit, ik probeer hem er weer in te krijgen maar dat lukt op geen manier. Dan de hele serie maar over en dan springt Elwood over een hindernis, disk. De focus was toen weg bij mij en  dus ook bij Elwood, ik baalde een beetje want wat was de oorzaak van deze fout. We gingen zo lekker. De rest van het rondje maken we af richting de finish. Dan de focus maar verleggen naar de jumping.

Als de uitslag bekent is staat Donald toch nog op een mooie derde plaats. 


We wachten op het moment dat we mogen verkennen voor de jumping. Er zit nu wat meer ruimte tussen de open en promotie klasse dus ik heb iets meer rust.  De klassen van Odin en Donald is eerder aan de beurt dan Elwood. Er ligt een leuk rondje op ons te wachten. Donald begint goed, komt iets te vroeg uit de palen maar hersteld goed . Dan naar een sprong waar we kort om heen moeten en weer is er miscommunicatie tussen ons, helaas sprong Donald nu wel verkeerd en hadden we een disk. We lopen de ronde verder uit, jammer want de rest liep hij keurig. Odin mag . Alin zet hem neer, even wacht hij en dan gaat ie los. Na 2 sprongen gaat het gashendeltje los en loopt Odin lekker vlot door. Een weigering op de palen, herstel erin en nog een fout, nog een keer en dan loopt hij een mooie palen serie, De rest van de ronde maakt hij geen fouten en komt goed over de finish.  De mannen gaan weer naar de bus en ik maak Elwood gereed. Voor de start is hij wat afgeleid en kijkt steeds rond. We mogen weg en direct is er de focus, de sirene gaat aan bij hem. Vol speed door de tunnel maar tikt dan een lat, de palen gaan nu wel goed en dan valt er nog een lat, verder maakt hij geen fouten en komen we netjes rond.

James en Dylan komen even mee naar binnen om hun maatjes aan te moedigen.


Als de uitslag komt staan Alinda en Odin op een 18e plek.



En Elwood vinden we terug op een  9e plaats in het klassement


Er rest ons nog 1 rondje, het spel. En weer lopen beide ringen gelijk op. Beide banen hebben wel hetzelfde rondje staan maar gespiegeld. Er zijn twee bonussen te halen  en maar 30 seconden speeltijd. 1 met een bepaalde serie sprongen en 1 met een paar sprongen en afstand handling op de palen. Ik besluit om er gewoon een tunnel race ronde van te maken en proberen om 1 bonus mee te pakken. Elwood mocht als eerste en hij had er zin in. Pakte de bonus en liep de hele ronde met een grote grijns , hij kwam heerlijk blij de baan uit. Hij zou als 7e eindigen.


Donald mocht en waar hij altijd gek op tunnels is zou dit dus zijn rondje moeten worden..... maar nu mocht ie door de tunnels en had ie er niet zoveel zin in haha, de bonus misten we maar verder leuk gelopen. Odin was de laatste, zijn neus won het een beetje en als Alinda probeert de bonus te halen verliest ze veel tijd. Donald wordt 12 en Odin 23e.



We zijn klaar. We wachten nog even op de prijsuitreiking en daar wordt ik nog naar voren geroepen voor de derde prijs van Donald. Zijn eerste boompje van het jaar(de organiserende hondenschool heet Boom en dit komt vaak terug in hun prijs)


De wedstrijddag zit er op, we vertrekken weer naar huis, we hebben genoten van de mannen in de baan, op naar de volgende wedstrijd. Voor de heren zal dat niet lang duren, zondag mogen ze weer knallen dan hebben we de vierde en laatste wedstrijd van de wintercompetitie. Kijken of we ons definitief als team kunnen plaatsen voor de landelijke finale. Wordt weer een spannende dag dus.

Maandag kwam het overall klassement online. De mannen staan er mooi voor. De basis voor dit jaar is gelegd, nu proberen om te stijgen in de komende wedstrijden.

Elwood staat 3e in de open klasse.


Donald 4e en Odin 5e in de promotie klasse.


Hieronder de link naar de filmbeelden van de mannen in actie.

Geen opmerkingen: