De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 9 september 2019

Clubmatch BCN

Afgelopen weekend stond er weer een honden activiteit in de agenda, geen agility met Elwood maar een show samen met  de jonge heren Odin, Donald en de zus van Odin, Sweety.

Sweety is afgelopen zomer mee gekomen uit Denemarken en het leek Irene en Eric dan ook wel eens leuk om Sweety hier in Nederland uit te brengen op show. Alleen dan moest Alinda haar wel uitbrengen in de ring. Nou dat was uiteraard geen probleem. Dus toen we onze heren inschreven werd ook Sweety ingeschreven.

Zoals al jaren is deze show bij manege de fruithof in Heteren. Het zou weer vroeg dag worden voor ons. Met Irene hadden we afgespoken dat ze om kwart over zeven bij ons zouden zijn. We reden dan samen in de bus naar Heteren. We namen niet alle heren mee deze dag, Elwood, Mango en Dylan bleven thuis. De bus had ik de zaterdagavond al weer ingepakt en zondag morgen was het alleen nog de honden er in doen.  Om zeven uur heb ik de mannen in hun kooien in de bus zitten. Door ze alvast in de bus te doen hoop ik te voorkomen dat ze alles bij elkaar blaffen als Irene met Sweety en Hailey bij ons de oprit opkomt. Om kwart over zeven rijd Irene de straat in. De dames gaan de bus in en wat ik hoopte lukte, de heren gaven geen kick. De thuisblijvers krijgen nog wat lekkers en dan vertrekken we naar Heteren.

Kwart voor negen rijden we het terrein op van de manege. Het is nog redelijk rustig.  Het is het 25 jarig bestaan van de beagleclub dus hadden we  wel een fraai aangekleed terrein verwacht. Op een boog van ballonen na was er van een feestelijke uitstraling weinig zichtbaar.We rijden het veld op en zetten de tent voor de bus, de kennel voor de honden kwam ervoor. Het wachten kan beginnen.
Donald en Odin zitten in verschillende klasses. Donald mag van onze heren als eerste de ring in.
Donald is aan de maat dat weten we maar nu hij ouder wordt komt alles meer in verhouding, het slungelige gaat ervan af en hij wordt steeds meer af. Ook in de ring wordt hij stabieler en voelt zich er steeds meer thuis.



Donald heeft een prachtig gangwerk.


Op de tafel voor de keurmeester, even afgeleid door lawaai uit de manege hal erachter.


Maar snel is hij weer bij de les.


We lopen onze driehoek en het recht op en neer voor de keurmeester.



We komen op een mooie tweede plaats. Ik was tevreden, het was voor Donald weer een mooie ervaring.

 
Er komt nog een klasse na ons en daarna mag Odin. Tijdens de ringtrainingen heeft Alinda veel tijd besteed met Odin op tafel  dat betasten niet erg is. Ook het neerzetten en blijven staan was een trainingspunt. Dus we waren benieuwd hoe het zou gaan.
 
De klasse gaat de ring in en de honden worden voor een eerste keer op rij gezet. Alinda kan Odin direct goed neer zetten. Hij gaat niet in verzet en blijft keurig staan ook als ze zijn achterhand goed zet.

 

Een eerste ronde door de ring. De twee hondne voor Odin zijn wat aan het donderjagen, ik hield mijn hart vast, zou Odin uit zijn concentratie boog komen of lukt het Alinda om hem er goed bij te houden. Het laatste gebeurde. Odin trok zich weinig aan van het geen voor hem en deed wat er van hem verwacht werd.


1 voor 1 worden de honden nu individueel beoordeeld. Om Odin ontspannen en gefocust te houden  is Alinda heerlijk ontspannen met Odin bezig. Je zag hem gewoon genieten.



Alleen maar aandacht.


Dan mogen ze naar voren. Odin gaat de tafel op en Alinda steld hem gerust.


De concentratie is er weer en hij staat prachtig.



De keurmeester mag hem zonder problemen betasten.



Het driehoekje en de recht op en neer voor de beoordeling. Odin liep keurig en ik had hem nog niet eerder zo ontspannen in de show ring zijn lopen.


De keurmeester heeft alle honden  gezien en er worden  3 jonge heren uit de ring geplaats. Zij strijden niet mee voor de ere plaatsen. Odin komt op een mooie tweede plaats. Voor ons voelde het als een eerste.

 
Odin kreeg ook nog een nominatie om later op de dag nogmaals de ring in te komen voor de keuring van het mooiste hoofd.
 
Het was voor ons nu wachten op de teven klasse waar Sweety in stond. Tijd om heerlijk te ontspannen langs de ring.
 
Knuffelen met mijn Deense vriendinnetjes Sweety en Hailey.
 

Tja eerlijk ruilen zal Irene wel gedacht hebben. Jij onze dames, ik jullie James.


Alinda met Sweety in gedachten verzonken.


En even heerlijk gek doen met vriendje Hugo.



En rol.


Het was dan het jubileum jaar van de club, de publiek belangstelling voor deze kampioensclubmatch was bedroevend laag. Buiten de eigenaren van de ingeschreven honden was er maar een handjevol publiek. In de pauze wordt er even 10 minuten stilgestaan bij dit jubileum. Een aantal leden van het eerste uur krijgen een bosje bloemen en er is een glaasje bubbels. Daarna gaat al snel de keuring weer verder.


Voor Sweety zal het haar eerste show inNederland worden. In Denemarken is ze vaak geshowd door fokker Per. Vandaag zal Alinda dus voor het eerst met haar lopen.  Er wordt even geoefend achter op het veld en het voelt direct vertrouwd voor beiden. Zo mooi om te zien.


Ontspannen wachten.


Buiten de ring even in stand ging direct goed.


En dan is het moment daar dat ze de ring in mogen. Sweety loopt heerlijk ontspannen met Alinda mee.
Het was leuk om de reacties langs de ring te horen. Huh Alinda met een teefje, ze hebben toch allen maar reuen hahah




Op tafel wachten op de keurmeester.



Het driehoekje en de recht op en neer. In alles kon je merken dat Sweety dit al vaker had gedaan. Prachtig om te zien hoe de samenwerking was met Alinda.



He mannetje achter het zwarte kastje, nu heb je genoeg mooie plaatjes.




Ze straalde zelf vertrouwen uit.


De keurmeester maakt haar oordeel en opnieuw worden er honden de ring uitgestuurd die niet meer mee strijden voor een ereplaats.
Alinda en Sweety kwamen op een mooie derde paats.


Wij maar ook baasje Irene was super trots op dit resultaat van Sweety.

 
Met twee tweede plaatsen voor onze heren en een derde plats voor Sweety kijken wij terug op een geslaagde dag voor dit drietal.
 
 
We wachten op de eindkeuringen, genieten van de oude veteranen in de ring en als de Best of Breed gekozen is pakken we onze spullen in en vertrekken weer naar het Noorden. Onderweg hebben we twee wolkbreuken die de ruitewissers in de volle stand zetten.  Thuis halen we nog chinees en onder het eten praten we nog even na over de show dag. Na nog een bakje koffie vertrekt  Irene met de meiden weer naar Zuidbroek.  Het was een lange dag, we hebben genoten van de honden maar ook weer dingen gezien waarbij we de bevestiging kregen dat we er goed aan gedaan hebben het showen in Nederland wat meer links laten liggen.
 

Geen opmerkingen: