De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 8 december 2014

De Kroonladies te logeren


De wie ?? hoor ik iedereen nu denken, De kroon ladies?? wie zijn dat nou weer. Het gaat hier om Carlein, Elfie en Djyma de drie dames van Jan en Jenny wonende op de Noorderkroon. Dus vandaar de Kroon Ladies.


Jan en Jenny hadden een afspraak staan voor afgelopen zaterdag en moesten al vroeg weg en zouden laat thuis komen. Wij kregen de vraag of de dames dan een dag bij ons mochten zijn. Uiteraard was dit geen probleem, maar aangezien Alinda toch in Roden werkt kon ze de dames vrijdagavond eigenlijk ook best wel direct uit het werk meenemen dit scheelde Jan en Jenny dan een extra ritje op de zaterdagochtend. Zo gezegd zo gedaan en direct ook maar afgesproken dat we ze zondagmorgen weer terug zouden brengen. Het werd dus een echt logeerfeestje voor de meiden.


Alinda haalt de dames vrijdag in de namiddag op. Ze hadden geen idee wat er ging gebeuren. Sinterklaas was ook in Roden geweest en tja die oude man wordt wat ouder en weet alles niet meer zo goed, een zak bestemd voor de Borkse meute was afgeleverd in Roden het kan natuurlijk ook een nieuwe witte Piet geweest zijn die het allemaal nog moet leren, nou dan toch maar weer terug naar de oude vertrouwde zwarte pieten. Maar goed Alinda kreeg dus de zak van sinterklaas ook mee naar Westerbork. De heren hier hadden niets in de gaten en staan zo als altijd te wachten tot Alin thuis komt. Maar inplaats van Alinda komen daar opeens Carlein, Elfie en Djyma de kamer binnen. De heren waren helemaal happy en door het dolle heen. Joepie onze vriendinnetjes uit Roden ……. Elwood speelt direct met dochter Djyma. Carlein en Elfie keken eerst een beetje de kat uit de boom maar al snel waren ook zij helemaal thuis in de meute.


Joepie, papa slopen!!
a (10)
a (11)
a (12)
a (20)
Er wordt gespeeld of hangt hun leven er van af. Vooral Elwood en dochter Djyma zijn constant met elkaar bezig.
En dan is het pakjes avond, de zak uit Roden komt in de kamer en het feest kan beginnen voor elke hond zit er een pakje in. Wat een feest voor de rakkers.


Carlein
a (25)
Sinterklaas weet zelfs Elwood zijn koosnaampje. Whoopy.
a (28)
Voor mij ?? Denkt Djyma
a (39)
Michael
a (52)
Joepie denkt Justin weer een nieuw speeltje
a (64)
Dylan pakt het heel voorzichtig uit
a (72)
Elfie en haar pakje
a (74)
En ook Mango werd niet vergeten
a (90)
Nu iedereen zijn pakjes had gehad was het tijd om te spelen, het bleef nog lang onrustig
a (125)
a (130)
Elfie en Djyma zoeken even een plekje om te rusten.
a (133)
Elwood geniet van zijn gezinnetje en komt er dan ook heerlijk bij liggen
a (139)
Maar de rust zal niet lang duren, opeens staan Ruben en Suzanne voor de deur. Tja en die kennen de dames wel dus na een heerlijke knuffelpartij is het tijd om lekker op schoot te gaan zitten en hopen op een hapje van de slagroom denkt Elfie
a (144)
a (147)
Als hun vriendjes weer naar huis zijn is het kaarsje echt op. Vermoeid vallen de dames en heren in een diepe slaap
a (154)
Carlein had de poef gevonden, dat was haar troon voor het weekend
a (157)


De nacht verloopt voorspoedig, vanuit de kamer klinkt een gesnurk door het trapgat naar boven, alles is in een diepe coma. Zaterdagmorgen is alles al weer vroeg wakker. Elwood en Djyma gaan verder waar ze vrijdagavond gestopt zijn, spelen tot je er bij neervalt. Ik ga in groepjes met de meutes uit. Eerst een ronde met broer en zus Dylan en Elfie.


Een jaar geleden leek het niet zo best met Elfie, gelukkig is ze weer helemaal hersteld
b (21)
Nog steeds lijken beide erg op elkaar.
b (32)
b (55)
Michael, Justin en Carlein gaan met z’n drietjes met mij mee.
b (73)
Carlein is al een veteraan van 11 jaar.  Een echte jager, buiten is ze heel anders dan in huis. De neus gaat naar de grond en niets ontgaat haar. Samen met haar moeder is ze ooit 29 uur op stap geweest in de bossen van Grolloo.


Hier onder een link naar dat grote avontuur.
De grote snert wandeling in 2009


b (96)
Niets ontgaat haar.
b (100)

Als laatste neem ik Djyma,Elwood en Mango mee.

b (148)
Mooie jonge dame.
b (173)
Dochter en vader, een trotse Elwood.
b (210)
Thuis wordt er de rest van de middag weer heerlijk gespeeld met elkaar. Aan het eind van de middag neem ik Elfie , Elwood en Djyma nog even apart mee om een paar familie foto’s te maken.


Het was genieten samen.
c (40)
c (60)
c (70)
c (96)
c (115)
Maar het batterijtje was nog steeds niet leeg, thuis werd er opnieuw druk gespeeld.

d (6)
Het spel verplaatst zich naar de bak, de pootjes kunnen door de vermoeidheid hun gewicht niet meer dragen dus het wordt een liggend spel.
d (4)
Maar uiteindelijk wint de vermoeidheid. Elk zoekt een eigen plekje. Elwood kruipt eerst tegen ons aan op de bank maar uiteindelijk kruipt hij in de bench.
d (8)
En Djyma…… die was gesloopt. Ze viel in een hele diepe slaap onder de fleece deken.
d (40)


Zondagmorgen waren ze allemaal minder actief dan normaal, hihih hoe zou dat komen. We nemen de dames mee in de bus en vertrekken naar Roden. Eenmaal thuis bij Jan en Jenny kwamen Djyma en Elfie mij nog een keer extra bedanken voor hun fijne weekend bij ons en de Borkse meute.
10845902_615734771860883_7894634250687227979_n

Geen opmerkingen: