De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

vrijdag 28 juni 2019

Big Smile Beagle Event 2019 (Deel 1)




Het was weer het weekend dicht bij de langste dag, het weekend waarin traditie getrouw BSBE wordt gehouden. De dag op Schiermonnikoog met vele andere beagles en hun baasjes. Voor ons is het al een paar jaar een BSBE week Een paar dagen ervoor en een paar dagen ernaar. Even heerlijk een weekje er uit samen met de heren. Zo ook dit jaar weer. Afgelopen woensdag was ik vrij en Alinda moest nog werken. Ik had op dinsdagavond het grootste gedeelte van de bus al ingepakt, op woensdag deed ik de laatste boodschappen, maakte het huis schoon, laatste dingen in de bus en aan het eind van de dag Alinda ophalen van haar werk.

We hadden in onze oude bus een dubbele bodem, in de nieuwe heb ik er ook weer 1 gemaakt. Het was de eerste keer dat ik deze bus nu in ging pakken voor de vakantie dus het was weer even puzzelen hoe alles erin moest.


En dan ga je toch echt mar een weekje weg hahaha, wat een meuk moest er mee.


De belangrijkste attributen, de heren zelf. 


Vanuit Stadskanaal reden we dan direct door naar Zoutkamp. Het is rond 7 uur als we aankomen op de camping, de eerste BSBE gangers zijn er al een paar dagen. We melden ons bij de receptie en gaan naar ons vaste camping plekje. 


We hebben een nieuwe tent en ook dit zou de eerste keer worden dat we hem echt goed zouden opzetten, een paar weken terug even slap opgezet  maar nu echt alles op spanning en strak. Het is een bus tent, we kunnen hem bevestigen aan onze bus en zo de bus ook als kampeer voertuig gebruiken. Deze week zou de bus er niet naast staan. Het is een opblaas tent, er komen helemaal geen tent stokken meer aan te pas.

 

Als de tent staat houdt Alinda zich bezig met het inrichten. Ondertussen maak ik de rennetjes voor de heren zover klaar dat ze er in kunnen. Op donderdag zal ik ze hun definitieve plek geven. We hebben er een kennel bijgekocht, zo hebben de beagle heren nog meer ruimte.
 
 
De avond valt, ik zit nog even in de schemering langs de waterkant. Heerlijk genieten het kan zo simpel zijn.
 
 
We hebben een goede eerste nacht, wordt wel wakker met hoofdpijn omdat mijn bed scheef lag. Een extra deken onder het hoofdeind zal moeten voorkomen dat ik morgen weer wakker wordt met hoofdpijn.
 
Michael en Dylan sliepen bij ons in de slaapcabine en waren dus ook vroeg wakker. Beide oude heren ze waren er gewoon bij . Wie had dat een paarmaand terug nog durven dromen. Michael genoot van alles om hem heen.  Zat s morgens heerlijk in de deur van de tent en volgde elke beweging van ons.
 

De mannen gaan de ren in en net of spreekt Michael ze toe, Vorig jaar heb ik een soort gelijke foto gemaakt van dit ritueel


Wij houden ons ondertussen bezig met het opzetten van de chelter van Joris en Nicole, we plaatsen hem boven de picknick zet, zo kunnen we met meerdere mensen eventueel droog en uit de zon zitten te eten.


En ook de rennetjes van de mannen zijn weer gehuld in dekkleden, er boven voor de zon en of regen er voor om hun de prikkels weg te nemen van langs lopende mensen.


Staand op de achterpootjes kunnen ze er nog net over heen kijken.


Andere jaren stonden Petra en Leo  en Jan en Mathilda hier ook, nu was hun plek leeg. Petra en Leo hebben thuis puppen en Jan en Mathilda liepn bij de NK agility van de Raad van Beheer.  Hun plek zou toch niet leeg blijven dit weekend, er kwamen toch nog BSBE gangers te staan.


We doen rustig aan op deze donderdag, de heren sparen hun energie voor wat komen gaat.




Michael zat prins heerlijk in zijn mandje onder de luifel van de tent.


In het begin van de avond komen Joris en Nicole in het huisje tegenover ons. Herman en Hugo gaan direct weer bij hun vrienden van de Borkse meute in de ren.


 
Alinda heeft het eten klaar als Joris en Nicole komen. We eten gezamenlijk en hebben een fijne avond samen.
Het loopt al behoorlijk tegen 12 uur als we onze slaapzakken weer opzoeken op naar de Vrijdag.
 
Wordt vervolgd.
 

1 opmerking:

Ria/Jan/Yerma zei

Één woord, Prachtig!