De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 3 mei 2011

Afscheid

Afgelopen zaterdag hebben we afscheid genomen van Daisy van de Oppershoeve. Al een tijdje ging het minder met haar en vrijdag avond kregen we een telefoontje van Petra dat het niet meer ging. We hebben toen onmiddelijk onze afspraken voor zaterdag geanuleerd en spraken af om naar Wijdenes te gaan.
Zaterdag morgen de meute in de auto en op naar Noord Holland. Alsof ze het weten, we rijden Wijdenes binnen en ze zijn weer wakker. We worden begroet door de Muskoka meute en onze heren gaan direkt weer zonder problemen op in de roedel. We gaan naar Daisy en schrikken toch wel hoe snel ze achteruit gegaan is, sinds de laatste keer. We knuffelen haar nog even en laten haar dan lekker in haar mand liggen slapen. We gaan buiten in de tuin zitten en de hele meute speelt om ons heen. Oude Daisy komt er nog 1 keer bij liggen en geniet nog een keer van de aandacht. De wandeling terug lukt niet meer en Leo brengt haar terug naar haar mand. Hier is Daisy in de loop van de middag in het bijzijn van haar roedel en onze boy's vredig ingeslapen. De honden en wij nemen afscheid van haar. Domino was erg onder de indruk en was helemaal van slag. Jayson nam op zijn eigen manier afscheid van zijn zus. Met het heengaan van Daisy is de stammoeder van de Muskoka Dreams beagles overleden. Veel fokkers in Nederland hebben bloed van Daisy in de lijnen, Onder andere Roeper's, Geables pride en Beagle Country. Zo leeft Daisy dus voort in haar nakomelingen.

Lieve Daisy rust zacht we zullen je niet vergeten.

Een laatste groet van Jayson aan zijn zus.



Als alles weer rustig is gaan de honden weer druk verder met hun normale gang. Er wordt heel wat afgespeelt door de kleintjes en Mango.

Djane kijkt eens achterom ... waar blijft de rest



Mango tussen de jonge generatie.



Broer en zus Justin en Domino



Do die gek doet voor de camera, justin als de stoere broer er achter



Justin



Alinda was een geliefd klauterobject voor Justin en Do.




Michael probeert ook op zijn buik bij te kleuren.



Justin heeft Do in de houtgreep



Mango met Do en Djane




Djane, Do, Justin en Mango ze gingen maar door.



Michael met zijn oudere zus Djill.



We gingen nog even naar Petra haar kinderboerderij en genoten van het jonge voorjaars leven, jonge geitjes, konijnen en muskuseenden.





In de loop van de avond vertrekken we weer naar huis. Een dag met emotie komt ten einde, Met elkaar genieten van de spelende jonge generatie en met elkaar huilen om het verlies van Daisy.

2 opmerkingen:

karlijn zei

mooie foto's allemaal mijn moeder heeft ook een beagle geweldige honden mooi afscheid werd er genomen van de oudste

Sylvia zei

Las zonet op BBB je reactie nav Lobke. Hoe Jayson op zijn manier afscheid nam van zijn zus Daisy! En de manier hoe iedereen afscheid van haar nam! Krijg wel een kippenvel!

Dan die leuke foto's van de hele meute! Dan geiten, konijntjes en eend met kuikentjes prachtig! Lijkt mij heerlijk bij Petra toeven hoor!