De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 6 juni 2018

De dag voor de Muskoka run free day

Afgelopen zondag was de familie dag van de Muskoka beagles. De Muskoka Run Free day 2018. Een dag die Petra en Leo organiseren voor de beagles die bij hun geboren zijn. Tijdens onze laatste bezoekjes hadden we al samen met Petra, Leo, Joris en Nicole zitten brainstormen wat we deze dag zouden gaan doen. Een vast draaiboek hadden we niet maar wel een idee hoe we deze dag wilden laten verlopen. Twee jaar geleden hadden we op de eerste familiedag een workshop behendigheid, minicoursing en uiteraard de Muskoka race. Dit jaar kwam er een zeskamp voor hond en baas uit de mouw, de mini coursing en de Muskoka race.
De afspraak was dat we zaterdag al zouden vertrekken naar Wijdenes om het veld op te bouwen. Alinda had vrijdag nog een nacht dienst dus toen zij zaterdag morgen thuis kwam was het vlug de laatste spullen in de auto en op naar Wijdenes. In de auto kon Alin nog even een kleine twee uur slapen.


We rijden zonder problemen naar Noord Holland, het is wel druk onderweg. We gaan eerst even naar Petra en Leo thuis, daar wachten we op Joris en Nicole en gaan dan naar het grote veld. Petra had de grote tent voor de catering al staan, een dixi was ook geregeld en voor de honden was er een surprise onderdeel, een heus zwembad lag er op het veld, gemaakt van dekkleden en strobalen. We zetten onze tent op en plaatsen voor de tenten langs de kennel panelen, de honden vrij op het veld en wij achter het hekje, een omgedraaide wereld dit keer hihih.

 
 
 

De Canadese vlag kon uiteraard niet ontbreken even als de mascotte gemaakt van hout afkomstig uit het Muskoka district in Canada.


We hangen vlaggetjes rond het veld en ik bouw de minicoursing alvast op. De netten die ik hier thuis gebruik om Elwood zijn trainingsveld af te zetten hadden we ook mee, ik kon zo mooi een afgezet stuk maken.

 

Met de overige panelen maken we een paar kenneltjes. Zo kunnen de honden ook even rustig een stukje voor zich zelf hebben.

 

Leo komt al een deel van de catering voor de zondag brengen.


En het spandoek van Josephine haar bedrijf hangt aan het hek, Josephine was de sponsor van al het drinken en eten op de Muskoka dag.


De prijzen voor zondag staan al klaar.


Maeycke en Mark komen ook, en Leo zet de BBQ aan.


Ondertussen zijn we bezig met de laatste hand te leggen aan hoe we de spelletjes morgen precies gaan uitvoeren. Joris is hoofdscheidsrechter en ik ben benoemd tot Muskoka Hof fotograaf.

 


Jan Niezing komt nog langs om een boek te brengen waar iedereen een stukje in kan schrijven over de dag van morgen. Jan komt zondag zelf wel met Seven, Linda kan er helaas door ziekte niet bij zijn.

De BBQ smaakt voortreffelijk en we hebben veel plezier met elkaar.


Na het eten genieten we nog even van de honden die heerlijk met elkaar aan het spelen zijn.
Ik draai een paar rondjes met de coursing, het is voor Hugo, Odin en Donald de eerste keer dat ze dit mee maken maar alle drie zijn ze direct dol op het spelletje.




Michael met een grijns, morgen zou hij, na 12 jaar, zijn broer Joep weer zien.


Hugo en Herman  bewaken de tenten.


Kleine pretletter.



 
En dan is het tijd om te gaan slapen. Morgen wacht ons een drukke dag. Nicole en Joris in de grote tent en Alin en ikzelf in onze eigen. Ook dit is voor de drie jonge honden een nieuwe ervaring, slapen in een tent. We hebben ze niet gehoord s nachts. alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.

 

Geen opmerkingen: