De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

vrijdag 27 december 2019

Kerst 2019

Zoals de laatste jaren traditie is geworden vierden we ook dit jaar weer kerst met vrienden en alle honden. Dit jaar in Wijdenes bij Petra en Leo. Vanaf 11 uur stond de deur open en werden we verwacht. Het is rond kwart over elf als wij de bus het erf van Petra op rijden. Jan en Mathilde waren er ook net. De heren gaan de bus uit en worden in de tuin verwelkomt door de Muskoka dames, De heren van Jan en Mathilda komen de tuin ook binnen en drie meutes gaan weer heerlijk in elkaar op. Niet veel later komen ook Jan en Jenny met de Roder dames. En ook die gaan zonder problemen op in de groep. 20 honden, uit vier meutes zijn nu samen en er valt geen brom. Wij gaan naar binnen voor de koffie, Pebless is hoog drachtig dus die gaat mee naar binnen, niet te veel drukte voor deze dame tussen al het heren geweld. We genieten van de koffie met taart of kerststol en later van soep met broodjes. Na de vulling van de inwendige mens is het tijd voor een wandeling en een heerlijk ren en speel tijd voor de honden op het grote veld.

Elfie


Domino


Michael


Odin


Mika, Odin, Donald en Pepper


Genieten met een grote G


Blije jonge heren.


Dijocey en Elfie


Mango genoot net als de rest.


Mr Magoo


Benji


Michael stapt in een distel en heeft een zere poot, zo sneu voor hem hij had zo'n lol met de rest. Samen met Pebless neemt Leo hem weer mee naar huis.


Domino en Djoplin,


Diamond en Mango


James, meneer had een plekje gevonden waar hij onder het gaas door kon, samen met oom Pepper stond hij op een gegeven moment dus aan de andere kant van het gaas.


Benji werd achtervolgd door Odin en Donald.

 
De Roder dames samen.
 

Magoo en Benji.



En toen was het spel op de wagen, waren het eerst alleen maar afzonderlijke actie momenten of met twee drie honden, nu ging de hele groep samen aan de race, prachtig om te zien.






De meutes op volle snelheid, wat een genot om ze zo te zien genieten samen.





Vol in de ankers, haakse bocht naar links.



Blij ei, James.


En Elwood komt even de camera binnen gehupt.


Na een heerlijke ren tijd lijnen we de honden weer aan en lopen naar de vlucht haven. Hier maken we een groepsfoto . 18 honden samen op de foto dit jaar.



De gast dames, de Muskoka dames, Domino, Diamond,Djanis,Djoplin en Djane.


Nog even snuffelen aan de waterkant.

 
En dan lopen we weer terug naar huis. Michael en Pebless wachten ons samen met Leo op. We kijken nog een kerstfilm en maken ons dan klaar voor het diner bij Tako Wok. We hebben een gezellige avond samen. Het is na tienen als we alles weer klaar maken voor vertrek naar het Noorden. We rijden ditmaal terug via de afsluitdijk, Jan en Jenny hebben een lijntje uitgeworpen en volgen de zwarte bus tot aan Heerenveen.  Het is na middernacht als we weer thuis zijn. De heren zijn doodmoe, even plassen en dan gaan ze snel verder met slapen. Een mooie dag kwam zo weer ten einde. Petra en Leo bedankt voor het organiseren dit jaar. Wij, en de heren,  hebben genoten van deze gezellige dag.
 

Geen opmerkingen: