De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 20 december 2007

Jaaroverzicht 2007

Het jaar loopt weer ten einde. We kunnen weer terug kijken op een gezellig beaglejaar met onze drie heren. Hadden we vorig jaar en kleine klap te verwerken door de mededeling dat onze Jayson opnieuw moest worden geopereerd, inverband met tumoren. Dit jaar is ons deze elende gelukkig bespaard gebleven. Zowel Jayson als Kevin genieten beiden met volle teugen van hun oude dag. Kleine Mike is inmiddels al uitgegroeid naar een volwaardige reu. Met z'n drieën beleven ze vele avonturen. Op dit moment heeft Kevin iets meer last van zijn Atritis maar door het poeder, wat we over zijn eten doen, gaat het nog steeds goed. We hopen dat we nog lang van ze mogen genieten. Hier onder volgt een klein overzicht van de meest in het oog springende gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Het jaar 2007 in vogelvlucht

Begin Januari was de grote snert wandeling in Grolloo. Deze wandeling word georganiseerd door de Beagleclub. Voor ons een thuis wedstrijd. Voor mij helemaal, omdat boswachterij Grollo mijn werkgebied is. Vanaf 2009 nemen wij de organisatie van deze wandeling over van Jan en Ineke Hoekzema.














Op 3 Februari slaagt Mike voor de cursus Gevorderden 1. We beginnen al snel hier na aan Gevorderden 2.


Op 22 Februari ziet onze website het levenslicht. Het hele jaar door hebben we hier de belevenissen van de heren op bij gehouden.

In Maart begint Alinda na een afwezigheid van bijna 10 jaar weer met een beagle te showen op de grote internationale hondenshows in heel Nederland. De resultaten zijn prima en smaakt naar meer.














Op 8 April maken we voor het eerst kennis met Max. Max zijn baasjes zoeken een vakantie adre voor hun beagle. Max en Mike zijn bijna even oud en kunnen het vanaf dag 1 heel goed met elkaar vinden.














1 Mei is de dag van de arbeid. Voor Mike is het de dag dat hij slaagt voor de cursus Gevorderden 2.















Het ligt in de bedoeling dat Max in Juli drie weken bij ons komt. Om te zien hoe het gaat komt hij op 15 mei een aantal dagen logeren. Het is een groot feest voor iedereen. Max word direct opgenomen in onze roedel. Er word wat afgespeelt door de heren. Als Max na drie dagen weer vertrekt loopt Mike hier ech door het huis te zoeken waar zijn grote vriend is gebleven.















Op 20 Mei is er een Beagleboard wandeling in Grolloo. Het beagle forum 'Beaglebord' is een site waar beagleliefhebbers uit heel Nederland en Belgie elkaar hun belevenissen vertellen. www.beagleboard.nl

28 Mei is een datum die we gauw moeten vergeten. Helemaal in de veronderstelling dat we de dag er op naar de show in Arnhem moeten komen we er achter dat we een dag mis zijn. Dom Dom.

De clubmatch van de beagle club was dit jaar op 10 Juni. De resultaten van de honden van de fokker van Mike waren erg goed. Alle voorgebrachte honden presteerden super. www.frommuskokadreams.nl



















Met Kevin en Jayson heeft Alinda altijd aan behendigheid gedaan. Op 21 Juni is ze met Mike aan de cursus behendigheid beginners begonnen. Vanaf het eerste moment pakt Mike het goed op. Hij krijgt zelfs al het compliment van een 'bordercollie in vermoning'
Ook Jayson begint weer met behendigheid. Onze veteraan van 11 gaat over de hindernissen als een jonge hond. Het is een genot om te zien hoeveel plezier hij hier nog aan beleeft.



















In Juli is het dan zover. Max komt drie weken logeren. Elke dag is een feest voor de heren. Hele dagen word er gespeelt en gestoeid. Voor mij was het elke dag proberen om een leuk verhaal op de site te zetten. Op deze manier bleven de baasjes van Max ,in het verre Thailand, op de hoogte van de belevenissen van hun grote vriend.















Op 29 Juli is Michael precies een jaar bij ons. Wat is de tijd voorbij gevlogen.


















In Augustus had Mike in mindere periode. Er was sprake van een verstoorde darmflora. Om hem beter in de gaten te houden heb ik hem meegenomen naar mijn werk. Hulpboswachter, het was een hele beleveniss voor hem. Gelukkig ging het snel weer beter met onze kleine vriend.



















9 September de Beagle familie dag. Doordat Alinda die dag wat anders had ben ik er alleen heen gegaan. Alleen met drie honden werd wat te veel van het goede. Kevin en Jayson heb ik thuis gelaten en Mike ging met mij mee. Op de familie dag kwamen we ,zoals het hoort, ook familie tegen. Onder andere broer Guus.















Op 7 Oktober is de show in Zwolle. Mike word hier eerste en is nu nog 1 punt verwijderd van het Nederlands jeugdkampioensschap.














Nu de cursus behendigheid voor beginners is afgelopen mag Mike op 8 November beginnen met behendigheid 2. Behendigheid 1 mag hij overslaan. Zowel Mike als Jayson zitten nu in het zelfde uur. Dus ook ik moet er aan geloven . Alinda loopt met Mike en ik loop met Jayson. De eerste keer viel het mij nog tegen maar al snel had ik het onder de knie.













Op 14 November krijgt Michael zijn diploma voor behendigheid voor beginner. Met de aantekening ' deze beagle heeft aanleg voor de behendigheidsport' zijn wij zeer trots.

De jongehondendag van de beagleclub is dit jaar op 18 November. Meer dan 80 jonge beagles kwamen er naar de Bilt. Mike werd als allerlaatste gekeurd. Op zijn keur rapport kwam te staan. 'een fraaie vertegenwoordiging van het ras'.















Op de Winner show moet Mike zijn laatste punt zien te pakken. 25 november is het zover. Vol goede moed vertrekken we naar Amsterdam. Maar helaas het lukt niet.

Op 11 December gaan we 'vreemd' ten opzichte van het ons zo geliefde beagle ras. Petra heeft een Hamilton Stövare pup aan geschaft. Wat een lief en mooi beest. Als we in de toekomst eventueel groter gaan wonen overwegen we misschien wel om er ook 1 te nemen.














Op 15 December was de laatste show van het jaar 2007. Alinda brengt naast Mike ook Andra voor. Andra is een Hamilton Stövare. Mike staat nu in de openklasse en krijgt weer een U. Met Andra komt Alinda in de eindkeuring van rasgroep 6. Ze worden hierin 5 de.



















Dit was een greep uit de belevenissen van ons met onze grote vrienden beleefd in 2007. We hopen dat 2008 ook weer een jaar vol vreugde en plezier mag worden en dat we nog lang van onze roedel mogen genieten.
We wensen een ieder goede kerstdagen en veel beagleplezier in het nieuwe jaar.

Tjeerd , Alinda, Kevin , Jayson, Michael.

Geen opmerkingen: