De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 18 april 2023

Dog sport wedstrijd Hoge Hexel

 

Afgelopen zondag hadden we weer een wedstrijd. Ditmaal moesten we naar Hoge Hexel. We vertrokken hier rond de klok van 7 uur. James en Dylan gingen ook weer mee.  Het is tegen 8 uur als we het terrein van de manege oprijden. De laatste keer dat we hier gelopen hadden was voor de corona en een FHN wedstrijd. Voor Elwood kwamen we nu terug op de plek waar hij jaren terug begon aan zijn agility avontuur. Hier liep hij zijn aller eerste echte competitie wedstrijd. Deze wedstrijd dag zijn er twee ringen uitgezet in de grote bak. We zetten onze stoelen op de verhoogde vloer naast de bak en zitten dus niet in het koude zand.


We starten deze dag met Snooker.  Een onderdeel wat ik steeds beter door kreeg maar nu we hoger lopen is de snooker voor Elwood een stuk pittiger. We moeten nu 3 zogenaamde snookers juist nemen terwijl het anders 1 was. Je verkent je route maar kunt eigenlijk geen alternatief verkennen want je weet niet waar het eventueel fout zal gaan en waar je dan heen moet om de juiste volgorde te lopen. We verkennen de ronde voor Elwood en ik heb mijn route in het hoofd. Mocht het anders gaan , jammer dan, dan gewoon een lekker rondje proberen te lopen. Ik sprint uit de ring van Elwood naar de andere ring want daar moeten we ook de snooker verkennen voor Donald en Odin.  Het blijft een drama lopen in twee verschillende klasses . De hele dag zou dit probleem zich blijven voor doen.

Elwood mag beginnen en het gaat dan ook al redelijk in het begin fout, ik doe verder geen moeit om te herstellen en loop  een lekker rondje met Elwood.  Dan direct naar de andere baan met Donald. Duck doet het mooi maar vlak voor de palen schiet hij achter me langs en pakt een snooker. De punten telling stopt. Odin dan. Alin tilt hem op naar de start en wil dan eigenlijk een vliegende start maken, Odin is er dan direct goed bij met zijn koppie. Ze mag beginnen en terwijl ze Odin laat zakken moet ze toch nog even wachten van de scheidsrechter. Er ligt een hindernis nog niet goed. Odin is dus uit zijn flow en schiet naast de baan. Alin loopt verder de ronde uit. Balen dat het zo ging.

Elwood werd 9e


Donald 14e en Odin een disk.


De volgende ronde is het Vast parcour. Weer lopen beide ringen haast gelijk tijdig en is het weer haasten om beide rondes te verkennen. Voor Elwood ligt er een mooi rondje  en ook voor Odin en Donald een leuke ronde met uitdaging om ze de juiste raakvlak toestellen te laten nemen die naast elkaar staan opgesteld.

Elwood begint weer en helaas tikt hij weer de start lat eraf. Het blijft een beetje uitzoeken wat voor hem de beste start afstand is vanaf de sprong. Verder loopt hij een prachtige ronde , pakt alle raakvlakken en maakt geen fouten. Een lekker rondje voor Elwood dus. Elwood weer in de bus en Donald direct mee naar binnen. We kunnen al snel weer de baan in.  Donald begint goed , maakt mooie snelheid en is er goed bij met zijn koppie, helaas een weigering op de palen en na herstel gaan we door. Pakt de A raakvlak goed en we gaan door, alles loopt mooi op naar de kat, helaas mist hij het raakvlak van de afloop. Met 1 weigering en 1 fout komen we over de streep.  En dan Odin, en alsof de duvel er mee speelt weer gaat het fout bij de start, Alin wil hem neer zetten maar moet opnieuw haar start afbreken. Als ze weg mag is Odin dus weer afgeleid , gaat de ring uit, neemt een paar sprongen en Alin stopt er mee. Weer werd haar ronde verpest.

Waren vorige jaar de parcours tijden een lachertje. Dit jaar lijken ze zo strak te staan dat het haast niet mogelijk is om binnen de tijd te finishen. 

Elwood werd 6e


Donald 5e en Odin een disk


En dan alleen nog de jumping.  Er is wat ruimte gekomen tussen de beide ringen maar nu lijkt het erop dat als ik met Donald de baan in moet ik dan ook de ronde van Elwood moet verkennen......   We verkennen de jumping en halverwege de verken ronde zegt Alin dat ze er mee stopt, 2 keer de frustratie bij de start ze is eer klaar mee. Ze meld Odin af voor de jumping. Ik verken verder en er ligt een race rondje voor Donald. 
We starten goed, helaas weer een weigering bij de palen maar verder een lekker rondje. Donald kwam deze dag weer met drie uitslagen thuis Niet op de posities waar we op hoopten maar toch. 

We werden 8e op de jumping

In het algemeen klassement  van de competitie staat Donald op een 5e plaats.

Ik kom uit de ring en geef Donald direct af aan Alinda en verken de jumping voor Elwood.  Het was echt haasje repje.
We starten en de tweede lat gaat eraf, het wordt een rommel rondje als we naar de palen toegaan sta ik niet goed en duikt Elwood er verkeerd in .Herstellen en door. .

We werden 8e


In de competitie staat Elwood op een vierde plek in het algemeen klassement.

We zijn klaar, het is nog mooi vroeg en we vertrekken weer naar huis. Het was niet de wedstrijd waar we super tevreden op terug kijken. Het kan niet altijd prijs zijn. Op naar de volgende wedstrijd dan maar weer. Dat zal de eerste buiten wedstrijd zijn. een wedstrijd op koningsdag van de Raad van beheer.

Hieronder weer de link naar de bewegende beelden van deze wedstrijd dag


Geen opmerkingen: