De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 15 februari 2023

4e en laatste TWC wedstrijd

 Afgelopen zondag stond de laatste TeamWinterCompetitie wedstrijd in de agenda. We stonden met ons team na 3 wedstrijden op een 5e plek in de ranglijst na 3 wedstrijden. De beste 8 na 4 wedstrijden mogen naar de landelijke finale. Het kon dus nog alle kanten op gaan voor ons. Joris en Nicole kwamen dit weekend naar het Noorden en bleven bij ons overnachten om zo zondag ook aanwezig te zijn bij deze TWC wedstrijd.

Zaterdag aan het eind van de middag is er hier herrie in huis. De mannen hebben ruzie om een speeltje en kleunen volledig in elkaar. Grootste slachtoffer is Donald, met een snee in zijn balzak en wonden aan zijn rechter achterpoot, ook Elwood komt licht gehavend uit de strijd, hij mankt met een voorpoot. Ik baalde als een stekker, net voor de wedstrijd twee honden geblesseerd. Donald aan de pijnstillers en ik ging s avonds geregeld even met hem lopen om de boel soepel te houden. Het was afwachten of hij zondag morgen stijf zou zijn.

Zondag ochtend stond ik om half zeven alweer naast bed. Benieuwd hoe het met de patiënten zou zijn. Als ik beneden kom staan de mannen al vol ongeduld voor de trap en als ze de tuin in gaan let ik goed op hoe ze lopen , ik zie geen extreme stramheid dus het liep gelukkig met een sisser af. We ontbijten doen de heren in de auto en vertrekken tegen 8 uur naar Assen. Onze team maatjes zijn er al en we zijn klaar voor hopelijk een prachtige wedstrijd dag.


De baan is al opgebouwd en de eerste groepen mogen het vast parcours verkennen. Aansluitend wordt er direct gestart met lopen. Onze teammaatjes Sia en Kim lopen als eerste , beide lopen ze een disk. Oeps dachten we langs de kant, dit moeten we niet hebben dit kost punten. Er werden veel disken gelopen dus blijkbaar zaten er instinkers in het parcour. Vanaf de kant zie ik 2 plekken in de baan waar ik eventueel de fout in kan gaan met Elwood en Donald, beide heeft te maken met een sprong voor de tunnel. Als wij mogen verkennen licht mijn focus dn ook op die plekken. Ik besluit om met beide mannen verschillend te lopen. We hebben nog vier kansen op punten. Elwood start als eerste. Vanaf de start is hij er goed bij en we lopen een prachtige rit. We komen foutloos rond, pats die is binnen. Dan is Harold, helaas loopt hij ook een disk. Alinda en Odin dan. Odin is er goed bij met zijn koppie en laat een hele mooie ronde zien, een prachtige serie palen, waar hij anders staat te ouwehoeren loopt hij ze nu vloeiend. De raakvlakken pakt hij mooi en lijkt op weg naar een foutloos rondje. Een sprong, en dan naar de tunnel nog een sprong en dan de finish. Helaas gaat Odin na de sprong direct over de finish, disk, wat was dit jammer, het was zo'n mooie ronde voor Alin en Odin. Dan is er alleen nog Donald.  Donald loopt goed, merk wel dat hij iets trekt met zijn poot maar de kop is er goed bij. ''probleem 1' kom ik goed door de palen gaan mooi en dan gebeurt waar ik bang voor was, Donald komt uit de laatste paal ziet de sprong voor de tunnel en neemt hem. Disk. Ook dit was jammer want net als bij Odin had Duck uitzicht op een mooi klassement gehad. Het VP leverde ons als team dus dit keer weinig punten op. Hopelijk zou het op de jumping beter gaan.  Er waren in totaal maar 15 foutloos. Elwood vonden we terug op plaats 12.


We wachten op het moment dat de jumping gaat beginnen, zitten wat te ouwehoeren dat we de finale nu vergeten kunnen hahah, of.........het klassement wordt pas opgemaakt aan het einde van de dag dus alles was mogelijk.

De jumping begint. Sia loopt een prachtige foutloze jumping, Kim is de volgende en loopt helaas een disk. In de pauze mogen wij verkennen. Ik maak weer de afweging tussen de Donald lijn en de Elwood lijn. Voor beide heren moet het te doen zijn. En ook Alinda met Odin ziet kansen.

Elwood begint weer. Loopt goed en attent en komt weer foutloos rond, Pats twee foutloze rondes voor The Whoop. Harold dan, ze lopen een mooie ronde en hebben onderweg een weigering maar komen verder goed rond. Odin dan. Na de start loopt hij even terug om knuffels te halen naast de ring maar blijft in de baan, Alin krijgt hem er bij en ze gaan weg. Odin is weer net als met het VP er goed bij met de kop en loopt lekker vlot door. Hij lijkt op weg naar een mooie klassering de tunnel en dan links naar de laatste twee sprongen. Odin gaat de tunnel in en Alin is even de weg kwijt, ze gaat naar rechts, onze team maatjes schreeuwen haar naar links en ze gaat de goede kant op, gelukkig krijgt ze Odin mee en maakt Odin geen foute sprongen. Ze komen foutloos rond. En dan Donald nog. De focus is goed en ik kan hem er goed bij houden. We maken geen fouten en ook Donald komt deze ronde foutloos rond. 3 uitslagen tellen en met drie foutloze rondje pakten we hier de volle mep. Sia zou als 8e eindigen , ik met Elwood als 14e, met Donald als 15e , Harold als 25e en Alinda als 38e, door haar kapotte TomTom verloor ze veel tijd en kreeg een tijdstraf, anders hadden ze hoger gestaan. Als team hadden we een super ronde. We zouden als team dan ook de jumping winnen.

De individuele uitslag


En de team uitslag.


Er is alleen nog de estafette. Odin loopt in een Buitenmededinging team(uiteindelijk liep hij alleen) en Donald gunnen we rust . De startvolgorde is het omgekeerde algemene klassement, wij als team starten dus behoorlijk tegen het eind omdat we als 5e in het klassement staan. We zijn er klaar voor en hopen als team nog 1 keer te knallen.  Kim is onze eerste loper gevolgd door Harold, dan Sia en Ikzelf met Elwood zullen de finish tijd zetten. Kim start, foutloos, Harold volgt, foutloos, Sia dan, foutloos, en dan Elwood, foutloos en stopt de tijd. Wow wat een kei van een ronde hadden we neergezet. Als ik Elwood naar de auto breng zegt Kim al dat we hoog staan, waarschijnlijk twee, er was volgens haar maar 1 foutloos team sneller.

De wedstrijd zit er op, de baan wordt opgeruimd en de prijsuitreiking begint. Ik wordt naar voren geroepen met Elwood als beste Medium hond van de dag. Opnieuw een prestatie die Elwood nog niet eerder had gehaald.

Dan de uitslag van de estafette .En inderdaad wat Kim zei kwam uit. We zouden als 2e eindigen



Als team zouden we deze wedstrijd dag eindigen als 4e.


Individueel kwam Elwood op een prachtige 7e plaats.


En dan wordt het spannend. Wie gaan er naar de finale... 8,7,6,5,4, Herrie en toeters. We waren deze laatste wedstrijd nog een plek gestegen in het klassement en gaan als 4e team van Noord naar de landelijke finale. Wat een mooie prestatie.

De wedstrijd dag is voorbij, we maken nog een teamfoto en gaan dan naar huis. 18 Maart gaan we als team naar de landelijke finale in Laag Soeren, wat we daar bereiken... geen idee, we gaan er in ieder geval van genieten.

Team Herrie en Toeters 


De mannen met hun prijzen.


Hieronder de link naar de beelden van deze laatste succesvolle TWC wedstrijd.

De laatste wedstrijd inclusief team estafette


Geen opmerkingen: