De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 21 december 2014

Het jaar 2014


En opnieuw zitten we in de laatste weken van het jaar, al weer is er een jaar voorbij gevlogen. Een jaar waarin de meute niet heeft stil gezeten. Een jaar met hoogte punten maar ook enkele diepte punten.  We zien kleine Storm uitzwermen naar Noorwegen, We hebben vele heerlijke wandelingen, Michael is terug in de showring en wel als veteraan en zeker niet zonder succes. Het Big Smile Beagle event 2014 is een groot succes. En zo kan ik nog vele hoogtepunten opnoemen. Helaas had dit jaar ook twee inktzwarte bladzijden. Twee beaglevriendjes zijn ons op een veel te jonge leeftijd ontvallen.In Juli stierf plotseling Lizzy  ze was nog geen 6 jaar en eind November verliet onze vriend Max ons. Max was ook nog maar 8 jaar. Allemaal gebeurtenissen die een stempel drukken op het afgelopen jaar, zowel positief als negatief. Ik ben het jaar weer doorgelopen en heb met veel plezier dit jaaroverzicht weer in elkaar gezet.

Geniet mee met de Borkse meute in vogelvlucht van het jaar 2014


a (123)


Januari
Het jaar begon rustig voor de meute. Heerlijk hingen ze op oudjaarsavond in de stoelen naar het vuurwerk te kijken, wat een genot dat de heren helemaal niet reageren op het vuurwerk,
In het begin van de maand komen Jan en Jenny bij ons langs met de Whoopy’s Storm en Djyma. De kleintjes maken kennis met de Borkse bende.
1 (31)
De blog krijgt keuren en ik heb moeite met het uploaden van foto’s. Met hulp op afstand van Jan Liebregt hebben we een manier gevonden om het upload probleem te omzeilen, ik kan weer berichten plaatsen met foto’s.
We gaan weer naar de BCN wandeling in Castricum. Jan en Jenny en hun dames, en kleine, Storm rijden met ons mee voor de Whoopy’s zal het de eerste kennis making zijn met de grote zandbak genaamd strand en zee. Het is een heerlijke dag en we genieten met volle teugen.
a (413)
a (434)
a (797)
De Blues Brothers, net als vorig jaar samen op de foto op dezelfde plaats.
a (849)

Het is een winter van jan flutje, totaal geen vorst, maar aan het eind van de maand worden we toch nog even getrakteerd op een wit dekentje, de heren maken er direct uitgebreid gebruik van.
c (66)
c (161)


Februari
Eindelijk is het dan toch zover dat Storm naar Noorwegen gaat. Op zijn laatste dag bij Jan en Jenny is de hele familie nog 1 keer compleet.
a (187)
DSC_3971kopie - kopie
We gaan naar de Valintine Runway Dogshow bij Kynospirit. Deze show is een eerbetoon aan Jaap Stuiver, een cursist van KynoSpirit die afgelopen winter veel te vroeg is heen gegaan. Petra had Djanis en Domino ingeschreven. Alinda zou Domino uit brengen om op deze manier nog even te kunnen oefenen voor de Hond van Het jaar Show. Beide dames deden het geweldig en Petra en Djanis behalen zelfs de derde plaats. Djanis straalde op de catwalk en liet graag zien hoe eigenwijs ze was.
1 (478)
1 (527)
Moeder en dochter
1 (604)

Alle rasgroep winnaars van afgelopen jaar mogen naar de Hond van Het jaar show. Alinda was met Domino rasgroep winnaar geworden in Arnhem en had daar dus haar kwalificatie verdiend. Petra had toen dan ook direct gezegd tegen Alin, jij hebt haar zover gebracht dus aan jouw ook de eer om haar uit te brengen op de hond van het jaar show,.zo gezegd zo gedaan, en daar stonden ze dus tussen alle andere rasgroep toppers van afgelopen jaar. Het is een eer om hier voor te worden uitgenodigd.
a (73)
a (140)


Maart
De Martini dog show in Groningen Elwood is mee. Hij gaat twee keer de ring in , de gewone keuring en het is voor Elwood zijn debuut in de koppelklas samen met zus Djanis.. Dochter Djyma is aanwezig om haar vader en tante aan te moedigen.
1 (68)
1 (97)
Alinda gaat samen met Petra naar de Crufts, Djanis was hier voor gekwalificeerd. Ik breng haar naar Wijdens en blijf er slapen, als de dames de volgende ochtend vroeg vertrekken maak ik een wandeling met oude Daphne, ruim vijftien jaar, herinneringen aan mijn vele rondjes met Jayson staken de kop op.
1 (55)
Op 10 maart is het alweer een jaar geleden dat Jayson ons verliet, geen dag is er voor bij gegaan zonder aan hem te denken.
Jayson
Er wordt weer veel gewandeld, de behendigheidsbaan komt weer in de tuin en  er zijn weer een paar verjaardagen in de meute. Dylan wordt al weer 6 en Justin  4. Ik neem de heren ook wat vaker apart mee te wandelen, 1 op 1 aandacht ze genieten er van.
b (10)
b (47)
c (78)
d (69)
d (104)


April
De meute breid uit met twee. Djanis en Djoplin komen bij ons. Alinda zal beide dames uitbrengen op show in Utrecht, Petra kon zelf niet.. We rijden op een donderdag avond even op en neer naar Wijdenes en komen met twee vriendinnetjes voor de heren weer thuis. Het is toch heerlijk dat de meutes zo goed in elkaar opgaan, ook nu weer.
a (71)
Met pasen gaan we opnieuw naar Petra, Jan en Jenny gaan ook mee. De dieren weide van Petra zit nu helemaal rond om in het gaas dus de honden kunnen allemaal veilig los rennen en spelen. En spelen dat deden ze een hele dag zijn drie meutes druk met elkaar er valt geen grom.
a (103)
a (105)
a (559)


Mei
Blues Brother on Tour, Elwood gaat internationaal en wel naar Dortmund.  Hij wordt hier knap vierde tijdens zijn eerste buitenlandse avontuur. Opa Benji was er ook.
1017434_10200313330095115_1390326520_n
a (35)
a (45)

Opeens zijn er zomerse temperaturen, de  meute houd zich rustig.
b (57)

Eind mei gaan we weer naar het wandelweekend van de BCN. We staan weer op ons vertrouwde plekje en hebben een heel weekend veel plezier met onze beagle vrienden.
b (118)
b (222)
c (80)
c (679)
d (90)
d (719)
Helaas zal in de laatste weken van het jaar blijken dat dit de laatste keer was dat we er bij aanwezig waren met de meute. Het Lierderholt heeft hun regels veranderd en meer als drie honden zijn per tent niet meer welkom.
We nemen afscheid van onze laatste kat Tessa, ze mocht de mooie leeftijd halen van  16 jaar
DSC_0524


Juni
We zijn weer present met de meute op de Ot en Sien wandeling in Roden.
a (88)
Showtime in Arnhem. Al jaren een vaste show voor ons en elk jaar wel succesvol. Dit keer waren we er met twee honden. Elwood en Michael. Elwood had erg last van spanning en Alinda heeft hem terug getrokken uit de show. Michael maakte zijn eerste show in de Veteranen klas. 1 U en Beste reu, later moest hij strijden voor beste veteraan van de dag tegen zijn zus Code Red. Michael won dit en was Beste veteraan van de dag.
a (18)
Eindelijk is het zover. Lang was er alweer naar uitgekeken. Het Big Smile Beagle Event op Schiermonnikoog. De beagle dag van het jaar, samen met 60 honden naar Schiermonnikoog. Wat een paar jaar geleden begon als een uitje voor een klein groepje is uitgegroeid tot een waar evenement. En wat zijn we trots dat onze oude Jayson voor altijd verbonden blijft aan deze geweldige dag. Mr Big Smile.  Voorafgaand aan het event hadden we het huis vol. Christine  was overgekomen uit Engeland samen met haar ouders, broertje en vriend. En Mathilda was ook samen Steven en Richard naar ons toegekomen dit weekend.Het was weer een fantastische dag we hebben genoten met volle teugen, de Smile ging het hele eiland rond, we kijken nu al weer uit naar de editie van volgend jaar.
Het event heeft nu zelfs een eigen website waarop Jayson iedereen met zijn bekende smile aankijkt vanaf de start pagina.
jay big
b (688)
Aan het eind van de maand komen Joris en Nicole een dagje bij ons, We hebben een Bigsmile after party in de bossen van Grolloo.
a (1)


Juli
Een maand waar in weer vele wandeling met de heren worden gemaakt. De temperatuur gaat richting tropische waarden dus ook vele rustige dagen.
Heel verdrietig nieuws kwam er binnen toen we te horen kregen dat Lizzy van Hans en Alie ten Brink tijdens hun vakantie in Lauwersoog plotseling was overleden. Nog geen 6 jaar oud.
Rust zacht - kopie


Augustus
We gaan met de meute naar Lauwersoog, we hadden een afspraak staan met Suzanne en Danny en Hans en Alie,  We hebben een heerlijke dag en maken een mooie wandeling met de honden door de omgeving van Lauwersoog.
a (30)
Een kleine familie wandeling in Roden. Samen met Jenny en Petra gaan we met onze drie meutes te wandelen in het Mensingerbos. We sluiten de dag af met een heerlijke BBQ bij Jan en Jenny thuis.
a (54)
a (110)
Samen met Jenny gaan we opnieuw een dag naar Wijdenes. De meutes gaan weer een heerlijke dag samen spelen op de weide. Het is weer genieten van het hele stel zo bij elkaar.
a (64)
a (73)


September
Goud van oud op de Internationale show in Rotterdam. Michael en Danisch Blue From Muskoka Dream’s. Beiden worden Beste veteranen reu en beste veteranen teef. De strijd voor beste veteraan verloor Michael van Blue . Maar dat was geen schande, Blue liet zich van haar beste kant zien wat een genot om een veteraan nog zo te zien genieten. Beiden kunnen een nieuwe titel toe voegen aan hun erelijst, Benelux Veteranen Winner 2014. We combineren de thuis reis met een bezoekje aan de familie Liebregt,  Michael en Elwood vermaken zich super met Benji, Mika en Pepper.
a (5)a (14)
a (17)
a (41)
1 op 1 aandacht de heren vinden het geweldig, Nu de mais weer van de velden is is het dubbelop genieten voor ze.
a (123)
e (81)
e (179)
Voor de tweede keer in een jaar siert Michael de cover van de Beaglebode
c (3)c (4)


Oktober
De show in Zwolle is voor ons een thuis wedstrijd, Michael kan hier Nederlands veteranen kampioen worden. Hij showd weer super, Beste veteranen reu en uiteindelijk Beste veteraan van de dag. Met deze prestatie is Michael nu  Nederlands Veteranen Kampioen. Dat wordt dus weer de erering voor hem. Hier doet hij het opnieuw fantastisch en wordt keurig 7e veteraan in show.
a (15)
a (43)
a (86)
Elwood viert alweer zijn tweede verjaardag, waar blijft de tijd.
Michael gaat nog 1 maal op de Europese tour. Samen met Piet en Petra gaat hij naar Brno in Tjechie, hier zijn de Europese kampioenschappen. We brengen hem naar Piet en Tineke en maken samen met een deel van de Roepers meute een heerlijke wandeling. Michael en zus Red gaan nog uitgebreid samen op de foto.
a (5)
a (101)
Op de show doet Michael het goed. Op de clubshow voorafgaand aan de Europese kampioenschappen wordt hij Beste veteranen reu en zelfs Beste veteraan van de dag. Op de Euroshow, een dag later, behaald hij een keurige derde plaats
c (8)
Na een week halen we hem weer op uit Wijdenes, we maken dan ook kennis met de puppen van Djoplin, inmiddels al weer 7 weken oud maar door de drukte bij ons thuis hadden we nog niet eerder tijd gehad om ze te ontmoeten. Michael gaat weer met ons mee naar huis en wordt direct weer opgenomen in de meute. De eerste dagen is hij doodmoe van zijn grote avontuur.
a (79)a (107)
a (69)


November
De maand begint met slechte berichten, Drie vriendjes van de meute zijn ziek, Max, onze oppas rakker is erg ziek en men weet niet wat hij heeft het ziet er niet zo best uit. Daphne,de oudste dame uit de Muskoka Dream’s roedel heeft een infarct gehad, met medicatie is er enig herstel. En Michael zijn moeder Dana krijgt een zware operatie te verduren waarbij haar baarmoeder verwijderd wordt. We hopen dat alle drie een voorspoedig herstel krijgen.
Een mooie dag grijp ik aan om de heren weer eens van hun mooiste kant op de foto te zetten.
b (52)
b (137)
b (184)
b (272)

We gaan naar de jongehondendag van de BCN, Het nest van Elwood en Elfie wordt gekeurd. Na de keuring gaan we met een klein gezelschap heerlijk te wandelen.
a (117)
Big smile promotie
a (22)
a (368)
Het mooie weer blijft en ik maak weer veel uitstapjes met de heren. Rond Westerbork maar ook heerlijk met de meute naar de bossen.
c (17)
c (126)
d (2)
d (47)
Op 27 november krijgen we een heel verdrietig telefoontje. Max vele jaren een vast loge vriendje in onze meute is overleden. Veel te jong is hij heen gegaan. Max is maar 8 jaar oud geworden, Alinda en ik zijn behoorlijk van slag van dit trieste nieuws.
We hebben Max leren kennen in 2006 toen hij een dik half jaar oud was, net zo oud als Michael, beide heren waren dan ook vanaf het eerste moment elkaars beste vrienden
DSC07275
Tot 2012 kwam hij hier elke zomer op vakantie
DSC_0305
Op de blog heb ik een uitgebreid laatste eerbetoon aan Max geplaats, zijn heengaan is zo oneerlijk, veel te jong. Rust zacht Max we zullen je nooit vergeten.
10441038_667054103413798_5483426427315999868_n


December
De dames uit Roden komen een weekendje bij ons logeren. Het is een weekend waar in heel veel gespeeld wordt. Maar ook opnieuw een weekend met heel veel foto’s.
Broer en zus, Elfie en Dylan
b (50)
Dochter en vader, Djyma en Elwood
b (210)
Het gezinnetje, Elwood, Djyma , Elfie
c (70)
Het wordt druk in het beagle hotel, Christine en Samantha komen over uit Engeland, samen met hun 5 beagle dames, voor de Winnershow. Vrijdags komen ze bij ons 10 honden hebben veel plezier met elkaar. Zaterdag gaan we te wandelen in de bossen en op zondag is het dan showtime. Michael is onze troef. Hij zit heerlijk in zijn vel en showd als vanouds. Hij loopt de sterren van de hemel en wordt beste veteraanreu. Een nieuwe titel er bij voor hem VeteraanWinner 2014. Als de keus voor de beste reu gemaakt meot worden staat Michael als klassewinnaar tussen alle andere topreuen. Wat er dan gebeurd daar konden wij alleen maar van dromen. Op zijn oude dag wordt ons veteraantje gekozen tot reserve reu van de dag. Wat waren we trots. Later gaat hij de strijd aan met zijn zus red voor beste veteraan van het ras en ook deze overwinning pakte hij. Wat een mooie afsluiter van dit show jaar.
Wat een uitstraling heeft hij nog
a (95)
Reserve reu van de dag. Michael zorgde voor een stunt wat velen, en wij zelf ook, niet hadden verwacht.
a (122)
Samen met zus Code Red. Beste veteraan teef en reu
a (415)
Ook staat Michael weer in de finale van de juniorhandlingcompetitie samen met Nadia. Ze doen het goed en er was een mooie band tussen beiden, heerlijk om te zien.
a (245)
a (308)

Het jaar duurt nog een kleine twee week maar, maar hier stopt mijn jaaroverzicht op. De laatste avonturen dit jaar van de meute komen nog gewoon op de blog.
2014 het ligt nu bijna achter ons, Het doorspitten van de vele foto’s van het afgelopen jaar bracht weer vele herinneringen naar boven. Een jaar waarin, zoals ik al schreef, veel gebeurd is. Een jaar met vele wandelkilometers, een jaar met veel speelgenot met anderen, een jaar waarin de Muskoka veteranen weer heel duidelijk aanwezig waren op shows, een jaar met hoogte en dieptepunten. Ik heb dit jaarverslag met veel plezier weer in elkaar gezet en hoop dat jullie er met net zoveel plezier van genieten.  2015 het komt er aan en de meute is er klaar voor, op naar nieuwe avonturen.


Namens Alinda, mijzelf en de meute wensen wij iedereen Prettige kerstdagen en een Fantastisch 2015.
Kerst 2014_defkopie

4 opmerkingen:

Nicole zei

Wat is het weer een prachtig jaaroverzicht geworden...bij het lezen hebben we hier genoten, gelachen en een traantje weggepinkt. Bedankt Tjeerd!
Wij wensen jou, Alinda en jullie prachtige meute hele fijne feestdagen en een geweldig nieuwjaar! Joris, Nicole en Veldkamps viervoeters

Mariëtte zei

Bedankt voor dit mooie jaaroverzicht en jullie ook fijne feestdagen en een gelukkig & gezond 2015 gewenst

Anoniem zei

Tjeerd en Alinda,
Wat geweldig om zo een samenvatting te lezen en dan denk je... alweer een jaar voorbij.
Ik heb ervan genoten en af en toe een traantje weggepinkt.
Na de show in Rotterdan viel het doek voor ons Blue abrupt..
Hoop dat we elkaar komend jaar weer vaak tegenkomen overal..x

Tineke zei

Tjeerd, Wat een geweldig jaar verslag weer.
Wat maken we toch allemaal mee he.. echt leuk om terug te lezen.
Natuurlijk ook leuk dat er een paar heeel bekende hondjes in het verslag staan.. haha