De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zaterdag 12 april 2008

Clubmatch Hardenberg

Vanmorgen zijn we vertrokken naar Hardenberg voor de clubmatch van KC Hardenberg. De clubmatch werd gehouden in manege 't Gulden Spoor. Van te voren hadden we al tegen Michael gezegt dat het geen behendigheids training was. Deze trainingen zijn namelijk ook in een manege. En we zouden raar opkijken als Michael opeens als een dolle door de manege bak zou gaan rennen. Er waren vandaag veel bekenden van ons die ,samen met Alinda, de ringtraining volgen bij Gabrielle Veenstra (www.kynospirit.nl). Als we ons plekje gevonden hebben aan de rand van de bak kan het wachten beginnen. Alinda en Michael hebben ondertussen even werkoverleg en besluiten om er vandaag voor te gaan.

Okee baas, we gaan er voor vandaag!!
Na deze belofte moest er natuurlijk nog even weer gek worden gedaan.


Michael heeft sinds een paar dagen een nieuw kunstje onder de knie, namelijk "mooi zitten". Dit wou hij vandaag wel even laten zien hoe dat in zijn werk gaat.



Doordat deze clubmatch in een manege was had je een ondergrond van zand. Dit in tegenstelling tot vele ander shows, in evenementenhallen of sporthallen. Hier wil het nog wel eens voorkomen dat je te maken hebt met een te gladde ondervloer. In het zand lopen de honden heerlijk vrij uit.



Onze kleine man is soms een echt fotomodel en kijkt dan graag recht in de lens. Het is echt een super hond voor ons . We willen hem dan ook voor geen goud missen.



Als Michael in de ring moet. Zijn we benieuwd hoe hij het ervan af gaat brengen. Hij loopt heerlijk ontspannen in de ring. Echt met een blik van "kijk maar goed hoe mooi ik ben".



Het mooi stil staan is geen probleem meer voor hem. Hij kan dit inmiddels al veel langer volhouden.





Michael wordt vandaag eerste met 1U, tevens wordt hij gekozen tot beste van het ras (BOB). Later op de middag moet hij opnieuw aantreden in de eindkeuring van rasgroep 6. Nu was er weer tijd voor ontspanning. En opnieuw wou Michael zijn nieuwe kunstje laten zien.



We hadden nu weer tijd voor andere dingen. Alinda stapte nu dus weer eens over naar een ander ras. Vroeger thuis is ze opgegroeid met een poedel.Op de vraag om vandaag een poedel uit te brengen in de ring zei ze dan ook geen nee.



Als het tijd is voor de eindkeuringen beginnen ze met rasgroep 1. Als groep 6 aan de beurt is, mag Michael nog een keer laten zien hoe mooi hij is. Hij wordt als derde geplaats.



Bij het zien van de zak met brokjes die hij vandaag, weer, heeft gewonnen slikt Michael zich al om zijn bek.



Nadat alle rasgroepen waren gekeurd was er nog een extra verloting. Onder de deelnemers,die nog aanwezig waren, werd een dvd recorder verloot. Alle inschrijfnummers deden mee. De voorzitter trok het nummer 141 uit de bus. Dit nummer behoorde aan Alinda toe. Verbaasd keken we elkaar aan. Dus Alinda mocht nog 1 keer de ring in om deze dvd recorder in ontvangst te nemen.



De heer Ligtenberg,voorzitter van de KC Hardenberg, overhandigt Alinda de dvd recorder.





Zo konden we aan het einde van de dag, met een voldaan gevoel weer vertrekken naar huis. Onderweg naar de auto rij ik met Michael zijn kar door een scherp voorwerp heen. Gevolg een lekke band. Dus morgen bandje lappen. Volgende week gaat Michael internationaal. We gaan naar de show in Lingen (Duitsland)

Geen opmerkingen: