De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 29 mei 2024

Wedstrijd weekend, Dag 1 Hoogeveen

 


We hadden afgelopen weekend een druk honden weekend. Maar liefst 2 wedstrijddagen achter elkaar. Zaterdag voor de Raad van Beheer in Hoogeveen en op zondag voor Dogsports in Hoog Hexel.

Zaterdag liepen we met 3 heren. Odin, Donald en Elwood. Zondag zou ook James de baan in gaan. We besloten om zaterdag al met de camper te vertrekken naar de wedstrijd en vanaf Hoogeveen dan doorrijden naar Hoog Hexel waar we zouden overnachten.  Op vrijdag avond pakken we de camper in en zetten alle spullen die we nodig hebben voor deze twee wedstrijd dagen dus over vanuit de bus naar de camper. Ik zet de benches gereed zodat we zaterdag morgen alleen de heren er nog in moeten doen en dan direct weg kunnen. Vanaf Westerbork is het maar een klein half uurtje rijden dus het was niet extreem vroeg dat we vertrokken.

De heren in de benches in de camper


Bij het wedstrijd veld halen we de spullen uit de camper, zetten de tent op en het wachten kan weer beginnen


Het was weer een gezellige camping zo langs de baan


We liepen in 2 banen. Alinda liep met Odin in de ene ring en ik met Elwood en Donald in de ander. Er zat wel ruimte in het programma dus we konden elkaar wel zien lopen.

Alin begon met het VP 1 Ze krijgt Odin goed mee maar loopt dan de tunnel voorbij en neemt de wip, Ze hersteld maar de boog bij Odin was gebroken, Hij loopt wel de ronde uit maar niet helemaal op de juiste manier. 

Donald en Elwood hadden ze direct na elkaar in de catalogus gezet, Ik had voor de wedstrijd contact gezocht met de ringmedewerker of ze beide honden uit elkaar kon halen want zo lopen was geen optie. Donald bleef op zijn plek staan en Elwood werd verplaatst aar de laatste plaats in de start lijst, zo had ik ruim de tijd om te wisselen.

Donald begint en is er goed bij met de kop, pakt de raakvlakken kat en is op snelheid, alles lijkt goed te gaan tot dat hij uit de tunnel achter mij langs schiet de kat op, disk Jammer want hij liep mooi. Ik wissel de honden om en haal Elwood. De oude baas mag zijn kunstje weer doen. Elwood mist de afloop van de kat maar loopt verder goed mee. helaas tikt hij de finish lat er ook nog af, 2 foutjes , we werden 11.

Alin mag dan al voor haar VP 2. Helaas won Odin zijn neus het weer van het spelletje , zo jammer weer.

De andere ring is ook toe aan het VP2. Donald mag maar zijn kop is er niet bij, we maken de ronden ook niet af. Donald neemt de benen en ik moet hem zelfs uit de kantine weg halen hahah. Elwood dan. We starten goed maar met een korte om neemt Elwood hem wijd, ik klungel dus met mezelf en we krijgen een weigering , als ik gewoon door was gelopen was het goed gegaan.  Elwood loopt verder foutloos, zo jammer dan dat het fout ging door mijn eigen schuld. we zouden als 8e eindigen


Dylan en Charlie vonden het weer fijn om mee te zijn. James was daarin tegen erg vervelend. Iemand liep tot vervelens toe met haar loopse teven voor onze tent langs, James zat met een dikke lolly in zijn bench en was helemaal over stuur.


Alin besluit om de jumping met de dummy te lopen om Odin zo weer attent te krijgen, dit was een slimme zet want Odin liet een mooie ronde zien nu.

Voor ons ook nog een Jumping. Elwood maakt een fout op de palen, nog een keer en dan valt het kwartje weer. we gaan door maar ipv een om springt Elwood recht door over de hindernis, disk. Dan nog 1 kans met Donald,  Donald begint goed maar ook hij gaat dan fout op de palen, hersteld loopt de baan uit en het is over, Disk Nee de jumping was niet wat ik gehoopt had.

Elwood overdenkt zijn fouten


We waren klaar, het was een lange dag , pakken de spullen weer in de camper en vertrekken dan richting Hoog Hexel. Hier zullen we overnachten op een camper plaats bij een boerderij. We zetten de camper op zijn plek, wandelen nog even een stukje met de mannen en nemen dan onze rust. Alin maakt nog wet eten en we genieten van de mannen om ons heen.


Heerlijk even de benen strekken


He baas waar ga jij heen ??


De oude baas geniet


Goed eten na gedane arbeid.


Charlie vind de camper helemaal geweldig.


We maken ons klaar voor de nacht, de mannen zoeken hun plekje en wij duiken onder de wol.
Morgen race day 2, Hopelijk met betere resultaten.

Hieronder weer de link naar de bewegende beelden




Geen opmerkingen: