De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 24 mei 2023

Dogsport wedstrijd Elim

Afgelopen zondag hadden we weer een wedstrijd, dit keer geen wedstrijd van de Raad maar van de andere organisatie waar we bij lopen, Dogsports. De wedstrijd was ditmaal in Elim, achter Hoogeveen, dus mooi dichtbij. Alle drie heren hadden we weer ingeschreven, alleen had Alin wel een late dienst dus zou ze niet alle drie rondes kunnen lopen, we gingen dan ook ieder apart heen zodat Alin eerder weg kon en ik gewoon kon blijven tot het einde. We konden redelijk rustig aan doen s morgens en zijn rond half negen op locatie. De heren blijven weer in de bus, het is koeler dan de laatste dagen dus de alu deken hoeft niet over de bus, lekker de deuren open en het waait goed door. We zetten onze spullen in de bak en het wachten begint. We lopen vandaag weer  een Jumping, Vast Parcour en een snooker. Odin in Donald in de promotie klasse en Elwood in de Open klasse. Er is vandaag 1 baan dus ik hoef niet haasje repje zoals de laatste wedstrijden bij Dogsport. We starten met het VP van de open klasse. We verkennen de ronde en merken dat de bak vochtiger is dan normaal, voor mij maakte dat niet veel uit aangezien ik zelf redelijk lichtvoetig kan rennen maar er velen die klaagden over zwaar lopen. Elwood mag als 7e starten.



Elwood begint en wijkt na de start direct af richting sprong 9, ik krijg hem toch mee naar de palen. Loopt dan een leuk stukje maar tikt lat 9 er dan af.  We gaan rustig door en na 13 springt Elwood naar 16, einde verhaal, een disk. We lopen door, tikt nog een lat en loopt dan ook nog voorbij de tunnel. Het was niet ons rondje, de volgende moet ik er weer feller boven op zitten


De baan wordt iets omgebouwd voor de promotie klasse.  De raakvlakken en tunnels blijven op dezelfde plaats alleen de sprongen komen anders te staan. En uiteraard veranderd de nummering van de hindernissen. Donald en Odin mogen de baan in.


Doald begint. we hebben een weigering op de palen doordat ik hem weer te veel wil helpen, dit moet ik me afleren . Donald weet wat hij moet doen. Na herstel door en missen we de afloop van de kat, verder een mooie ronde met hem waarin we goed contact hadden. Alin loopt met Odin nogmaals met de dummy. Bij de start schiet hij opnieuw even weg omdat er een hond staat die hij wil begroeten, Alin krijgt hem toch weer mee de palen gaan niet soepel en dan schiet hij even door. Alin krijgt hem er weer bij en vanaf de kat loopt Odin verder een keurige ronde. Als de uitslag bekend wordt staat Donald weer op een keurige tweede plaats, 10 seconden seconden sneller dan nr 1 , maar die was foutloos en dat telt.


Als alle klasses het VP afgewerkt hebben gaan de raakvlakken de baan uit en wordt het parcours voor de jumping opgesteld. We verkennen en er ligt een ronde met mooie lange lijnen.


Elwood mag weer als eerste van onze heren de baan in. We starten en ik ben zelf feller dan in de eerste ronde, Elwood is er nu dan ook beter bij met zijn koppie en we lopen een heerlijke ronde, helaas tikt hij er een lat eraf.

In het klassement zou hij als 2e eindigen maar de hoogte klasses werden samen gevoegd met de klasse 50 en 60, daardoor kwam Elwood op een 5e plek.


Het is even wachten tot ze weer wat veranderingen in de ronde aanbrengen en dan mogen Donald en Odin.


Donald gaat als een speer, wat is dat genieten genieten in de baan. maar helaas bij sprong 15 schiet hij door naar 4 ipv  dat hij kort omdraait en met mij mee gaat naar de palen, een disk dus. Alin en Odin lopen hun laatste ronde samen vandaag want Alin vertrekt na deze ronde naar haar werk. Het werd een hele mooie ronde, wel de dummy erbij maar de volle aandacht en zonder fouten. Het lijkt nu inderdaad dat Odin het spelletje weer door heeft.

 Helaas dus deze ronde geen punten

Alin praat nog even met de organisatie of het goed is dat Sia de laatste ronde met Odin gaat lopen, dat is geen probleem  dus Odin blijft bij mij en de mannen en Alin vertrekt naar huis om te douchen en dan naar haar werk te gaan. Voor ons blijft er nog 1 ronde over de snooker.

Wij moeten drie snookers juist pakken,  de snooker staat rood aangegeven, daarna een punten toestel, tunnel, palen , schut en dan het parcours op de juiste manier verder vervolgen. Ik besluit de ronde te nemen op de volgende manier. start, rode snooker, palen, rode snooker, tunnel, rode snooker de combi sprong 3ab en dan het parcours 2, 3a, 3b , enz 

We starten en we gaan echt super, Elwood pakt alle drie de snookers goed en de rest van de ronde gaat ook heerlijk we komen foutloos rond. Een mooie afsluiting van de dag want het snooker spek vind ik nog steeds een moeilijke uitdaging op deze manier. Elwood zou 3 worden mar door de samenvoeging met 50 en 60 werd hij opnieuw 5e


Voor de promotie klasse hoef je maar 1 snooker juist te nemen. Dus start, rood, en dan het parcours. 

Donald start tikt de rode snooker er af en is dan uit zijn concentratie boog, het kwartje is op . Hij heeft ook veel gelopen in de laatste 2 week. We vervolgen de ronde en maken er nog een feestje van samen, ik hou mijn hand op de rug bij de palen en laat Donald ze zelf opzoeken en ja hoor zonder problemen neemt hij ze vloeiend. Sia en Odin maken er ook samen een feestje van, Odin is er goed bij met de kop en ze lopen een mooi rondje samen. 

Ik wacht nog op de prijs uitreiking en ga dan weer richting huis. Donald heeft er weer een medaille bij voor zijn verzameling. Op naar de volgende wedstrijd.

Maandag kwamen de bijgewerkte klassement uitslagen online. Elwood is in de promotie klasse gestegen van 4 naar 2. Donald staat nog steeds 5e in de promotie  klasse maar is weer begonnen  met het weg werken van zijn achterstand, net als vorig jaar.

Hieronder weer de link naar de bewegende beelden , Het laatste rondje snooker zit er niet bij, dat is helaas niet gefilmd.

Elwood, Odin en Donald in Elim

Geen opmerkingen: