De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 27 februari 2023

Weer op naar Fryslan

 

26 Februari, voor velen een gewone datum, voor sommigen ( en daar ben ik 1 van) een datum die voor altijd vast zit aan de 14e Elfstedentocht in 1986.  Op 26 Februari 2023 vertrokken wij weer naar Friesland voor een wedstrijd, helaas niet op het ijs maar in een manegebak in Koudum. We hadden weer een Raad van Beheer agility wedstrijd met de drie heren. In de ochtend een wedstrijd voor Odin en Donald en in de middag mocht Elwood zijn kunsten vertonen. 

Zo vertrokken we gistermorgen om kwart voor 7 met het hele circus naar Friesland, Dylan en James gingen ook weer mee omdat het weer een lange dag van huis zou worden.  Het is een koude morgen met temperaturen net onder nul, een beetje winter dus. Het is rustig onderweg en we rijden lekker vlot door. Vlak voor Koudum wijs ik Alin op een nest van de zeearend, op een site op fb volgde ik de laatste dagen de avonturen van deze vliegende deuren die sinds zaterdag zitten te broeden. Het is net na 8 als we aankomen bij de manege. We zetten onze spullen in de manege en gaan even aan de wandel met de mannen. Ondertussen werd de baan opgebouwd voor onze eerste ronde de jumping. Behalve Odin en Donald stond er nog een derde beagle op de start lijst, James, niet onze James maar een naamgenoot. Odin zou als eerste van de beagle heren mogen starten, gevolgd door James en Donald sloot de beaglerij. We verkennen de jumping en wachten dan op het moment dat we mogen starten. 

Het parcours van de jumping

Odin mag beginnen. Het koppie is er goed bij en hij loopt lekker met Alin mee. Hij loopt een prachtig eerste stuk van de jumping, maar bij de laatste tunnel krijgt hij een weigering, tikt later ook nog een latje en de palen gaan niet vloeiend maar Odin komt keurig binnen. 1 fout en 2 weigeringen maar  hij heeft een klassement. James loopt ook mooi en heeft net als Odin ook 1 fout en 2 weigeringen. En dan als laatste Donald. Zijn koppie was druk en we zaten nog niet op 1 lijn. Het begin ging goed maar dan komt Donald verkeerd terug over de sprong, disk. Hij mist daarna nog een paar hindernissen , maar dat maakte toch al niks meer uit, we lopen de ronde verder uit.  Het wachten is nu op de uitslag voor Odin. Odin komt op een 6e plaats en James net 1 plaats voor hem op 5.


De kop was eraf. Odin een mooi klassement en ik zelf een beetje balen van de disk van Donald. Dan alle kansen maar op het vast parcour zetten. Als iedereen gelopen heeft wordt de baan omgebouwd, De raakvlak toestellen, kat, A en wip komen in de baan en het vp parcours wordt opgebouwd.

We mogen verkennen en ik zie een mogelijk struikelblok vlak na de start, sprong nr 3 en dan naar de A. Donald komt nog wel eens ruim uit de sprong en ziet dan nu de ingang van de tunnel, en tja hij staat bekend als een tunnel rat, dus daar moest ik zorgen dat ik goed contact met hem had en hem de A op krijgen.


Alin mag starten en opnieuw is Odin er goed bij met zijn koppie. Ze lopen  mooi en Odin gaat lekker. Helaas gaan de palen niet vloeiend en krijgt hij een fout en verliezen ze tijd. Verder een mooie ronde voor Odin, alle raakvlakken goed en opnieuw komt hij over de finish.  James loopt ook keurig en krijg een weigering en een fout maar ook hij komt goed rond, vanaf de kant zie ik vele van onze mede lopers toch een disk lopen door, waar ik ook bang voor was, de tunnel na 3 of een andere fout. 
Ik heb het contact weer met Donald en we gaan naar de start, ik zie zijn focus veranderen als ik hem neer zet, normaal kan hij dan wel wachten  maar nu ontkwam hij me en schoot direct weg. Gelukkig schiet hij goed de tunnel in, sprong 3 en contact houden op naar de A het lukt, en dan gas op de plank. Donald loopt lekker fel en we racen door de baan,  tikt nog wel een latje maar we komen prachtig binnen. Het was nu wachten op de uitslag. 
En als die bekend is staan de drie beagles 1,2 en 3 iets wat volgens mij nog niet eerder was voorgekomen bij een wedstrijd van de Raad. Donald op 1, James op 2 en Odin op 3. 

Voor de mannen zit het erop. Ze hadden goed hun best gedaan. De baan wordt omgebouwd voor de 2e graad en ondertussen is de prijsuitreiking in de kantine. Alin zou de prijs voor Donald in ontvangst nemen omdat ik waarschijnlijk aan het verkennen was voor Elwood zijn ronde. Maar gelukkig liep het opbouwen iets uit en kon ik nog vlug even de kantine inwippen om naar voren geroepen te worden als winnaar van het Vp met Donald. Duckie heeft nu net als Elwood zijn eerste pompebled prijs verdiend.

Er waren twee ere prijzen in onze klasse dus Alinda miste net een ereprijs.. De trotse beaglebaasjes samen op de foto. 3 Alinda en Odin,1 ikzelf en Donald,2  Jenna en James. Een prachtig moment


Ik verlaat de kantine en verken de ronde VP voor Elwood

We starten redelijk achterin onze klasse dus ik kan rustig aan doen. We zien de anderen lopen en dan is het zover dat we mogen. Ik zet Elwood klaar en we gaan, pats daar gaat de startlat eraf, vaak volgt dan de tweede lat ook omdat Elwood dan uit zijn ritme is en inderdaad ook die ging er af. We gaan door, palen gaan goed. Even een twijfel fout van mij maar ik herstel op tijd en we nemen de juiste sprong, Elwood blijft staan en ik moet moeite doen om hem niet terug te laten springen want dan hadden we zeker een disk. Ik krijg hem mee en we gaan verder, de  raakvlakken gaan mooi en dan met een korte draai tikt ie nog een lat.  Het was een slordige ronde, niet echt 1 om trots op te zijn. we zouden als 6e eindigen, een fout was gemist door de schrijvers tafel want ik kreeg maar 2 op papier, maar ach dat maakte nu toch niks meer uit ook met 3 fouten was hij 6e geweest omdat de rest een disk had gelopen.


Dan alles maar op de jumping gooien. We verkennen de ronde, een race ronde met lange lijnen. We zouden zien waar het schip zou stranden.

Elwood begint goed is lekker fel en loopt mooi mee. tikt een latje dus foutloos konden we vergeten. We gaan door en de toeter doet eht weer bij hem een ommetje bij 13 gaat goed en dan op naar 14........ hij kijkt me aan en duikt naar rechts weg de tunnel in. prrrrt Disk ! De rat hahah, dat heef tie me eerder geflikt dit jaar de teugels dus maar even weer wat strakker de komende tijd hahah. We lopen de ronde verder uit en ik baal wel een beetje maar ik had wel lekker gelopen en dat telde. 

Onze wedstrijd dag zat er op. We begonnen het nu ook koud te krijgen. Pakken onze spullen op en vertrekken naar huis. Het is half zeven als ik de voordeur hier in Bork weer open doe. Het was weer een mooie wedstrijd dag, heerlijk genoten van de mannen in de baan. Op naar volgend weekend dan mogen ze hun kunsten weer laten zien. 

Donald met zijn voerprijs en bokaal



Persoonlijk vind ik het 1 van de mooiste ereprijzen die we kunnen winnen in de agility wedstrijden.



Hieronder de link naar de filmbeelden van de mannen in Fryslân.

Geen opmerkingen: