De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 2 november 2008

Internationale show Bleiswijk

Gisteren was het weer show time. Wegens familie omstandigheden ben ik de vorige show niet meegeweest. De toestand thuis is nu iets stabieler dus hadden we besloten dat ik gisteren weer meeging naar de show. Om goed zeven uur zijn we gaan rijden. Mango is direkt gaan liggen slapen. Hij vond het nog te vroeg. We rijden vlot door richting Bleiswijk. En arriveren dan ook rond kwart voor negen bij de Flora hallen. We moeten de auto een behoorlijk eind van de entree parkeren. Dus na een lekkere wandeling zijn we goed fit als we binnen zijn. Het is behoorlijk warm in de hal dus de jas kan al snel weer uit. We zoeken de ring op en plaatsen onze spullen bij de rest van de "beagle familie".

Het was weer een gezellige dag aan de rand van de show ring.



De ring voor de beagles en de ring voor de Hamilton waren naast elkaar. Mango was eerder aan de beurt dan de beagles. En hij deed het weer voortreffelijk. 1 Veel Belovend en beste puppy van het ras. De keurmeester was erg onder de indruk van deze prachtige jonge reu, en wou hem op latere leeftijd graag nog een keer weer zien. Het was voor Mango zijn laatste optreden in de puppyklas. Vanaf de volgende show zit hij in de jeugdklas. Dus na het succes van Mango konden we wachten op de beagles. Dylan mag als eerste weer aantreden en doet het weer goed. Hij wordt eerste met een Belovend.



In de open klas mag Michael het weer opnemen tegen zijn concurrenten. Het gaat ook met Michael erg goed. Hij weet inmiddels wel wat er van hem verwacht wordt en staat dan ook steeds langer goed stil.



Nadat alle honden in de groep zich van hun beste kant hebben laten zien maakt de keurmeester een voorlopige selectie. Hij plaats de honden opnieuw in de rij en zet ze in de volgorde die hij denkt. Michael komt op plaats twee te staan.



Nu mogen ze nog een rondje lopen en dan maakt de keurmeester zijn eind beslissing. Hij verandert niets meer aan de opstelling en Michael wordt inderdaad tweede.



Alinda en Michael waren erg blij met deze plaats.



Later horen we dat alle honden in de open klas de kwalificatie Zeer goed hadden gekregen. Hier snapten we helemaal niets van.

In de openklasse teven was het Disney From Muskoka Dream´s die het heel goed deed. Terwijl haar zus Blue thuis haar puppies verzorgt, en haar andere zus, Djill, aan het bevallen was, hield Disney de eer op de show hoog. Het was haar tweede show en ze deed het geweldig.



Arnold bracht haar goed voor. Hij had in de ring wel last van een bumper klever. Disney liet haar van haar beste kant zien en werd 1e met de kwalificatie Uitmuntend. Tevens kreeg ze nog het reserve cacib. Arnold en Natashja gefeliciteerd met dit super resultaat op Disney haar tweede show.




Sommige honden hebben tijdens de show wel een last van hoge nood. Meestal is er dan wel iemand van de scouting in de buurt om het op te ruimen. Maar ja als die er niet is dan moet toch iemand anders het doen. Gelukkig was er iemand(in dit geval Alinda) zo attent om de vloer van de ring weer schoon te maken.



Ondanks dat we veel met de honden wandelen is een show dag toch een erg vermoeiende dag voor de honden. Dylan had een heerlijk kussentje aan Mango. Even later lag Mango ook lekker te slapen.



Voor Michhael was het nog niet afgelopen. Er was weer een aanvraag voor hem om hem uit te breng met de junior handling. Joycelien van der Sluis loopt ook ringtraining bij Gabrielle en had daar al eens gelopen met Michael. Gisteren liep ze dan voor het eerst met Michael op een echte show. Het ging heel goed.



Als we aan het eind van de dag de spullen weer oppakken zijn we beiden erg moe. Het begint te regenen als we naar huis rijden. Rond kwart over zeven zijn we weer thuis in Westerbork. De heren begroeten Kevin en Jayson en gaan direkt met hun spelen. Als we alle honden een bot geven is het heerlijk rustig in huis. Het enige geluid wat je hoort is het geknaag van vijf honden bekkies op de botten. Vanmiddag gaan we met de hele meute heerlijk wandelen. En volgend weekend vertrekken we naar Limburg voor een wandeling van de Beagleclub Nederland.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is weer een mooi verslag van
de show!!!
Tjeerd, ik had me eigenlijk verheugd op die foto waar jij het
K9 Tuig van Pretty girl op je hoofd
hebt, hahaha.
Misschien komt dat nog?

groetjes Yvon

Anoniem zei

Congratulations to Dylan and Michael/Monica