De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zaterdag 19 juni 2021

Niet BSBE 2021(deel 1)

 Evenals vorig jaar kon ook dit jaar ons Big Smile Beagle Event niet door gaan ivb met de beperkingen rond de corona maatregelen. BSBE het event waar je samen van geniet, samen op de camping, samen op de boot, samen op een terrasje op Schier. Door alle regels er omheen was van dat samen ook dit jaar niet veel over. Als organisatie hebben we dan ook besloten dat het organiseren van het event dit jaar niet mogelijk was. We hadden wel de opties op vier chalets op de camping, en om toch de camping niet in hun koude kleren te laten zitten hebben we besloten om als organisatie dan een week in de huisjes te gaan. Even een weekje weg dus. Nu kwam dat even een weekje weg hier heel goed uit, na de hectische weken die we gehad hebben keken we dan ook uit naar even een aantal dagen niks doen, even de boel de boel te laten en gewoon even weer bij te tanken. Zo pakten ik dus op donderdag morgen de bus in. Niet kamperen dus minder spullen mee. Als ik alles in heb gepakt haal ik de hondne riemen van de kapstok en leg ze in de auto. Als ik daarna de hal weer binnen loop, zie ik het tuig van Michael moederziel alleen aan de kapstok hangen, op dat moment brak ik even. Alin kwam net van boven en ook zei ziet de riem hangen en daar stonden we dan samen met natte ogen in de hal. Michael.... wat hadden we hem er nog gewoon graag bij gehad. Als alles in de bus zit rijden we nar Zoutkamp, rond half vier arriveren we op de camping. 

Een moment waarop we beiden met natte ogen in de hal stonden, de riem van Michael die bleef hangen aan de kapstok...


Het zonnetje schijnt al volop als we aankomen bij de camping.


Mango zijn nieuwe ren zet ik als eerste op, zo heeft de oude man een eigen plek.


En terwijl ik de kenneldelen van de beagleren om het terras plaats zitten de mannen en vrienden eerst even in een noodren .


Carla en John zijn er met de kinderen en als later ook Joris en Nicole arriveren gaan we aan ons eerste gezamellijke maal. Patat.


Het uitzicht is toch voortreffelijk, heerlijk aan de waterkant kom je wel tot rust.


Hugo overziet alles 


En Dylan kruipt bij Alinda op schoot, ook voor Dylan is alles anders geworden.


De eerste nacht volgt. De volgende morgen ben ik al vroeg wakker, koffie aan de waterkant, heerlijk wakker worden is dat.


De mannen kijken even of Hugo en Herman al wakker zijn. Vorig jaar hadden we een grote kennel op het grasveld aan de andere kant van het huisje. Dit jaar bewust gekozen voor een uitloop aan de kant tussen de huisjes van Joris en Nicole en ons. Zo hadden de honden minder prikkels van  de andere camping gasten..... hoopten we.


Ik nam mezelf voor om elke morgen een groepsfoto te maken van de mannen in verschillende opstellingen.


Vader en zoon kijken even aan de andere kant van het huisje.


Werkoverleg van de meute.


De grote Zweed is moe.


Druk verkeer voor  en zelfs tussen de huisjes door, camping gasten met honden, wandelaars.  De mannen zien alles en reageren daar dan ook op. Zo jammer dat wij dan alles doen om de prikkels weg te halen bij de honden maar anderen niet nadenken en alsnog de boel zo steeds overstuur jagen. Tijdens een BSBE week is het anders dan staan wij of mede BSBE ers daar met een tent, dan is alles 'gewoon ' voor de honden die in een huisje zitten.
 

John en Carla  hebben het drukke werk op de boerderij voor een lang weekend  losgelaten. Dit is hun vakantie, gewoon genieten met het gezin en de honden. 



James krijgt veel nieuwe indrukken en de kleine man verwerkt alles in zijn koppie.


Samen met ome Herman.


Of met papa Odin, die niet wil spelen.


Vrijdag in de loop van de middag kwamen Erik en Irene ook op de camping met Sweety, Hailey en Sammy.



De mannen verwelkomen al hun vriendjes.


En ook Sjouke en Miranda zijn er met Tibbe en Vidar.


Sammy, inmiddels de 14 gepasseerd, het gaat allemaal niet zo snel meer, zakt wat door zijn achterhand , maar hij is er nog steeds bij.


Sweety, Odin en Hailey, de Deentjes in Nederland


En weer eens een groepsfoto nu met 8. Hugo zat er ook tussen maar die kroop weg.


Het avond eten wordt klaar gemaakt. Toezicht genoeg .



En terwijl er gekookt wordt maak ik nog wat foto's. Dit plaatje zegt genoeg toch.


We kunnen aan tafel. Een gezellige avond volgde.

We maken ons klaar om te gaan slapen. Zaterdag.... de dag die eigenlijk op papier stond als de BSBE dag kwam er aan..

Geen opmerkingen: