De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 18 december 2007

Kerstshow Wijchen

It's showtime again.

De kerstshow in Wijchen stond voor de deur. Ook Mike hadden we ingeschreven voor deze show,de laatste van het jaar 2007. We nemen ditmaal nog een hond mee en wel Andra, een Hamilton Stövare. Andra is de avond voor de show bij ons gebracht. Na uitbundig met onze drie heren te hebben kennisgemaakt is het tijd om te gaan rusten. De wekker gaat zondag vroeg dus een goede nachtrust is wel nodig.
Om 7 uur vertrekken we richting Wijchen. Andra zit los achterin de beagle mobiel en Mike zit in de bench. Zouden we ze beiden los laten dan weet je zeker dat er alleen maar gestoeid word achterin. Om goed negen uur zijn we in Wijchen.Na het programmaboekje goed doorgelezen te hebben komen we tot de conclussie dat zowel Mike als Andra haast tegelijk in de ring moeten. Helaas wel bijna aan het eind van de dag. Het word dus weer een latertje. Als de beagles moeten blijkt er genoeg ruimte te zitten in het programma, Alin hoeft zich dus niet te haasten. Mike stond nu voor het eerst in de open klasse.Het was dus weer afwachten. Het staan ging prima op momenten als de keurmeester niet keek. Op de momenten dat het goed moet zijn wil hij nog wel eens gaan klieren. Nu dus ook weer. Hij kreeg de kwalificatie 2U. We waren er niet ontevreden over. Het was in iedergeval weer een U (uitmuntend)

 Mooi staan op de tafel.














De nummer 1 en 2.     Fergus vd Mansveldhoeve
Michael from Muskoka Dream's















Er kwamen nu nog veel meer beagles in actie maar Alinda moest met Andra naar de andere ring. Het was voor Alin de eerste keer dat ze een Hamilton voorbracht. Het loopt iets makkelijker met een Hamilton dan een Beagle. Je kunt zelf ook sneller lopen. Ook hoef je ze niet op een tafel te showen. Het ging allemaal heel keurig en de keurmeester was onder de indruk van Andra. Het is ook een mooie hond om te zien. Ze kreeg als kwalificatie 1 U en tevens CAC en BOB. Ook mochten ze later op de middag aantreden in de eindkeuring van ras groep 6.














In de eindkeuring van ras groep 6 komen alle eerst geplaatste honden van deze groep. Groep 6 staat voor Lopende honden en Zweethonden. Ze moesten zich eerst opstellen in een voorring. Hier krijgt de keurmeester een beetje een indruk van de honden. Hij bekijkt ze goed en ze moeten een stukje lopen. Hierna mogen ze aantreden in de grote ring. Nu word het serieus. Er zijn 5 kwalificatie prijzen en 12 honderassen. er moeten dus in iedergeval 7 afvallen. Het lopen met Andra ging goed en nu was het afwachten wat de keurmeester beslist. Hij heeft zijn keuze gemaakt en stuurt 7 weg. En ja hoor Alin en Andra mogen blijfen staan.. De keurmeester plaats hun op plaats 5. Een goede prestatie van zowel de handler als de hond. Een mooie beker,een fles champagne en een doos hondebrok is voor hun.


Opstellen in de voorring.














Nogmaals opstellen, nu in de erering.















Een trotse Alinda met een mooi resultaat.




















Zo kwam er een einde aan een zeer lange maar mooie showdag. Na dat we Andra weer bij haar baasjes hadden afgeleverd was het inmiddels half 10 toen we weer thuis waren. Moe maar voldaan hebben we de dag nog eens doorgepraat. Dit was voor 2007 de laatste show van Mike . Zijn eerste in 2008 is de Clubmatch in Winterswijk op 12 Januari.

De volgende dag is er bij ons een prachtig boeket bloemen bezorgt als dank voor het voorbrengen van Andra.
Nel heel erg bedankt hier voor. Ook dank voor het mogen uitbrengen van jullie Andra. Het was een erg mooie ervaring.

Geen opmerkingen: