De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 29 juni 2022

Dogsport wedstrijd Elim

 Afgelopen zondag stond er alweer een  Dogsport agility wedstrijd in de agenda, Deze keer in Elim georganiseerd door Kim van Twize dogsport, waar we tot dit voorjaar trainden. Nicole kwam afgelopen vrijdag naar ons toe om hier een weekend te zijn en samen met ons naar de wedstrijd te gaan. Joris had scouting kamp dus die was niet mee, uiteraard waren Herman, Hugo en Casper ook mee naar Bork. Behalve lopen zouden we zondag ook veel vrijwilligerswerk rond de wedstrijd voor onze rekening nemen latten leggen en ombouwen. Zaterdagavond reed ik nog naar Elim om samen met Kim, Stef en Harold de netten rond de buiten ring te plaatsen de zandzakken vullen die als verzwaring voor de tunnels zouden dienen en elektra/stoelen en tafels klaar zetten.

De netten staan, hier binnen komt de wedstrijd baan, de andere ring zou in de manege komen.


We spraken af om zondag morgen rond 8 uur er weer te zijn. Nicole rijd met haar eigen auto achter ons aan. Mango , Dylan en James blijven thuis, het zou volgens de planning niet al te laat worden deze dag mede doordat we in twee ringen liepen. Terwijl Alin en Nicole zich bezig houden met het plaatsen van onze eigen tent en de heren help ik met het opbouwen van de banen. Doordat je zelf dus constant bezig bent heb je eigenlijk geen tijd om je rustig voor te bereiden. De baan staat en we mogen direct verkennen. Ik vraag aan alin of de heren gepoept hebben. Odin en Elwood wel, Donald nog niet, ships, die moet wel voor dat we de baan in gaan want anders doet ie het in de ring. we verkennen de jumping waar we deze dag mee starten. Elwood staat op papier als tweede  maar doordat de eerste loper ook tegelijk tijdig in de andere ring moet lopen begint Elwood onze klasse.  Hij is er goed bij met zijn koppie en we lopen een heerlijke foutloze ronde. Ik ga naar de tent en pak Donald en ga nog vlug met hem wandelen om hem te laten poepen, Ondertussen maakt Alinda Odin klaar, Odin heeft een week rust gehad ivb met rugpijn dus we waren benieuwd hoe het ging. Ze mogen starten en Odin loopt goed, met 1 weigering en 1 fout komt hij mooi rond. Ondertussen had Donald gelukkig gepoept en kon ik me verder klaarmaken. Als laatste van de groep starten we. Donald loopt lekker maar helaas neemt hij een sprong dubbel en krijgen we een disk. verder een heerlijk begin van de dag. Elwood zou als 3e eindigen en Odin 13e.


We zijn nu eerst klaar en zowel Alin als ik nemen plaats in de ring als latten legger bij de andere klasses. Als die geweest zijn word de baan omgebouwd voor de Gambling


Het is een ronde met twee keer kans op een bonus. Bonus 1 is de hindernissen ABC foutloos te nemen, maakt niet uit in welke volgorde en bonus twee is proberen te finishen tussen de 30 en 35 seconden. We verkennen en ik besluit om met Elwood voor beide bonussen te gaan en met Donald alleen voor de eind bonus en gewoon een ronde lekker op vol speed rennen met hem.
Elwood start en na de tunnel (C) schiet hij door naar de hindernis erachter, de lijn is niet vloeiend dus ik besluit de bonus sprong later te pakken en begin de serie via ABC, die lukt we pakken een serie sprongen en tunnels en ondertussen probeer ik de tijd te schatten, bij de eerste fluit ben ik vlak bij de laatste sprong en maak dus snel dat we er over komen en het lukt. de 200 bonus punten hadden we. Alin en Odin gaan en lopen ook mooi, ze missen de eerste bonus en gaan dan voor de eind bonus en dat lukt net niet, 35 seconden was de max en ze liepen 35.30. En als laatste Donald, we gaan een ronde gewoon dom rammen. Het was heerlijk om Donald op redelijke topspeed door de baan te jagen , de eind bonus pakken we . Elwood werd 4e, Donald 7e en Odin 15e.


we gaan weer in de ring zitten als latten leggers en bouwen later de baan om naar het VP. Nog 1 keer knallen deze dag. Elwood maakt twee fouten, hij mist de afloop kat en tikt een lat, Donald gaat heerlijk en heeft helaas 1 weigering op de palen. En als laatste Odin. Onderweg naar een mooie ronde komt hij uit de tunnel en is het contact met Alin even weg, inplaats van de sprong loopt hij de kat op, een disk dus. Donald wordt 5e en Elwood 7e



Wij zijn nu klaar. We gaan de ring weer in als latten leggers en als de laatste lopers klaar zijn ruimen we alles op. Het is rond drie uur als alles klaar is en we wachten op de prijs uitreiking. Opnieuw komen we thuis met een prijs. Elwood voegt weer een medaille toe aan zijn prijzenkast. Ditmaal een derde plaats.




Hieronder de link naar de beelden van deze wedstrijd dag.


Het was een heerlijke wedstrijd dag die mooi op tijd afgelopen was. We pakken onze spullen in en vertrekken. Nicole rijd met de mannen weer naar Drunen en hoopt de TT drukte voor te zijn. Wij rijden naar huis, douchen ons even en gaan dan met alle mannen naar Zuidbroek waar we een gezellige BBQ hebben bij Eric en Irene, ook Jan en Jenny zijn hier met hun meiden.



Een gezellig  en sportief weekend kwam zo weer ten einde.

Maandag kwam de bijgewerkte competitie stand online , Elwood staat nog steeds op 1, Donald is 5e en Odin staat ook nog in de top 10 op een 9e plek. De eerst volgende wedstrijd missen we dus waarschijnlijk zullen we zakken in de stand.




Geen opmerkingen: