De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 14 december 2022

De laatste wedstrijd van het jaar


Afgelopen zondag hadden we de laatste agility wedstrijd van het jaar. Met deze wedstrijd erbij kwam de teller op maar liefst 26 wedstrijden voor Donald, 24 voor Elwood en 18 voor Odin dit jaar. Een druk en sportief  jaar is het dus geweest voor ons en de heren. De laatste wedstrijd was een wedstrijd van de Raad van Beheer in Zuidwolde. S morgens liepen de 2e en 3e graad en s middags de 1e graad. Dit maal geen 3 rondjes maar 2.Voor ons hield het dus in de hele dag aanwezig zijn. S morgens met Elwood en s middags met Donald en Odin.  We stonden in twijfel  wat te doen met Dylan en James, laten we ze thuis of nemen we ze toch mee. Aangezien het een lange dag zou worden, en we dus laat thuis zouden komen, besloten we om ze toch maar mee te nemen. er gingen dan ook wat extra dekens mee in de bus om voor de bench te hangen zodat de warmte er beter in zou blijven.

Zo vertrokken we dus zondag morgen rond 8 uur met de mannen naar Zuidwolde, een thuiswedstrijd zullen we het maar noemen want met een half uur waren we op locatie. Het was een kerst wedstrijd dus de manege was in kerstsfeer, slingers, muziek , kerstbomen en heel veel foute kerst truien, daar was ook een prijs mee te winnen deze dag. 

De kerstman en zijn vrouw,

We zetten de stoelen in de bak en ik ga even met Elwood lopen. De andere heren blijven nog even in de bus.Elwood was helemaal hyper en druk, oeps zou dat een voorteken zijn. De 3e graad begon deze dag direct gevolgd door de 2e graad.

Het is Elwood zijn 2e wedstrijd in de 2e graad. We starten met de jumping. Er ligt een mooi uitdagend rondje we waren er klaar voor. Elwood start midden in de groep en we zien velen disken lopen of fouten maken. We gaan het zien. We mogen weg en vanaf de start is Elwood er goed bij. We lopen heerlijk en ook alle latten blijven keurig liggen. We komen foutloos rond, Yessssss onze eerste U in de 2e graad schiet er door mijn hoofd heen.  En als de uitslag dan later komt zijn er inderdaad  maar 4 honden foutloos, waaronder Elwood . Elwood werd 4e maar hij kreeg geen U, hij had een overschrijding van de parcourstijd met 1,5 seconde. Dat was even een kleine domper , maar het gevoel dat hij rondjes in de 2e graad dus foutloos aankan gaf mij een enorme voldoening.De parcours tijden staan zo strak dat het voor de gewone honden bijna niet te doen is, alles is gericht op de racers, op de Cockers,  Sheepdogs en Sheperds, dat is wel jammer. Maar door hun snelheid maken ze soms juist meer fouten en komen de wat minder snelle honden boven drijven.


Al redelijk snel na de jumping lopen we ook ons vast parcour. Opnieuw een leuke ronde. En weer zie ik iedereen stranden met een disk. We starten en net als met d ejumping is Elwood er goed bij met zijn koppie, pakt de raakvlakken van de kat heel mooi, loopt snel door de palen en is echt goed op weg. De tunnel en dan een ommetje Elwood komt uit de tunnel en ik ben te ver voor hem, hij ziet de sprong en schiet achter mij langs, ik doe een reflex met mijn voet om hem alsnog verder naar buiten te dwingen mar helaas, een disk. We lopen verder door, raakvlakken a gaan ook heel mooi en er gaat opnieuw geen lat af. Heel jammer van de disk maar Elwood heeft echt super gelopen. Dit hele jaar was hij gewoon top en sloot het jaar prachtig af.


In de middag was het dan de beurt voor Donald en Odin. Omdat we in de ochtend geeindigd waren met het VP starten we daar in de middag mee, de raakvlak toestellen stonden nu toch in de baan, dat scheelt veel gesjouw. er ligt een snel rondje klaar voor de mannen. Donald en Odin zouden direct na elkaar starten. Maar we hadden eerder gezien dat Odin dan gaat zoeken. Dus gevraagd of Odin als laatste mocht. Zulke wisselingen in de startlijst zijn nooit een probleem. Donald mag starten, Donald had een week niet getraind ivb met een lichte voet blessure en was dus extra hyper dat hij weer mocht. Vorige week hem even laten checken door de fysio en wat los gemaakt. Dus een super gemotiveerde Duck aan de start. We gaan mooi weg, helaas mist hij het raakvlak van de kat maar hij heeft de focus er goed bij. Loopt heerlijk en tikt geen latten, palen insteek vloeiend en ook de A neemt hij het raakvlak. Het was een heerlijke ronde met Donald, wat is hij gegroeid in een jaar en vooral de laatste wedstrijden laat hij echt prachtige dingen zien. Odin mag dan als laatste starten. Alin zet hem neer voor de start en ze gaan. Odin neemt de sprong en schiet dan de baan uit, een disk dus, Alin krijgt hem weer terug en ze laten een mooi stuk zien. Bij de palen slaat hij wat over maar ze hebben toch al een disk dus Alin doet geen moeite om te herstellen en gaat lekker door. Odin liet een mooi rondje zien.

En dan is het wachten op de uitslag en als die binnenkomt worden we nog trotser op Donald, het staat er echt Donald op 1. Wat een prachtig begin van deze wedstrijd middag voor hem.


En dan mogen w eons klaar maken voor de laatste wedstrijd meters van het jaar. Er lag een heerlijke jumping voor ons klaar. Met verkennen zag ik kansen voor Donald, dit was echt een ronde voor hem.  Ik smeed een plannetje en in mijn achterhoofd wil ik proberen om zijn laatste ronde foutloos met een U af te sluiten. Donald beheerst de palen inmiddels op beide kanten maar ik besluit in dit geval op de veilige kant te gaan, die neemt hij makkelijker en sneller. We gaan het zien. We starten en direct zit Donald in de flow, heerlijk geconcentreerd rent hij de baan door, richting de tunnel waar ik even extra gas geef om voor hem te komen voor de insteek palen, we zitten aan de veilige kant en Donald komt en schiet er voorbij, weg foutloos, hij hersteld en we versnellen nog een keer, verder ging alles weer super. En we komen zonder verdere kleerscheuren over de finish, erg jammer  van de weigering maar verder super trots op hem. En dan Odin. Zijn laatste wedstrijd meters dit jaar, Hij begint goed en heeft de aandacht er goed bij. Odin loopt een heerlijke ronde, neemt de palen foutloos en maakt in de hele ronde geen fouten. Zijn laatste rondje dit jaar sluit hij foutloos af. Prachtig, een enorme opsteker voor Alinda, een beloning voor haar harde werken met Odin dit jaar. Helaas is het geen U want net als Elwood eerder op de dag valt Odin ook buiten de parcourstijd. Maar dat mocht de pret niet drukken. Odin zou als 5e eindigen. er waren maar 2 foutloos deze ronde, de winnaar en Odin.

Het zat erop voor ons. We pakken de spullen in en wachten op de prijsuitreiking. Donald zou twee keer naar voren geroepen worden.  een mooie wedstrijd jaar werd prachtig afgesloten door alle 3. Nu een paar weken geen wedstrijden en dan in 2023 er weer volop tegen aan. we rijden naar huis en ze hadden het verdiend , dus bij Hoogeveen even de afslag naar de grote gele M. kipnuggets als traktatie voor hun succes, een traditie die begon bij Mango en Michael en die we steeds in ere houden



En uiteraard een foto van Donald met zijn prijzen van deze wedstrijd.


Hieronder de link naar de film beelden van de mannen in hun laatste wedstrijd van 2022

Geen opmerkingen: