De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 14 juni 2022

Dogsport wedstrijd Bakkeveen

 Wer om in Fryslan

Afgelopen zondag hadden we opnieuw een agility wedstrijd. Ditmaal moesten we naar Bakkeveen. De wedstrijddag was in 2 dagdelen geknipt en wij stonden in het ochtend deel. Het zou dus niet een extreem lange dag worden dus besloten we om de andere heren gewoon thuis te laten. We vertrekken rond 8 uur uit Westerbork en zijn rond kwart voor negen bij de bosmanege in Bakkeveen. De mannen blijven eerst in de auto, ik doe de alu deken over de bus zodat het binnen koeler blijft. 


een struik naast de bus dient als steun voor het net , zo kunnen we makkelijk bij de heren 

De eerste lopers starten om 9 uur en als die klasses klaar zijn wordt er omgebouwd naar de jumping voor ons. Ondertussen waren Eric en Irene weer gekomen om ons te supporten uiteraard samen met Sweety en Hailey. Als we de mannen ophalen zetten we 1 bench in de hal waar Donald even in moet wachten als we met Elwood en Odin in de ring zijn, hem alleen in de auto laten zou te veel frustratie geven voor hem 


Elwood  start als eerste in onze klasse, Het wordt een rommelig rondje waarin hij meerdere laten (3) eraf tikt. Odin  maakt 1 fout en 2 weigeringen op de palen maar komt verder goed rond. Donald krijgt een disk omdat hij een verkeerde sprong nam, mijn fout want ons contact was even weg. In de uitslag zou Elwood 4e worden en Odin 6e.



Niet veel later mogen we de baan in voor het VP, Jan en Jenny kwamen op de fiets uit Roden om de mannen in actie te zien, z waren net te laat voor Elwood zijn rondje maar Odin en donald kregen ze nog mee. Elwood  maakt weer twee foutjes. Odin leek een mooie ronde neer te zetten maar helaas duikt hij de tunnel een hindernis te vroeg in, een disk dus. Donald  had even last van zijn neus, de achter kant van de manege bak stonk aardig naar paarde mest en daar was hij tot twee keer toe afgeleid, ik krijg hem er wel weer bij en we komen verder goed rond.. Elwood zou opnieuw als vierde eindigen en Donald als 9e.



Onze dag zat er op. we gaan buiten nog even op een bankje zitten want Jenny had gebak mee voor haar 73e verjaardag, die ze zaterdag gevierd had. Dus met elkaar aan de oranje koek.


Terwijl we daar zitten loopt Sia langs met haar gewonnen prijs, je moet je prijs ophalen zegt ze tegen mij..... prijs wie ikke, ik was 4e toch.. Nu bleek er dus een buitenmededinging loper mee gelopen te hebben in onze klasse en bij de eerste drie geeindigd te zijn. Deze loper deed niet mee voor de prijzen.  Zo schoof Elwood dus onverwachte een plekje op en kreeg hij de derde prijs.


We zitten nog even na en vertrekken dan weer naar Bork. Het was een mooie wedstrijd ochtend met helaas toch iets tegenvallende resultaten. Maar goed het kan niet altijd raak zijn, we hebben genoten van mooie honden sport en dat is het belangrijkste.  Gisteravond kwam de nieuwe competitie stand binnen. Elwood is op 1 blijven staan, is zelfs nog weer wat uitgelopen op de nr 2, Donald is 5e gebleven en Odin is helaas een paar plekjes gezakt. Op naar de volgende wedstrijd. De mannen komen langzaam op stoom.


Hieronder de link naar de bewegende beelden.

De mannen in de baan.

Geen opmerkingen: