De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 6 december 2021

In memoriam Djane

                                                Proud Mary From Muskoka Dream's

                                                                       Djane


Toch nog onverwachts is er opnieuw een beagle vriendinnetje van ons en de meute over de regenboogbrug gegaan . Djane...... Proud Mary From Muskoka Dream's op 6 december was het laatste wat Petra en Leo voor haar konden doen haar laten gaan........haar lijfje was op.......

Met Djane verliezen ook wij een vriendin van de meute. Spruitje, je bijnaam omdat je baasjes een keer vergeten was om je naar binnen te doen. In de vrieskou zat je voor de deur. Tja en over een spruit moet de vorst dus een bijnaam voor je was geboren. Een beagletje die vanaf haar eerste levens jaar een grote vriendin was van onze Mango. Wat hebben ze samen wat afgespeeld en om nooit te vergeten hun race samen op de coursing tijdens de game fair. Grote Mango en kleine Djane  wat waren ze fanatiek. Als raspromoter stonden we op die fair voor het ras de hamilton. Petra had Faith de hamilton mee en jij  Djane je was er bij als vriendin van Faith. Samen met Mango zaten jullie in een rennetje. Alle drie prachtig donker van kleur. Oh wat een lief gezinnetje hebben we die dag zo vaak gehoord. Mango, Faith en Djane vriendschappen voor het leven. In je eigen meute in Wijdenes heb je de wijze levenslessen van je beroemde voorgangers mee gekregen. Daisy, Daphne Dana en je moeder Djill. Zwart was je dek en wat tekende dat af tegen het sneeuwitte vachtje van je over over grootmoeder Daisy. In je jonge jaren genoten we van je op een paar grote buitenlandse shows. 2 keer was je mee naar de Wordldogshow. Bratislava in 2009 en Herning in 2010 niet veel beagles zullen je dat na kunnen zeggen. Showen was niet echt je ding, je was meer van het kattekwaad uitvreten, achter de zwaluwen en merels aan  en lekker rennen met je vriendjes en vriendinnetjes. Je werd mamma van een paar nestjes en genoot van het leven. De laatste jaren had je je ups en downs. Een paar keer een zware operatie zorgde ervoor dat je minder actief werd. Maar tijdens de  momenten dat je goed fit was dan kwam de oude Djane weer in je naar boven. Je logeerde met je vriendinnen bij ons, we maakten je vaak mee in Wijdenes of tijdens wandelingen. En altijd was daar weer Mango, je grote hamilton vriend. Afgelopen week leek het of je een klein ongelukje in de meute had . Met je baasje ging je naar de Da en daar volgde een diepgaand onderzoek. Je bleek je niet te hebben verstapt, zoals eerst werd gedacht, er was meer aan de hand. De uitslag van het onderzoek was niet goed. Je was ongeneeslijk ziek en  eigenlijk was je lichaam een tikkende tijdbom geworden. Voor Petra en Leo kwam dit als een donderslag bij heldere hemel en moesten ze de keus maken om je te laten gaan voordat je ondragelijke pijnen zou krijgen.  De beagle hemel is een ster rijker geworden maar hier laat je een grote leegte achter....

 Lieve Djane, Spruitje, Snelste beagle van Nederland.....Rust zacht. 

Djane vanaf  je geboorte hebben wij je ook mee mogen maken. Een kleine donderstraal vanaf dag 1. Je hebt de oude meute nog mee gemaakt. In 2009 was je de kleine bandiet in de grote groep.


We waren erbij toen je mee ging naar de World dog show in Bratislava. Jij ,die kleine spruit uit Noord Holland, ging samen met ons, Petra, Piet en Tineke  de beagles en hamiltons de wijde wereld in. Met elkaar in 2 blokhutten genieten van alles om ons heen. De dagen voor de show je vermaakte je opperbest met je grote vrienden Mango en Faith.

Wachten op alles wat er zou gebeuren. Alles was nieuw voor je, de lange reis, weg uit je meute, logeren in een vreemde omgeving.


Maar je trouwe vriendin Faith was er om je bij te staan op dit nieuwe avontuur.




Lekker klieren, dat kon je als de beste.



En als je niet kon winnen dan ging je er vlug even vandoor om via een schijnbeweging weer deel te nemen aan het spel.


en als Faith even niet wilde spelen dan was daar altijd je andere grote vriend nog.



Showen op de World dogshow.



Een dag later hadden we een nog een club show buiten. In de stromende regen liet jij duidelijk blijken hoe je er over dacht. Je was er klaar mee.


Zijn we klaar ?? Ik begin vast met afbreken van de ring.

Je had een speciale band met Mango. Altijd was er een fantastische interactie tussen jullie. Alle twee gek op donderjagen en rennen. Wat hebben jullie vooral in jullie jonge jaren wat afgespeeld.

Jullie koppies zeggen genoeg.



Het ging er soms wild aan toe, maar wat genoten jullie hier samen van.



En Mango, hij maakte zich graag klein voor jouw.





De clubmatch van de BCN in 2010 


In 2010 stonden wij en Petra samen met Mango en Faith als raspromotors op de gamefair, een fair voor het jacht en buiten leven. Jij was ook mee. Samen met je grote vrienden zat je in een kenneltje en genoot van alle aandacht. Er was een coursing baan uitgezet door de rasverening van de jack russels voor het NK coursing. We vroegen of jij en Mango ook een keer mochten racen. Het mocht van de organisatie. En wat er toen gebeurde is een herinnering waar nu nog steeds over gesproken wordt. Mango en jij maakten er een waar spectakel van. Jullie vlogen door de baan zoals nog niet vaak was laten zien. Jullie wilden niet voor elkaar onder doen .  Luid gevend vlogen jullie samen achter de prooi aan, velen kwamen af op het luid wat jullie gaven. Mensen stonden te genieten, en wij helemaal. Bij de herinnering aan deze momenten krijg ik nog steeds tranen in de ogen .





Slippend de bocht in



Op volle snelheid, een neuslengte voor Mango


We vertrekken naar Herning in Denemarken voor de World dogshow 2010. Kamperen samen op de camping. Genieten van de show en de clubshow op de dag erna.

Je staat in de ring en ziet een zwaluw laag overvliegen, in 1 keer is daar je attentie, Petra moest haar best doen om je erbij te houden. Het was een show en geen coursing dat je achter de prooi aan mocht.


Je deed goed je best




Een trotse fokker en eigenaar

Wij vieren oud en nieuw bij jouw, je baasjes en de meute. Er ligt een dik pak sneeuw. Tja eens een spruitje altijd een spruitje, je was niet uit die winterse wereld weg te krijgen. Wat had je een lol


Zwarte Djane, en sneeuwwitje Daisy, je over over overgrootmoeder.






En na een dag druk spelen in de sneeuw slaapt het toch lekkerst naast je grote vriendin Faith.


In 2011 wordt je de mama van een nestje puppen. Wat was je een trotse moeder.





Als we in 2012 weer eens op bezoek zijn. Gaan we heerlijk wandelen langs het Markermeer. Je genoot van alles en weer waren daar die laag vliegende zwaluwen.



In 2013 krijg je een volgend nestje. 


Het leven van een moedertje is zwaar, even uitrusten als de puppen slapen.


Als de puppen de deur uit zijn komt je oude leventje weer terug. Als wij weer op bezoek zijn is je grote vriend natuurlijk weer je maatje.



Het landje van Petra, wat heb je er wat meters afgelegd. Alleen, samen met je vriendinnen of heerlijk racen samen met Mango. In 2014 waren we met Pasen in Wijdenes. We genoten met elkaar van veel actie op het landje.






Je begint wat te sukkelen met je gezondheid. Een paar operaties zorgen ervoor dat je opeens snel ouder wordt. Maar je blijft het plezier houden in het heerlijk los rennen langs de dijk en in de velden.





De eerste week van 2016 brengen we samen door in Duitsland. We logeren een week bij de Sirius hoeve. Een prachtige locatie om te logeren. Gladheid zorgt ervoor dat we niet veel van het terrein afkomen maar dat maakte voor jullie niet uit. Wat hadden jullie een lol op het grote losloop veld.


Voorzichtig lopen op het gladde veld. Ijzel zorgde voor een ijsbaan.


Geen zwaluwen ditmaal maar fazanten, ook leuk om achteraan  te zitten.


Je familie om je heen




In het winterzonnetje  samen met Dylan, Djill en Domino.


2e pinksterdag zijn we weer in Wijdenes, en opnieuw genieten we van jullie geren op de grote weide.




Je komt samen met je vriendinnen een paar dagen logeren bij ons.




Je meute maatje Dallas is verhuisd naar Roden. Haar naam veranderd in Beaver. Als Beaver haar verjaardag viert gaan wij, onze heren, jij, je meute en de baasjes er heen om haar verjaardag te vieren. De bramen van Jan hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op jouw.




En wie helpt je met bramen snaaien..... juist , je grote vriend  Mango.


Je ondergaat weer een aantal operaties en hersteld weer. We merken wel dat je minder actief wordt als we op bezoek zijn. Je leeft een beetje in je eigen bubbeltje. Bemoeid je niet echt meer met de meute en doet je eigen ding. Maar de oude Djane zit nog in je lijf verborgen en gelukkig zien we die nog geregeld tevoorschijn komen.




In de jaren dat we je hebben mogen mee maken hebben we je zien veranderen van een pikzwarte rebel naar een grijze dame die haar momenten van actie pakt. 



De Djane zoals we je zullen blijven herinneren, een smile van oor tot oor.


Als Petra en Leo in december 2019 een weekje naar Engeland gaan. Ben ik in Wijdenes om voor jullie te zorgen. Een week waar ik van genoten heb. Jullie blaf  s morgens dat het tijd was voor jullie voer, jullie fratsen en natuurlijk jullie knuffels. Een week later zou je moeder Djill  onverwachts overlijden.

De laatste foto van jouw en je moeder Djill.


Je koppie s morgens als ik beneden kwam.  Hoi baas Tjeerd, tijd voor happies.


Op de troon.


In de zomer van 2020 komen jullie een week  bij ons logeren. Ik neem jullie vaak mee voor een wandeling. Als groep of ieder apart. Een prachtige serie foto's heb ik toen nog van je mogen maken.

10 jaar na jullie onvergetelijke race in Biddinghuizen. Het ging niet zo snel meer maar samen genoten jullie van de wandelingen.  Het zwart heeft plaats gemaakt voor grijs.


Samen met mij op stap. Wat genoot je van deze aandacht alleen voor jouw.




Vier grijze veteranen samen. Michael, Domino, Dylan en jij.


Ons huis was ook jullie huis en omgekeerd. Hoe jullie altijd samen met elkaar omgingen blijft bijzonder.



Muskoka girls, de trots van Petra en Leo.




Corona zorgde ervoor dat we elkaar het laatste anderhalf jaar veel minder hebben gezien dan normaal. In April 2021 zijn we voor het eerst sinds lange tijd weer in Wijdenes. Je was er, maar ook weer niet. Even begroeten en knuffelen en dan wee snel terug naar je eigen plek om te slapen. Als we in huis koffie gaan drinken kruip je samen met je hele meute op de bank.


In september komen we kijken bij de puppen van Diamond. Je kwam ons begroeten en was vrolijk. Even samen weer gek doen net als vroeger, even een stukje rennen in de tuin. Je genoot ervan en straalde, even was je oude ik er weer, maar al snel had je zoiets van tis genoeg ik ga weer slapen.


Je pretoogjes straalden, kom baas Tjeerd even gek doen.



Mar al snel vond je het goed. Je ging naar binnen en zocht je mand op om te gaan slapen



Afgelopen week kregen we het bericht van Petra dat het niet goed met je ging en dat ze je verder lijden zouden besparen.  Afgelopen zondag ben ik naar Wijdenes gereden om afscheid van je te nemen. Je was blij en vrolijk, daagde je kleine speelmaatje Judy steeds uit . Je pretoogjes straalden. Jouw zo zien ,maar wetende dat je lijf een tikkende bom was, deed me zeer.. Een laatste foto, een laatste knuffel.....




Lieve Djane toch nog zo onverwachts is jouw laatste reis begonnen. Bedankt voor 13 jaar vriendschap, 13 jaar aan onvergetelijke herinneringen. Run free behind the rainbow brigde,  jaag daar  achter de zwaluwen aan zoals alleen jij dat kon..........  




                                                 Djane  ''Spruitje''  Rust  zacht......

Petra, Leo en de meute, Heel veel sterkte met het verlies van jullie Djane

                                                   Alinda, Tjeerd
                                Mango, Dylan, Elwood, Odin, Donald  en James.

Geen opmerkingen: