De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 3 december 2018

Met de meute naar Hailey en Sammy

Gisteren hadden we een afspraak staan met Eric en Irene, de baasjes van Sammy en Hailey. Hailey  is het zusje van Odin die afgelopen zomer met ons mee is gekomen uit Denemarken en een heel goed huis heeft gekregen bij Eric , Irene en Sammy. We hadden afgesproken om te gaan wandelen in Muntendam. Dus zondag morgen de hele meute in de zwarte bus... zwarte bus hoor ik jullie denken. Ja inderdaad, de zwarte bus. Sinds deze week zijn we de trotse eigenaren van een nieuwe beagle bus. Na bijna 10 jaar hebben we afscheid genomen van de vertrouwde blauwe beaglebus en rijden nu in een zwarte, een slag groter dan de oude dus meer ruimte voor de heren en spullen die mee gaan. We hopen weer  vele veilige kilometers te maken samen met de meute.

Na bijna 10 jaar trouwe dienst en 5 en halve ton op de teller hebben we afscheid genomen van onze blauwe beagle bus.


Zijn opvolger. We hopen op veel veilige kilometers samen met de meute.


 Tegen 1 uur waren we op de afgesproken locatie. De heemtuin in Muntendam. We werden al opgewacht. De heren gaan de bus uit en Sammy en Hailey begroeten de meute. Dan opeens ziet Hailey Odin en ze begint te huilen van blijdschap. Zo mooi om te zien dat er herkenning was tussen beide.
We beginnen te wandelen en ik sta er verbaast van wat een mooie gebied dit is, zo veel afwisseling had ik niet verwacht daar. Duinen, water, heide en byzondere planten. Een mooi gebied om rond te lopen. Onze heren zitten aan de riem maar Sammy en Hailey lopen heerlijk los mee. Sammy in zijn eigen tempo en Hailey vloog van voor naar achter en weer terug door de groep. We genoten ervan om haar zo te zien genieten, ze heeft haar plekje helemaal gevonden.

Het was een beetje miezerig maar dat mocht de pret niet drukken. Om te wandelen was het heerlijk weer.


Hailey genoot van al haar nieuwe vriendjes.


En Sammy hield alles goed in de gaten


Eric had zijn vriend Mango weer aan de lijn.


Hailey liep de route wel twee keer, ze was overal.


Rennen door een sloot met bladeren.


even wat drinken en pootje baden.


Broer en zus weer samen.



Zoef zoef  een laagvliegende Hailey



Irene tussen Sammy, Hailey en Odin.


Vrolijke dame met haar lange flappers.


Een prachtig gebied om te lopen.





Ik kom al baasje.



Speedy Hailey.


Odin had ergens in liggen rollen wat een geurtje had. Gelukkig was er water in de buurt om dit varkentje even te wassen.


Mango en Eric keken toe hoe Alinda Odin weer toonbaar maakte.

 
Na een hele tijd  komen we weer bij de auto's en doen de honden erin. We rijden achter Eric en Irene aan naar hun huis in Zuidbroek. De honden gaan de tuin en huis in en wij genieten van koffie met gebak. langzaam aan zoeken de honden een plekje in huis. Odin en Donald hebben de spoelgoed ton van Hailey ontdekt en alle speeltjes vlogen door de kamer
 
 
Er is voor ons nog soep met broodjes en als ik dat op heb maak ik nog een serie foto's van broer en zus.
 


 
Aan het eind van de middag gaan we weer richting Westerbork. De honden zijn moe van een heerlijke middag. Thuis valt alles in een diepe slaap.
 
 
 
.Het was een mooie zondag waar we volop van genoten hebben en zeker voor herhaling vatbaar is. Eric en Irene bedankt voor de gezelligheid en jullie gastvrijheid.

Geen opmerkingen: