De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 5 april 2010

Paasshow Leeuwarden

Vandaag stond de paasshow in Leeuwarden op de agenda. Voor ons eigenlijk een thuis wedstrijd. We konden dan ook rustig aandoen vanmorgen. Rond half negen zijn we in Leeuwarden. Spullen op de bolderkar en naar binnen. Eenmaal binnen gaan we op zoek naar ring 30. Dit is de ring waar de beagles gekeurd gaan worden. Er stonden 20 beagles ingeschreven vandaag. Langzaam aan komen de andere beagle eigenaren ook binnen en iedereen zit mooi naast elkaar langs de ring. Als even later de nummers worden opgehaald blijkt er een keurmeesters wissel te zijn. De eigenlijke keurmeester voor de beagles is er niet. Ook moeten we verhuizen naar een andere ring. Weg mooi verworven plek aan de rand van de ring. Bij ring 17 waar we nu naar toe moeten is geen plaats meer om als beagle eigenaren mooi bij elkaar te gaan zitten. Waar maar plek is plaatsen we nu benches. Gezellig bij elkaar zitten is er dus vandaag niet bij.

Het was voor Dylan vandaag de eerste keer in de open klasse. Hij was de benjamin in de groep. Dit hield dus ook in dat Alinda en ik ook weer samen in de ring stonden.

Michael zijn grootste concurrent, Ayers Rock, was er ook weer, dus in ons hoofd gingen we alweer voor plaats tweee. Maar goed je weet het maar nooit ! Na een rondje lopen moeten de honden worden opgesteld voor de keurmeester zodat hij een eerste indruk van de groep kan krijgen.

Dylan samen met Alinda voor het eerst in de open klasse reuen.



Michael en Dylan samen in de ring.



Als de honden individueel moeten lopen gaat het erg goed met Michael, en ook Dylan loopt lekker door de ring.

Terwijl ik Michael nogmaals keurig voor de keurmeester neerzet is Alinda al weer bezig om Dylan goed neer te zetten op de tafel.



Uiteindelijk gaat de winst, zoals al bijna verwacht, naar Ayers Rock. Michael komt opnieuw op een keurige tweede plaats. Voor Dylan eindigd zijn eerste optreden in de openklasse op plaats 4.

Nog even luisteren wat de ringmeester te vertellen heeft.



Zowel Michael en Mango gaan nog in de juniorhandling. Michael wordt hierin niet geplaats ,maar Mango komt hier op een fantastische tweede plaats. Alinda moet met Mango nog naar de eindkeuring voor rasgroep 6. Hier komt Mango opnieuw door de voorselectie heen. Dus weer bij de laatste 6. Helaas zit een plaats bij de eerste drie er niet in. Een vreemde showdag kwam zo weer ten einde. Voor de beagles breekt er nu een tijd aan waar in ze niet veel shows meer lopen. Vriendjes politiek en 'verkeerde' keurmeesters halen het plezier van het show lopen wel een beetje weg. Arnhem op tweede pinksterdag, 24 mei, zal de volgende show zijn waar de beagleboys's te bewonderen zijn. Mango begint met twee weken aan een tour door Duitsland

Geen opmerkingen: