De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 2 januari 2020

De laatste dagen van 2019


Als eerste wensen wij al onze volgers een gelukkig nieuwjaar, een jaar waarin geluk, gezondheid en plezier hopelijk hand in hand gaan. Wij, en de meute, zijn klaar voor nieuwe avonturen. Afgelopen jaar aan de hand van maar liefst 75 blogberichten hebben jullie het leven van de meute en ons kunnen volgen. Begonnen met de blog in 2007, een waar levensverhaal inmiddels. Met het tikken van dit bericht komt blogbericht nr 1035  tot stand. Nog 1 keer een stapje terug, de laatste dagen van 2019.

Joris en Nicole brachten de laatste dagen van het jaar door hier in Westerbork samen met ons en de meute. Uiteraard waren Hugo en Herman ook mee. We hebben een gezellige tijd gehad met elkaar, de heren hadden dikke lol samen en we hebben heerlijk kunnen wandelen. Hier een kleine terug blik.

Zaterdag kregen we een berichtje van Joris of het paste of ze langs kwamen. Ja hoor geen probleem. Ik zei tegen de heren Herman en Hugo komen straks, nou dat was niet voor dovemans oren, direct sprongen ze op de poef en keken naar buiten...… groot was de teleurstelling dat er nog niets op de oprit stond.


In de avond arriveren de gasten. Herman en Hugo stappen weer zonder problemen de groep binnen, hoi jongens jullie hier ook leek het wel. Even samen rennen en gek doen en al snel zocht ieder zijn eigen plekje om heerlijk te gaan slapen.

 
De beide mannen komen heir wel vaker over de vloer en weten dus precies als het bedtijd is waar hun plekje is. Niet beneden in de hal maar in de logeerkamer in hun eigen bench en op hun eigen kussen. Als we aanstalten maken om te gaan slapen staan ze dan ook al samen voor het traphekje te wachten
 
 

Na een goede nachtrust ben ik weer vroeg beneden. Onze heren zijn al wakker en niet veel later komen H en H ook de kamer binnen. Uiteraard probeer ik weer een groepsfoto te maken, dat ging dit keer niet zo makkelijk. De beide mannen wilden er niet op, uiteindelijk is het toch gelukt.


Na het ontbijt maken we ons klaar om te gaan wandelen in de bossen van Schoonloo. Riemen en tuigen worden bij elkaar gezocht, honden in de auto's en op naar het bos. Het is heerlijk weer. Temperatuur net onder nul ideaal weer voor ijshaar. Ik besluit dan ook om te gaan wandelen in een deel waar we het zeker tegen zullen komen.


Michael had de lekkere warme winterjas weer aan.


Hugo en Herman genoten weer van het samen zijn met hun vriendjes.



Snuffel brigade aan het werk.


Joris liep met Mango.


 



Hoi mol, ben je thuis , ik ben het Michael.




En waar ik het verwachte daar lag het dus ook, ijshaar. Iets wat Joris en Nicole nog niet eerder hadden gezien.


De jonge heer James, Zowel James, als Elwood en Donald had ik aan de gordel, vandaar dat ze minder op de foto staan.





De heren en wij allen hadden genoten van een heerlijk rondje bos.

 


Op maandag mogen zitten de half broertjes James en Hugo heerlijk samen op schoot.


Potverdorie denkt Herman dit was niet de bedoeling. Beide mannen kregen een kuuroord behandeling, heerlijk in bad  en nageltjes knippen.



 
Terwijl de dames bezig gaan met een Drentse traditie, knieperties bakken in het oude jaar gaan Joris en ik aan de wandel hier in het Borkse bos. Hugo en Mango gaan met ons mee. We sluiten deze gezellige dagen af met heerlijk gourmetten.


Onder toezicht van Odin.


We voeren de honden . Onze heren in de keuken. Hugo en Herman buiten. En dan opeens Boem , een knal en een vuurpijl schieten achter ons de lucht in precies op het moment dat Hugo staat te eten. De kleine man is helemaal van slag.... klote vuurwerk. Als hij wee binnen is kruipt hij stijf bij Joris op schoot. Het ging zo goed deze dagen en dan nu dit.


We zetten een verdamper met lavendelolie in de kamer, langzaam ontspant Hugo zich weer. We nemen nog een kopje thee en weer zit Odin tussen Joris en Nicole in.

 
Het is na tienen als ze hun spullen weer in pakken en terug rijden naar Drunen in Brabant, een paar gezellige dagen kwamen zo ten einde.
 
Oudjaars dag moest Alinda nog werken. Ik ging dus weer alleen met de heren opstap. S morgens viel het hier gelukkig nog mee met het vuurwerk.
 
Eerst bewust met Michael en James. Mocht er wel geknald worden , Michael reageert er niet op en brengt zo dus hopelijk ook die rust over op James. En inderdaad, een paar knallen, geen reactie van Michael je zag James kijken oh jij doet niks dan zal het wel goed zijn.
 

Een rondje met Donald, Odin en Dylan, en ook hier weer Dylan die de rust heeft en dit doorgeeft op de jonge twee.


De salvo's van de carbid bussen in de omgeving denderen door de lucht als ik met Mango en Elwood op stap ga. Het verhaal van Elwood met de knappende ballon is bekend maar op deze droge knallen reageert hij totaal niet. Ook Mango doet er niks mee.


En dan nog kom je mensen tegen die hun hond los laten lopen , ik snap het niet , 1 moment en het kan zo verkeerd gaan. De rest van de dag begint er hier in de straat steeds meer te knallen, ik zet de tv met de Top 2000 wat harder, en de heren slapen rustig door het geknal heen.


Het wordt mistig in de avond, het geknal wordt heviger en de vuurpijlen janken door de lucht. 77 miljoen werd er verknalt, over het milieu probleem hoor je even niemand, hoeveel van de jeugdige klimaatstakers zouden er deze avond braaf in huis voor de tv hebben gezeten, ik denk geen 1. De heren waren vorig jaar erg onrustig op oudjaars avond, dit jaar ging het super. Zonu en dan wel een blaf op een jankende pijl maar over het algemeen rust in huis.

Odin en Elwood heerlijk relax


De oudjes, de stabiele factor hier in de meute.


Kleine James , hij heeft zijn eerste oudjaars avond goed doorstaan.

 
Om twaalf uur breekt de oorlog even uit. Nieuwe buren in de straat waar heel veel toch wel zwaar vuurwerk de lucht in gaat. De heren reageren eerst wel maar al snel kijken ze de vuurpijlen na, voor zover dat kon. Na een dik half uur wordt het rustiger. Ik neem Mango nog even mee voor een plas rondje buiten. In de tuin moet ik eerst rond met de zaklantaarn want overal ligt papier en stabiliteits blokjes,of zo, van vuurpijlen wat ze anders opvreten. Als ik de tuin ''schoon'' heb mogen de heren naar buiten. Er knalt nog eens een knaller er giet nog eens een pijl ze reageren er niet op. De meute is redelijk ontspannen het nieuwe jaar ingestapt.
 
2020 is begonnen. We gaan er weer samen volop van genieten 
 

 

Geen opmerkingen: