De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

vrijdag 19 mei 2023

Wedstrijd weekend Hoogeveen, zondag

 

Na een goede nachtrust was het zondag tijd voor de tweede wedstrijd dag Vandaag liepen de eerste en derde graad in Hoogeveen. Voor Donald dag twee dus. Alin was weer wat opgeknapt en ging deze keer weer mee, dus ook Odin kon weer aan de bak. Elwood bleef thuis samen met Dylan en James. We vertrekken rond de zelfde tijd als zaterdag en zijn dan ook weer mooi op tijd op locatie. We lopen vandaag alle rondes in 1 ring dus de tent kwam bij onze loop ring te staan. De alu deken gaat weer over de auto om het binnen in lekker aangenaam te houden voor de beide mannen. Jan en Mathilda kwamen vandaag ook met Ikawa en Pepper

Dag 2 kan beginnen

We starten met ons eerste VP. Een mooie ronde ligt er voor ons klaar Donald heeft er weer zin in en heeft een heerlijke race ronde, we zijn foutloos tot we de afloop van de kat missen, helaas, met 1 foutje komen we over de finish. Odin mag dan, We zijn benieuwd, met trainen gaat het goed maar in de wedstrijden wil het even niet lukken.  Alin begint goed en Odin gaat lekker mee. maar als ze draaien schiet odin rechtdoor de tunnel naar de buitenkant van de ring ...... helaas dus een disk.

Donald kwam op plek 5


Het duurt niet lang als we ook mogen verkennen voor VP 2. Ik loop de lijnen en heb er een goed gevoel bij. We gaan ervoor.

Donald loopt weer heerlijk en komt foutloos rond. Odin maakt weer een uitstapje buiten de ring. Donald kwam in de uitslag op plek 2 met weer een Utje erbij voor hem


Voordat we de jumping mogen verkennen moeten we toch nog een tijdje wachten. Maar dat was niet erg, het was weer gezellig bij de tent.


En dan is het zover dat we mogen verkennen. Er ligt een echte raceronde, een ronde waar ik Donald heerlijk op snelheid zal kunnen jagen. Alin besluit om in de ronde van Odin de dummy weer te gebruiken, kijken of ze zijn aandacht terug kan krijgen.

We starten. En vanaf de start is er de focus van Donald, vol knalt hij de baan door, wat een genot om zo samen te strijden. We maken geen fouten en komen prachtig binnen. Als Alin naar de start gaat heeft ze de volle aandacht van Odin, in de ronde blijft hij nu wel goed opletten en loopt een mooie ronde, een positieve afsluiter voor Alinda en Odin.

En dan de uitslag, net als zaterdag wint Donald de jumping. zijn derde Utje dit weekend. Hij begon met 5, met deze drie er nu bij moet hij nu verplicht over naar de tweede graad.


Het was een succesvol weekend voor Donald. Op de grond waar Mango jaren terug best in show werd voerde Donald nu zijn showtje op. Bepaalde plekken hebben voor ons in de loop van de jaren bijzondere herinneringen opgeleverd , die steeds terug blijven komen met nieuwe bijzondere momenten.

Het wedstrijd weekend zat erop. Moe maar voldaan gaan we naar huis. 2 dagen werken met de mannen in de baan, 2 dagen genieten. De overgang van het koele naar het warme weer was wel even schakelen maar dat kan gebeuren.

Donald met zijn prijzen van zondag


En met de drie ereprijzen die hij dit weekend verdiend had.  Met 2x een 1e, 2x een 2e, 1x een 5e en 1 disk was het een prachtig weekend voor hem.


En op maandag kregen we de definitieve bevestiging al. Donald is over naar de tweede graad. Zijn eerste wedstrijd samen met Elwood in de tweede graad zal zijn bijna  in de achtertuin van hun geboorte grond. Een wedstrijd in Zwaag, 1 dorpje verder dan Wijdenes.


Hier de link naar de filmbeelden

Odin en Donald in Hoogeveen

Geen opmerkingen: