De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 9 augustus 2010

Weekend Wales en Houndshow

Afgelopen donderdag zijn we dus vertrokken naar Wales. Woensdag avond hadden we Justin en Jayson naar hun logeer adres gebracht en Gabrielle reed met ons mee naar Westerbork. Ons Engeland avontuur was begonnen. Om vier uur donderdag nacht zijn we begonnen te rijden. Het reed heerlijk door alleen bij Antwerpen was een kleine opstopping. We komen mooi optijd aan in Calais en kunnen eigenlijk direkt doorrijden de trein op. Het eerste deel van de reis was goed verlopen. Een kleine drie kwartier later zijn we aan de andere kant van het kanaal. Links aan houden en rijden maar weer. Ook hier rijd het behoorlijk vlot door en we liggen lekker op schema. We genieten weer van het prachtige Engelse landschap en we weten dat het uitzicht, naar mate we Wales naderen, allen maar mooier word. Rond vier uur zijn we bij het huis van Paul en Pam. Midden in de natuur het is weer genieten. De honden konden zich heerlijk uitleven in de tuin en nadat we even wat gegeten en gedronken hadden zijn we heerlijk gaan wandelen.

Het prachtige landschap van Wales.



Heerlijk genieten zonder andere mensen om je heen en zover als je kijkt allen maar natuur.



Michael vond het weer fantastisch.



Heerlijk genieten met je viervoetige vrienden.



Voor Dylan was het de eerste keer dat hij mee was naar Wales. Hij keek zijn ogen uit.



Beagle spookjes in het donkere bos.



Het mat glas in de voordeur van Pam haar huis zorgt voor hele mooie plaatjes.



De natuur is hier ontzettend mooi.





En steeds ontdek ik weer nieuwe dingen. Nu dus deze grot. Hij loopt zo'n tweehonderd meter door onder de berg. Met een zaklamp ben ik er in geweest. Ontzettend mooi en wat een verschil in temperatuur.



Ook Wales heeft een erg droge periode achter de rug. Het water in het stuw meer stond dan ook ontzettend laag. Het scheelde ongeveer 4 meter met vorig jaar rond deze tijd.




Zaterdag was dan de Houndshow. Alinda moest al redelijk snel met Michael in de ring. Michael en buitenshows dat gaat niet samen en ook nu wou hij niet echt goed lopen. Hij huppelde door de ring. Het staan op de tafel ging nog wel goed.



Hier liep Michael wel netjes maar even later was het weer mis. Hij werd dan ook niet geplaatst, helaas volgende keer beter.



Terwijl Alinda met Michael in de ring stond begonnen de Hamiltons ook. Gabrielle had Mango ondertussen klaargemaakt en heeft hem dan ook uit gebracht in de ring.
Mango stond fantastisch en stak met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. wat is het toch een fantastische hond. Maar helaas Mango vergooide zijn kansen met het lopen. Ook hij begon te huppelen als een jonge kievit. Uiteindelijk won Theo,Pam haar eigen top reu, de klasse en Mango werd toch nog keurig tweede. Meer over Mango zijn ervaring komt op zijn eigen blog met uiteraard heel veel foto's van " the Meillion Hamiltons"

Theo en Mango de nummers 1 en 2



Maar er was nog meer succes voor Mango en Alinda. Als beste nieuwkomer in de show afgelopen jaar kreeg hij de 1e prijs in de newcommers compitie.



Als de Hamilton teven gekeurd moeten worden komt het met bakken uit de hemel. De hele show viel in het water. De meeste keuringen werden hals overkop afgebroken en gingen binnen verder. De Hamiltons bleven buiten showen en iedereen was tot op het vel doorweekt. Na de keuring besluiten we dan ook om de spullen in te pakken en weer naar Pam haar huis te vertrekken.

Thuis mogen alle honden bij elkaar. Er kan nu gespeelt worden. 4 hamiltons en twee beagles een fantastisch gezicht.







Zondag is alweer de laatste dag van ons verblijf. We maken eerst nog een heerlijke wandeling door de heuvels met alle honden. En uiteraard moeten er weer veel foto's gemaakt worden.

Theo, Sputty, Mango en Kaysa.



Zoon en Vader. Sputty en Mango. Een kopie van zijn pa zowel in uiterlijk als gedrag.



we konden er maar geen genoeg van krijgen. Wales heeft ons hart gestolen. we komen er zeker snel weer terug.



En Dylan.... die kleine man genoot met volle teugen. Geurtjes hier, geurtjes daar , wat had de kleine man een plezier.



Heerlijk in de bossen.





Een laatste blik over de brug .



Rond half twaalf beginnen we aan de terug reis. Het was ontzettend druk onderweg en we zijn dan ook pas rond half vijf bij de trein in Folkstone. Onderweg door Frankrijk,Belgie en Nederland waren er hier en daar nog al wat kleine opstoppingen. Rond twaalf uur zijn we weer in Sebaldaburen. We brengen Gabrielle thuis en nemen Justin en Jayson weer mee naar huis. Rond twee uur waren we eindelijk in Westerbork. Een fantastisch weekend was weer ten einde. We hebben weer genoten.

Op de blog van Mango komt zijn verslag met ook heel veel foto's

Geen opmerkingen: