De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 10 augustus 2021

In memoriam Sammy

 

Ter herinnering aan Sam..


Afgelopen donderdag verloor de meute opnieuw een speciale vriend. Sammy, op de gezegende leeftijd van 15 jaar en bijna 4 maand was zijn lijfje echt op. Hem laten gaan was het laatste wat Eric en Irene voor hem konden doen. Een vriendschap van ruim 15 jaar, 2 jaar lang de grote vriend van Hailey en Sweety. Sam zal gemist worden. Ook wij hebben Sammy aan de zijlijn ruim 13 jaar mee gemaakt. Tijdens de grote snertwandelingen in Grolloo vanaf 2008 was Sammy erbij. En ik kan me geen Ot en Sien wandeling in Roden herinneren waar hij niet aanwezig was. Bijna altijd los, zijn eigen tempo lopend. De laatste jaren steeds een beetje strammer maar volop genietend van alles om hem heen. Ook het strand van Schiermonnikoog heb je verkend tijdens het Big Smile Beagle Event. Kamperen met de baasjes op de camping in Zoutkamp, je genoot ervan. In 2018 kwam Hailey in zijn leven. De kleine dame uit Denemarken werd zijn kleine vriendin. Mini en Maxi samen beleefden ze vele avonturen. We hebben je meegemaakt tijdens meerdere vakanties samen met de Borkse meute, de eerste was in Denemaken in 2019. Samen met Michael deden jullie mee aan de veteranen rally. Mike werd 2e en jij 4e. In 2019 kwam Hailey haar zusje, Sweety, er ook bij en zo had de oude baas er op zijn oude dag opeens 2 jongen vriendinnetjes bij. Je kwam vaak mee als je baasje mij en Elwood kwamen supporten tijdens de agility wedstrijden.Samen met onze meute heb je geregeld gewandeld, je kwam hier op bezoek en wij kwamen bij jouw. 14 dagen geleden stonden we nog samen op de camping in Zuidlaarderveen, je liep geen grote stukken meer maar in de bolderkar getrokken door baas Eric met hulp van vriendje Donald kon je toch nog mee op de langere wandelingen. Afgelopen donderdag vertrok je over de regenboogbrug. We hebben je s avonds een laatste groet en knuffel gebracht, je aardse leventje was geeindigd, in gedachten leef je altijd voort.... Lieve Sammy, rust zacht. Eric, Irene, Hailey en Sweety, heel veel sterkte met het verlies van jullie maatje Sam....

Ik ben in mijn archief gedoken en heb enkel foto's van onze herinneringen aan Sammy naar boven gehaald.

De BCN wandeling in Grolloo in 2009, 1 van de eerste keren dat we kennis maakten met jouw en je baasjes


De Ot en Sien wandeling in Roden in 2010, je liep er bijna altijd los mee als 1 van de weinig beagles ging je vaak niet je neus achterna.



Heb je een koekje voor mij baasje ?


Ot en Sien wandeling in 2011


Opnieuw in Roden, Ot en Sien in 2012.




En in 2013


In 2015, keurig wachten op de stoep tot dat we met elkaar beginnen aan de wandeling door het Mensingerbos.


Samen met baas Irene bij de vistrappen.


In 2016, kijkend waar iedereen blijft.


Baas Eric werd een grote vriend van Mango, en liep dan ook vaak met Mango tijdens wandelingen. Jij hield een oogje in het zeil.


Jullie gingen in 2017 mee naar Schiermonnikoog. Het Big Smile Beagle Event. Ook daar op het strand genot je met volle teugen.


Je baas liep met Mango, jij er los naast.




En ook in 2017 was je weer op de Ot en Sien wandeling.





Het Big Smile Beagle event in 2018, de trotse zeebonk op het strand, je wist toen nog niet dat je niet veel later een Deens vriendinnetje in je leven zou krijgen



Terwijl de beagle baasjes binnen hun lunch nuttigen na de Ot en Sien wandeling sta jij trouw aan de andere kant van het raam te wachten.


Wij gaan een weekje naar Denemarken en komen terug met jouw nieuwe vriendinnetje Hailey.  Je bent met je baasjes mee als ze haar bij ons thuis komen ophalen.


Niet veel later komen we bij jullie, heerlijk samen wandelen . Je liet ons mooie stukjes van Groningen zien.





Eind december maken we met elkaar een heerlijke wandeling in Grolloo


In 2019 was je weer mee naar Schier, een grote smile had je rond je snoet.


Als een schaduw van Mango volgde je je grote vriend.


En je vriendinnetje Hailey, je was trots op je kleine ''zus''
.

Ot en Sien in 2019, het zou je laatste worden. Niet dat we dat toen wisten.


Samen met Hailey bezorgde je mevrouw Vrieling weer een prachtige morgen. Ze kwam speciaal uit haar kamer naar beneden met een rol koekjes speciaal voor jouw en je beagle vriendjes.



We reizen samen naar Denemarken. Daar doe je samen met Michael mee aan de veteranen beagle rally. 


Gewoon voor de fun.




Je werd 4e.


Trotse baas Irene.


Aan alles merkten we dat je ouder werd, de wandelingen in Denemarken werden korter, de warmte kon je minder goed over.


Samen met een deel van onze meute, jouw vriendjes.


Als we vertrekken uit Denemarken nemen je baasjes je andere 'zus ' mee naar huis. Sweety komt in je roedeltje.

In 2020 stond de wereld in brand. Corona zorgde dat alle wandelingen en andere evenementen geannuleerd werden. Na een tijd niks mogen komen we in de zomer eindelijk weer een keer bij elkaar voor een kleine BBQ.


Ook BSBE ging niet door, maar we mochten wel naar de camping. Daar genoot je met je beide zussen.


En ook in 2021 is er nog veel wat niet door gaat. Geen georganiseerde wandelingen, geen BSBE maar wel samen naar de camping




Na een paar dagen kamperen , terug naar huis.


Onze gezamelijke reis naar Denemarken ging ook dit jaar niet door, in plaats daarvan genoten we een week samen op een camping gewoon in Drenthe. Lange afstanden kon je niet meer aan, de bolder kar bood uitkomst. En viendje Donald wou  maar wat graag helpen met trekken van je kar.



Koelte zoeken in een kuil onder de struiken.


Achter je zussen.


Een beetje doortrekken baas en Donald lijk je ze hier toe te blaffen. Dit plaatje, deze mooie laatste herinnering dragen we voor altijd met ons mee.


Afgelopen donderdag, 5 augustus hebben we je een laatste groet gebracht, een laatste kroel door je vacht, a last goodbye. Rust zacht Sammy..... Een prachtig leven van ruim 15 jaar samen met je baasje kwam ten einde. Wat blijft zijn de vele mooie herinneringen. Dank je wel dat wij van de zijlijn van je hebben mogen genieten. Rust zacht knul....

Eric, Irene, Hailey en Sweety, nogmaals heel veel sterkte met het verlies van jullie Sam

Alinda, Tjeerd 
&
De mannen van de Borkse meute,
Mango,Dylan,Elwood,Odin,Danald en James.

1 opmerking:

Willems zei

Je voelt de liefde voor " onze " trouwe vrienden. Voor de familie en meute van Sammy en jullie en meute veel sterkte gewenst met het verlies. Bhodi de buur Wheaten en zijn 4 verzorgers/baasjes