De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 21 februari 2010

Hond van het jaar 2009

Vandaag was het dan zover. De hond van het jaar show 2009, in Amersfoort. Dit is een show waar alle rasgroepwinnaars en de nummers 2 en 3 van het afgelopen jaar voor uitgenodigd zijn. De honden moeten wel in het bezit zijn van een NHSB nummer. Zowel met Michael als Mango hadden we afgelopen jaar de rasgroep gewonnen. Helaas had Mango op dat momnet nog geen NHSB nummer dus mocht hij vandaag niet mee. Voor Michael was dit het tweede opeen volgende jaar dat hij uitgenodigd werd voor deze show. We vertrokken rond half tien naar Amersfoort. We reden door opnieuw een witte wereld. De velden waren bedekt onder een dikke laag rijp. Ondanks dat we nu al twee maanden sneeuw gewent zijn blijft het een prachtig gezicht. We rijden zonder problemen naar Amersfoort en kunnen de auto ook gemakelijk kwijt. We hadden gisteren een opvouwbare bench gekocht en dat scheelt een heleboel werk. Niks geen kar volladen. Gewoon hond aan de riem bench mee en lopen maar. We zoeken een plekje en dan kan het wachten beginnen. Om twaalf uur begint de show met rasgroep 10. Daarna 9 , 8 en zo afbouwen naar nr 1.

De hond van het jaar show. Michael From Muskoka Dream's was er voor de tweede achter een volgende keer bij aanwezig.



Vanuit zijn 'cabrio' bench hield Michael alles mooi in de gaten.



Okee baas we gaan ervoor.



Het showen is voor ons maar bijzaak. Gewoon heerlijk bezig zijn met je hond is veel belangrijker. Naast het show lopen is Michael ook succesvol in de behendigheid. En dat hij graag met alle voetjes van de vloer gaat laat hij hier wel zien.



Rond kwart voor twee was het dan tijd voor rasgroep 6.



Boven de catwalk hing een projectiescherm. Hierop kwamen de gegevens van de hond te staan die op dat moment op de catwalk liep.




Michael liep heerlijk in de schijnwerpers.



En hier de top van de Nederlandse beagles op dit moment. Hier staan 4 beagles die alle vier het afgelopen jaar hoge ogen hebben gegooid op de internationale shows. Ze hebben de rasgroep gewonnen of zaten bij de eerste drie.



De keurmeester moet een selectie maken uit 12 honden van verschillende rassen. Helaas werden Alinda en Michael niet geselecteerd. Ayers Rock from Elly's Pack zat wel bij de gelukkigen en werd uiteindelijk winnaar van rasgroep 6.



Als uiteindelijk alle groepen gekeurd zijn komen de tien winaars terug om uit te maken wie de hond van het jaar 2009 zal worden. Michael zat heerlijk naast Petra op de tribune en zagen dat Ayers Rock (Rocky) gekozen werd tot Hond van het jaar.



Aan het eind van de middag verlaten we Amersfoort en rijden weer terug naar het Noorden. Onderweg begint het opnieuw te sneeuwen. We maken nog even een kleine stop bij de paal met de grote letter M. Als hoge uitzondering kreeg Michael vandaag van ons een broodje hamburger.Dit had hij wel verdiend. Hij vond het geweldig. Thuis gekomen moeten al zijn vriendjes weer op de hoogte gebracht worden van zijn belevenissen van deze dag. En waar kun je dat beter doen dan heerlijk buiten in de neerdwarelende sneeuw.



Maar langzaam aan ging het kaarsje toch uit bij Michael. Hij werd moe.



Op zo'n dag als vandaag doen ze zoveel indrukken op en dat moet natuurlijk wel allemaal verwerkt worden in dat kleine koppie. Na al het gespeel ging Michael dan ook heerlijk op de bank liggen en viel in een diepe slaap. Waarschijnlijk beleeft hij de dag van vandaag nogmaals want zijn pootjes bewegen alsof hij aan het rennen is.



De volgende show is 7 maart in Groningen. Komende week zullen hier wel weer berichten verschijnen over vriendje Max want die is hier weer voor een weekje vakantie. Toch wel weer fijn 4 beagles in huis.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Michael zo leuk toch weer een Muskoka Dream's beagle op de catwalk. Je hebt je best gedaan was weer trots op je.

Anoniem zei

Voor ons zijn ze alle 4 de allermooiste en liefste niet voor 1 jaar maar voor altijd!!!
(Suus was weer helemaal in haar nopjes dat ze weer heeft geknuffeld had, zelfs in haar slaap)

Stativo zei

Het was een leuke show zondag, het moet een hele eer zijn om uitgenodigd te worden. Leuk verhaaltje heb je ook geschreven, gaaf dat je behendigheid doet, daar zie je ook niet zoveel beagles in. Ik heb ook foto's genomen van alle honden, als u het leuk vindt zijn deze te bekijken op mijn website.