De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 21 februari 2022

Team Winter Competitie

 Het land komt weer van het slot, en de wedstrijden mogen inmiddels ook weer. Dus met enige vertraging is ook de TWC voor ons nu begonnen. Elwood stond al ingeschreven maar door uitval van een teamlid kon op het laatste moment Donald nog toegevoegd worden aan ons team. De beide half broertjes voor het eerst  samen in 1 team. Zo vertrokken we gistermorgen naar de manege in Assen, de manege waar in 2017 het agility avontuur van Elwood begon. Michael was toen zijn grote steun en nu was Elwood de grote meester voor Donald.

Alinda is de hele dag handklokker en ik sta ingedeeld in de opbouw en ombouwploeg, we waren dan ook al om half acht aanwezig om te helpen met opbouwen van de baan. De honden bleven in de auto lekker rustig voor hun en in hun eigen ruime bench. We beginnen met een Vast parcour. Eerst de grote honden en daarna de kleinere. Elwood is als eerste aan beurt.

Elwood had er weer zin in, dat merken we de laatste weken met trainen al. En ook nu was hij weer heel attent.  Voor de start was Alin toch voor de zekerheid even achter de schrijvers tafel weggegaan want als de mannen haar in de baan zien was ik bang dat ze haar gingen begroeten en afgeleid waren. We starten mooi en pakken direct de raakvlakken van de kat. Eigenlijk gaat alles lekker tot de wip, opeens springt hij er weer af. Dus herstellen en door, ook gaat er nog een latje af  maar het was een heerlijke ronde. Elwood is nu eerst klaar en ik breng hem naar de auto. Donald zit al vol ongeduld te wachten en gaat met mij mee. We gaan de voorring in en hij kan even wennen aan de ambiance. Hij is heel anders dan Elwood, vond Whoop alles spannend en eng. Donald vind alles mooi en interessant, wil bij iedereen knuffels halen en is heel ontspannen. We mogen. Donald heeft direct de focus op het spel en loopt heerlijk door. Tot de wip gaat het goed en daar springt hij er ook af, de laatste training was dit ook even een struikelpuntje en dat neemt hij dus even mee in zijn koppie. We herstellen en gaan door. Hij komt iets te vroeg uit de palen maar ik krijg hem weer terug in de rij en we vervolgen onze ronde. We komen met een paar schoonheidsfoutjes over de finish maar ik was dik tevreden over wat Donald had laten zien. Ook Donald gaat weer terug naar de auto, beide mannen krijgen hun trainingspak aan om de spieren wat warmer te houden.

Elwood zou als 38e eindigen Donald als 46 e.


Als alles gelopen heeft bouwen we de baan om voor de jumping


Als we aan de beurt zijn is Elwood weer lekker fel. We starten goed en alles gaat foutloos, op het einde doet Elwood het net iets anders dan ik verwachte en was ik hem bijna kwijt, we kunnen gewoon doorgaan zonder fouten en komen foutloos rond.

Donald is er ook weer klaar voor en hij heeft de race sokken erin. Hij is sneller dan Elwood merk ik in alles. Op de palen heeft hij opnieuw twee foutjes maar verder een heerlijke ronde met mijn nieuwe racertje.

Elwood zou als 28e eindigen met een clear round en Donald 43e.

Het individuele lopen zat er nu op er volgde nog een estafette met 4 hondne per team. Donald zou daarom in een BM team meelopen(buiten mededinging) en Elwood in ons wedstrijd team.


Donald zijn kwartje was een beetje op en we maakten een fout maar de hele dag was een mooi leermoment voor hem. Ons wedstrijd team daarin tegen deed het super, we liepen alle vier foutloos en zouden zelfs als tweede eindigen.


In het individuele klassement na 2 onderdelen kwamen we op een 20e en 36e plaats van de 102 deelnemers. Een mooi resultaat voor de beaglemannen.

En als team hebben we het helemaal goed gedaan. Na de eerste ronde staan we op een mooie 4e plaats van de 21 teams


Het was een mooie en gezellige wedstrijd dag. Elwood ging nog met een rozet voor de clear rond naar huis en als team pakten we dus nog de tweede prijs mee. Op naar de volgende wedstrijd.





Hier de link naar de bewegende beelden. Helaas ging er iets fout met het filmen van de estafette en staat die er niet op.

Team Twize Dogsport  in actie op de TWC 

Geen opmerkingen: