De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 8 mei 2011

Een lang weekend showen in Dortmund

We zijn weer veilig thuis na een lang weekend Duitsland. Hier een kort verslag van de laatste dagen.

We hadden Michael en Mango ingeschreven voor de driedaagse show in Dortmund. Justin Dylan aen Jayson zouden met ons mee gaan naar de camping en dan overdag mee naar de show. We kregen van Petra en Leo aangeboden dat ze wel weer op onze heren wilden passen dus besloten we om de honden weer heerlijk naar hun familie in Wijdenes te brengen. Woensdag avond hebben we ze naar Wijdenes gebracht. Opnieuw konden beide meutes heerlijk met elkaar spelen. Als we weg gaan kijken Justin en Dylan vanachter de keukendeur ons na.... heeee jullie vergeten ons.

Donderdag 5 mei, bevrijdings dag. Ik was vrij maar Alinda moest s'morgens nog gewoon aan het werk. Terwijl Alin weg is maak ik de laatste dingen gereed en zorg dat alles netjes is. Michael en Mango laten me geen moment alleen. Ze vertrouwen het voor geen meter. Rond 1 uur is Alinda weer thuis. Auto inpakken en wegwezen. We rijden vlot door naar Duitsland en zien onderweg een ware tornado van zand. Een echte slurf zuigt zand op en rijkt tot ver in de lucht. Dit schouwspel hadden we in werkelijkheid nog nooit eerder gezien zo groot gezien. Ook in Duitsland beginnen de sporen van de langdurige droogte zichtbaar te worden. Landerijen staan te springen om water. We naderen de plaats van onze camping. Prachtig in de heuvels en tussen de bloeiende koolzaadvelden kijken we uit over de rivier, echt genieten. Tent opzetten en spullen uitpakken met de honden wandelen , eten en op bed. Morgen is dag 1 van onze twee dagen show.

Om kwart voor zes gaat de wekker op vrijdag. We worden wakker tussen de zingende vogels, heerlijk. Honden uitlaten, wassen en spullen inpakken. Op naar Dortmund. Het is net of is het Duitse leven eerder opgang dan in Nederland want het was erg druk op de wegen. We zitten 20 minuten van Dortmund of en kunnen gelukkig goed doorrijden. Bij de Westfallehallen is ruim parkeergelegenheid dus dat scheelt veel tijd. Spullen op de kar en op naar de ringen. Met Mango zaten we in hal 6 en met Michael in hal 1, daartussen zat volgens mij wel een afstand van een vijf honderd meter. Mango zijn verslag komt op zijn eigen blog. Michael wordt deze dag uitgebracht door Kirsten Simonsen, mede omdat Mango en Michael haast tegelijk in de ring moeten. Kirsten en Michael doen het voortreffelijk, ze worden tweede in de openklas. Met dit resultaat haalt Michael een halve punt voor zijn Duitse kampioenschap, maar dit weekend worden alle punten verdubbelt dus de halve wordt een hele punt.

Kirsten en Michael.



Ook zal Michael nog uitgebracht worden in de juniorhandling door Lindsay Horinga. Ze komen niet bij de laatste vijf.



We moesten nog wachten op de eindkeuringen voor rasgroep 6 met Mango, maar ohoh wat was het warm in de hallen. De honden vonden het niet prettig. Als we uiteindelijk klaar zijn wij, maar ook Mango en Michale gaar. We rijden naar de camping en genieten daar nog van het mooie weer.

Op zaterdag gaat de wekker opnieuw rond kwart voor 6. het volgende ritueel is bekent en zal ik hier niet nog maals plaatsen. Deze dag hadden we het iets rustiger met showen. Michael moest in de tent en Mango in hal 6 hier zat een loopafstand van 5minuten tussen. Michael deed het super en won de open klasse. Whow. twee punten voor zijn Duitse kampioensschap, dat bracht zijn score op driepunten dit weekend. Hier hadden we helemaal geen rekening mee gehouden. Hij is nu nog maar 3/4 punt verwijderd van het kampioenschap.

Alinda en Michael winnen de openklasse.



Daar Mango niet deed wat we gehoopt hadden kwam hij niet in aanmerking voor een plek in de ere ring. We konden dus vroeg weg. Nee dus, Michael zou opnieuw de juniorhandling in dit maal met Renee Broersma. Het ging erg goed maar helaas ook zij kwamen vandaag niet bij de laatste vijf.

Renee en Michael.



Rond drie uur konden we Dortmund verlaten. Een raar gevoel om zo vroeg van de show te vertrekken. maar owh, owh wat was het warm, de honden hadden er echt last van. Dus wat dat betreft gelukkig konden we weg. Bij de tent vallen de heren dodelijk vermoeid in een diepe rust heerlijk in de schaduw. De rest van de avond hadden we geen kind aan ze.



Vanmorgen iets langer liggen, ontbijten en de boel weer oppakken. Het is voorbij. Als alles in de auto zit nog vlug even onder de douche door en dan op naar Wijdenes. Het is druk onderweg. De meivakantie is afgelopen, De wegen slempen dicht met sleurhutten, en bussen vol met FC Twente supporters, onder weg naar de kuip voor de bekerfinale. We zijn rond twee uur in Wijdenes. Justin, Dylan en de Muskoka meute begroeten ons uitbundig. Jayson lag heerlijk in huis te slapen en had het eerst niet eens door dat we er weer waren. De hereniging van onze heren gaat met het gebruikelijke gegrom maar na een paar minuten is alles weer koek en ei en spelen ze weer als of ze nooit we geweest zijn. Rond kwart voor vijf verlaten we Wijdenes en met de hele meute weer aanboord gaan we naar huis. Thuis een deel van de spullen uitpakken en de rest blijft in de bus. Volgend weekend is het wandelweekend van de BCN en daar gaan we met de hele meute naar toe, opnieuw kamperen dus. Hopelijk met iets minder warm weer dan deze dagen.

Geen opmerkingen: