De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 24 juni 2012

De 16e Ot en Sien wandeling.

Gisteren was het hier dus feest. Jayson werd 16 jaar en dat is niet ongemerkt voorbij gegaan. Kaartjes in de bus, felictaties op de blog en veel reactie's op facebook. 16 jaar is dan ook een mijlpaal.

Voor vandaag stond de Ot en Sien wandeling op de agenda. De 16e uitvoering van deze wandeling. 16 jaar terug was Jayson er bij als pup en nu 16 jaar later loopt meneer nog vrolijk mee. Een bijzonder moment dus. En omdat hij jarig was haden we wel een reden voor een traktatie. We hadden aan Jenny gevraagd om aan ons door te geven hoeveel honden en baasjes er zouden komen dan wisten we waar we rekening mee moesten houden. Alinda had gebak geregeld en voor de honden maakten we een klein snoepzakje.

Het zakje met hondenkoekjes en een foto van Jayson was er voor alle deelnemende hondjes.


Een hele schaal vol.


Voor de baasjes hadden we zogenaamde Beilerkontjes. Dit zijn heerlijke gebakjes.


Vanmorgen was het dan zover.Ik zet de spullen in de auto en de heren zitten al vol ongeduld te wachten. Jayson stond voorop, vergeet mij niet baas. Helaas regent het en de weersvoorspelling geeft niet veel verbetering. De regenpakken gaan dus mee. Onze buurkinderen Ruben en Suzanne gaan ook weer met ons mee. Om kwart voor negen staan we bij hun voor de deur. Ze waren er al helemaal klaar voor en haddden er zin in.We rijden naar Roden en de regen blijft maar vallen. Ach echte hondenmensen geven niets om regen, weer of geen weer je trouwe viervoeter moet toch naar buiten. We rijden met de auto het terrein op van de scouting Roden, grote waterplassen staan er op het parkeer terrein. De honden blijven eerst in de auto en wij gaan naar binnen. Er zijn toch nog een aantal afmeldingen maar de meeste mensen komen gewoon wandelen. Iedereen die binnen komt krijgt de traktatie voor mens en hond, dit werd wel gewardeerd. Rond elf uur neemt Jan het woord, hij verwelkomt iedereen en verteld dat het de 16e wandeling is en dat Jayson er 16 jaar terug ook al bij was. Ook zijn verjaardag van gisteren wordt nog genoemd. Voor Jayson zijn er diverse kado's

16 jaar terug, de kleine Jayson als pup tijdens de eerst Ot en Sien wandeling.


Jan houdt zijn openingswoord  en roept Jayson naar voren. Jenny staat klaar met een kado voor Jayson


Gefelicteerd knul.

 
Ruben had Jayson aan de riem en mocht dus ook het kado voor de oude baas uitpakken.
Maar er waren nog meer kadootjes voor hem, een zak met lekkere snoepjes en een mooie nieuwe knuffelbeer.


Dan is het tijd om te gaan wandelen. Nog steeds komt de regen naar beneden. Ik kon dus niet echt veel mooie foto's maken maar zo nu en dan had ik toch even een moment om deze, toch wel, bijzondere dag vast te leggen.

Een bonte stoet trok door het Drentse land.


16 jaar maar nog vol levensvreugd. De ouderdom begint zich langzamerhand nu wel te openbaren maar het is een voorrecht om de baas te mogen zijn van deze fantastisch oude man.


De paruplus vormden een optocht door het hoge gras.


Alinda samen met Ruben en Suzanne en de complete Borkse meute.


Bij de vistrappen hebben we een rust moment.


Suzanne en Michael gaan op onderzoek uit.


En Jayson.... die genoot met volle teugen.



Meneer had ook nog tijd om gek te doen naar de ander hondjes . Ik ben jarig en jij lekker niet !!!!!


Moet ik hier nog wat bijzetten ..... genieten... dat is het enigste juiste woord.


We gan weer verder en Jayson loopt een stukje met jenny.


Als er een modderpoel is dan moet Jayson er door heen. Veel wandelaars genoten vandaag volgens mij van de oude man.



Aan het eind van de wandeling is er een picknick. Buiten regende het nog steeds dus we moesten binnen eten. Het was erg gezellig.


Jayson scharrelde lekker rond en kwam even bij iedereen langs. Meneer bedankte iedeeen voor hun aanwezigheid of zou hij stiekem hopen op een stukje brood.


Kiekeboe.


Mathilda krijg ik echt niks????


Langzaam aan gaat iedereen weer naar huis. Ook voor ons zit eht er weer op. We bedanken Jan en Jenny en rijden weer naar huis. De regen valt nog steeds en de druppen worden alleen maar dikker. Thuis krijgen de heren allemaal een lekkere kippepoot van Jayson.


Om daarna allemaal moe een eigen plekje op te zoeken en heerlijk in slaap te vallen. Jayson valt in slaap samen met zijn nieuwe knuffel.



Het was een mooie dag. Voor ons een bijzonder weekend. Alinda en ik willen iedereen bedanken voor de felicitaties, kadoos mailtjes of telefoontjes die we hebben gekregen voor de verjaardag van Jayson. De oude man is geliefd bij veel mensen.

Meer verslagen of foto's van de Ot en Sien wandeling kijk op de site van Jan en Jenny en dan bij dagboek  klik hier.
Ook op de site van Benji en Mika zal nog wel een verslag en foto's komen. klik hier

3 opmerkingen:

Sylvia zei

Ondanks de regen toch een heerlijke wandeling en al die plu's, regenpakken en laarsjes. Het mocht de pret niet drukken he.

Een bijzondere wandeling en wel dat het voor Jayson al de 16e is!

Jayson wat was je heerlijk verwend zeg...en je vond het ook niet erg om in een modderplas te komen ha ha lekker zwarte poten!! En nat worden vond je ook niet erg!!

Die allerlaatste foto met die blauwe knuffeltje is zo zalig!!!

Een pootje van Krista en Sky en een knuffel van hun vrouwtje!

Herman en Karin, Beppie en Toos zei

Mooi om te zien hoe goed Jayson nog meekon met de rest. Na de wandeltoch wilde hij toch wel graag naar huis: terughalen voordat hij het pand verlaten had dus! Echt een beagle met een eigen wil.

TEAGAN zei

Heerlijke foto's van een regenvolle maar fijne dag zo te zien. Bij de verjaardagsfoto's van Jayson heb ik effe een traantje weggepinkt. Tjeerd en Alinda, ik hoop dat deze prachtige oude baas nog heel wat tijd bij jullie en zijn broers mag doorbrengen.
Alsnog een hele fijne verjaardag gewenst voor het ventje. Wij waren met vakantie en kon ik hier niet reageren omdat ik de link niet bijhad.