De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 11 november 2019

In Memoriam Max (Benji) From Muskoka Dream's

Vandaag kregen we opnieuw een erg triest bericht. Op de leeftijd van 14 jaar en zeven maanden is onverwachts heen gegaan Max, beter bekend als Benji. Een groot kampioen is niet meer.
                            
                                        Int Ch   Max (Benji) From Muskoka Dream's 


Een groot kampioen, winnaar van vele prijzen. Zowel nationaal als internationaal. Landskampioen in meerdere landen. En vaak de strijd aan gegaan met onze Michael. Benji was ook de vader van onze Justin, opa van onze Elwood en Donald. Benji, de steun en toeverlaat van Isabella, de kinderen en Corne. Als concurrent in de ring maar als maatje naast de ring kwamen we Benji vooral in de eerste jaren dat wij weer begonnen met showen vaak tegen. Het was een genot om hem door de ring te zien gaan. Verliezen van Benji was niet erg, zijn kwaliteiten waren ongekend. Benji, rust zacht, je laatste strijd is gestreden, deze kon je niet winnen...…


Een uitstaling om van te genieten, een gouden karakter, bewegingen om u tegen te zeggen. Zomaar een paar woorden hoe je Benji kon omschrijven. Geboren in Wijdenes bij Petra en Leo.  Als herplaatser op jonge leeftijd weer  bij hun terug gekomen  en daarna een gouden mandje gevonden bij Isabella. Benji deze is voor jouw.


Vanf 2007 kwam je op ons pad ,om het zo maar te zeggen. Op de show stond je in een oudere klasse dan je neefje Michael. Ons oog viel direct op jouw en al snel raakten we bevriend met je baasjes. 1 van de eerste shows waar we jouw echt volgden was op de Winner in Amsterdam

 
 
In 2008 waren wij voor het eerst op de Crufts, jij was er ook. De grootste show ter wereld en daar mogen staan is al een prestatie. Je stond er alsof je het dagelijks deed. En hebt er meerder keren mogen strijden
 


We waren een grote fan van je. Toen nog niet wetend dat je 2 jaar later de vader zou worden van onze nieuwe pup, Justin.

 
Je show kalender was in de eerste jaren rijk gevuld. In 2008 zouden we jouw dan ook vaak tegen komen. Ik weet niet hoe vaak het dat jaar gebeurde maar vaak won je jouw klasse, Michael de zijne en voor de strijd voor beste reu stonden jullie in dat jaar zo vaak in het heetst van de strijd naast elkaar. De keus viel vaak op jouw boven Michael, in alles was jij al iets meer af.
 
 
 
Maar ook over de grens in Duitsland straalde jij in de ring
 
 

En je jonger neefje stond ook  hier nog in jouw schaduw.

 
Op de jachthonden show.
 
 
 
Een buiten show in Hulten, het gras was niet gemaaid en lang. Je vond het maar niks, jullie gang werk kwam niet echt tot hun recht.
 
 
Maar een vertrouwd beeld bij de keuze voor beste reu. Opnieuw de beide Muskoka heren, met jij weer achter bordje 1.
 
 
Eindhoven.
 


En weer.

 
In Arnhem  had je opeens concurrentie van een ander familie lid. Je broer Fraggle.
 
 
 
 
In Rotterdam was Michael je directe concurrent geworden in de klasse. De strijd tussen jullie ging verder.
 
 
 
 
En ook in Dortmund kwamen we je weer tegen.
 

 
Vanaf 2009  strijden we minder samen in de ring maar we bleven elkaar vaak tegen komen en we genoten elke keer weer van jouw in de ring.
 
Op de beagle clubmatch in 2009.
 
 
En in Dortmund
 
 
 In 2010 wordt je de trotse vader van een Elvis Presley nestje bij Petra. Samen met moeder Djill zetten jullie een mooi nest ter wereld. 1 reutje uit dit nest zal bij ons komen te wonen.  Hoe bizar is het dat jullie beide nu 3 dagen na elkaar komen te overlijden, er zijn geen worden voor.
 
Op de clubmatch, je straalde weer als vanouds.
 
 


Alinda met wat eens 1 van haar grootste concurrenten in de ring was , maar nu de vader van onze jongste pup.

 
De jaren verstrijken en in Nederland wordt je niet zo vaak meer geshowd. Je hebt alles gewonnen wat er hier te winnen viel. De focus van je baas lag nu op het buitenland en ook daar liep je de sterren van de hemel.
 
Je nadert de veteranen leeftijd en dan komt de periode dat wij je ook weer terug zullen zien op show. Bijna was dat allemaal anders gelopen. Een zware aanval van een rottweiler heeft er voor gezorgd dat je moest knokken voor je leven. 3 dagen lag je op de IC. Een terug keer op de show is even niet meer belangrijk, een goed leven en weer gewoon kunnen lopen dat was waar velen voor duimden.
 
Maar je vocht en vocht door en je herstelde. In Arnhem 2013 zien we jou terug in de ring. Nog zwaar onder de littekens maar je was er weer. Een emotioneel weerzien. Het zou een byzondere dag worden. Je pakte je eerste veteranen kampioenschapspunt en je dochter Domino werd Best of Breed.
 
 


En het werd nog mooier. Je dochter en kleinzoon Elwood samen met jouw op de foto.

 
In 2014 in Dortmund zien we jouw voor het laatst op de show. Je straalde net als vroeger.
 
 
Je kleinzoon Elwood was erbij, zijn leven in de show ring zou na deze show stoppen. De erelijst van jouw zal hij nooit kunnen evenaren.
 

 
Je show leven hield op en je genoot van je oude dag tussen al je honden vriendjes en het gezin van Isabella. Vandaag heeft Isabella de moeilijke beslissing moeten nemen om jouw verder lijden te besparen. Lieve Benji, We hebben genoten van jouw in de ring en zijn je dankbaar voor je nakomelingen die hier in huis rond lopen. Onze sportieve strijd we zullen het nooit vergeten.      
 
 Rust zacht groot kampioen.
 
Run free  Benji...…....
 
Isabella, Corne, Esmerald en Sylvana heel veel sterkte met het verlies van jullie geliefde Benji.
 
 
Alinda, Tjeerd
Michael, Dylan, Mango, Elwood, Odin, Donald, James.
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen: