De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 21 december 2022

Het wedstrijd jaar 2022

 Het wedstrijd jaar 2022 is afgelopen een jaar waarin we veel gelopen hebben, we liepen wedstrijden bij Dogsport en bij de raad van Beheer. Het hele land zijn we weer door getuft met de mannen om samen heerlijk bezig te zijn in de baan. Zelfs in Denemarken hebben de heren hun kunsten dit jaar weer vertoont. Het was een mooie wedstrijd jaar, wel een druk jaar als ik de wedstrijden zou verspreiden over het hele jaar dan zou dat inhouden dat we om het weekend een wedstrijd gehad zouden hebben. Voor Odin en Donald was het hun eerste echte volledige wedstrijd jaar. De beide mannen zijn gegroeid in de wedstrijden. Bij Donald zag je echt na de zomervakantie een verandering op treden en bij Odin kwam die verandering de laatste wedstrijden. We hopen dat de beide heren die lijn komend seizoen door kunnen trekken.

Odin in volle concentratie.



Odin zijn lijstje, Odin moest echt op gang komen dit jaar, hij vond het allemaal iet meer spannender dan Donald  en was dan ook vaker even uit zijn doen. Doordat  Alinda geregeld de dummy mee had de baan in om Odin er met zijn koppie goed bij te houden kregen ze automatisch een diskwalificatie.  Maar door dat Alin dit deed heeft ze er voor gezorgd dat Odin in de laatste wedstrijden echt de focus op het spelletje had en hele mooie stukken liet zien.  Als de lijn zich doortrekt zal Odin komend seizoen dan ook vaker hoger in de uitslagen komen te staan.



Donald in actie



Donald is dit jaar zo gegroeid, Hij heeft een mooie snelheid en graaft zich echt in het spelletje, net zoals Elwood dat doet. Vooral na de zomer vakantie liep Donald hele mooie uitslagen en stond geregeld hoog in het klassement. Met 3 U tjes in zijn eerste jaar bij de raad van Beheer  zijn we dan ook erg blij. De palen is vaak nog even een struikelblok maar ook die gaan steeds beter, als hij die echt goed onder controle heeft kunnen we komend jaar echt mooie dingen laten zien.


En dan is er natuurlijk nog Elwood





Zijn verhaal heb ik al vaak verteld. Helaas heeft hij zijn waarschijnlijk 2 beste jaren niet in de wedstrijd baan mogen maken doordat alles stil lag door Covid. Maar we hebben goed doorgetraind en dit jaar was voor Elwood een prachtig jaar. Bijna het hele jaar was hij leider in de competitie stand , helaas heeft hij dat net niet vast kunnen houden en is als 2e geeindigd.  Zowel bij Dogsport als bij de Raad van Beheer is Elwood dit jaar gepromoveerd naar de hogere klasse. En we sloten een bijzonder jaar af met een prachtige tweede plek op het NK van Dogsports.


Dit jaar liep ikzelf dus met twee in de wedstrijd. Met Donald heb ik de opvolger van Elwood in de wedstrijden straks. Het was dit jaar voor mij prachtig om te zien hoe Donald zich optrok aan Elwood en Elwood eigenlijk een beetje de mentor werd voor zowel Odin als Donald. Wat Michael voor hem was werd hij nu voor de jeugd. Samen succes halen met beide halfbroertjes door tegen elkaar te strijden het zijn herinneringen die we dit jaar gemaakt hebben en volop van genoten hebben.


En waar ik een paar jaar geleden met Elwood en Michael, de leerling en zijn meester, eerste en tweede werd in de competitie in Denemarken



Stond ik daar nu dit jaar met  zowel Elwood als  Donald op het podium. Dit zijn van die momenten die blijven je altijd bij.



Het wedstrijd jaar is afgelopen, en ook het jaar loopt langzaam tot zijn einde. In de tweede week van januari starten we weer met de wedstrijden voor het nieuwe jaar. It Giet Oan.!!... jazeker, de eerste wedstrijd vind plaats in Friesland. We hopen dat we ook komend jaar weer net zoveel plezier en succes mogen beleven met de mannen in de baan.

Geen opmerkingen: